Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)
Szerintem mindenki imádja, én legalábbis nagyon.:) De ugye a rizs elég kemény ch bomba...így gondoltam megpróbálom az egészségesebb verzióját...így készült el kis konyhámban a Zabkoch.:)
Hozzávalók:
- 25 dkg aprószemű zabpehely
- 5 tojás
- 1 liter tej
- 1 dl víz
- ízlés szerint citromhéj
- 3 evk. eritrit
- 1 evk. vanília aroma
Öntet:
- ízlés szerint, én xilites baracklekvárral tálaltam
Elkészítés:
A zabpelyhet, tejet, vizet, citromhéjat, eritritet és a vanília aromát tedd fel egy lábasba alacsony fokozaton. Nagyon fontos, hamar összeáll, (mint a zabkása is) ezért maradj mellette, nehogy leégjen, kevergesd sűrűn. Ha megfőtt, hagyd hűlni, addig keverd ki a tojások sárgáját egy kis eritrittel (1 tk.) és óvatosan keverd a langyos, megpuhult masszához.
A tojások fehérjéből verj kemény habot és óvatosan forgasd a többi hozzávalóhoz. Ezután nincs más dolgod, mint egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleönteni a kapott krémet és 190 fokon, előmelegített sütőben, körülbelül 40-45 perc alatt aranybarnára sütni.
Jó étvágyat kívánok!
Szia Nonó!
VálaszTörlésSzerinted zabkorpával is el lehet készíteni?