2013. február 8., péntek

Túl az x. óralátogatásomon...

...ma a Gilda Max Alle-ban voltam Alakformáló órán.

Hát, kicsit tartottam tőle, mert a Savoya Gilda Max nem volt túl nagy élmény, de! Össze sem lehet hasonlítani. Már a recepciónál egy kedves, aranyos Lány fogadott, mindent megmutatott, elmagyarázott.:) Tényleg kedves volt... ritka, sajnos...

Gyors öltözködés és irány az óra. Nem voltunk sokan 6-an, ha jól emlékszem. Bejött a srác, igen, srác (nagyon kíváncsi voltam, milyen alakformáló órát tart egy fiú) tényleg jó benyomást kellett, bár inkább hinném róla, hogy testépítő, mint aerobic edző. Kellett 2 step pad, súlyzó, rúd, tárcsa (2,5-2,5 kg) és polifoam. Ekkor már sejtettem, lesz nemulass...hááááát volt!

De, ha fiú ha nem, ha majd meghaltam, ha nem...életem egyik legjobb alakformáló óráján vagyok túl. Szuper volt, intenzív, néha nehéz és küzdős (azt szeretem:)) Iszonyat jól esett.:))

Tegnapi dupla óra után, ma kimondottan kellett.:) Főleg, hogy a hétvégén mindkét nap lesz suli és elmélet, vagyis ülünk és ülünk és ülünk és én UTÁLOK ülni, dehát ez van.:) Jövőhéten dupla nap gyakorlat, azt már jobban szeressem.:))

Most viszont fogok egy jó is könyvet és pihenek egy napot. Fontos, ne csak "használjuk" a testünket, edzés, diéta stb...hanem adjunk is neki. Pihenés, megfelelő mennyiségű alvás vagy néha egy masszázs vagy szauna....törődjünk magunkkal, MEGÉRDEMELJÜK!:)

2013. február 6., szerda

Ha február, akkor Farsang, ha Farsang akkor fánk...

Na de azt mindannyian tudjuk, hogy az olajban tocsogó fánkocska nem a legkalóriaszegényebb édesség a világon! Viszont, ajánlottak nekem egy receptet, amikor is a fánk a sütöben sül, illatozik, semmi olajszag...nem csalódtam.:) Persze Nonósítottam a receptet.:)

Innen van a recept: 
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu

Hozzávalók: 
2,5 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
8 dkg Ráma,
3 evőkanál cukor (nálam xilit),
1 db tojás,
csipet só,
55 dkg liszt 
(nálam 25 dkg tönköly fehérliszt és 25 dkg rizsliszt)

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt (én tettem bele egy fél tk. cukrot), 10 perc alatt felfuttatjuk. A rámát és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, dagasszuk, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára öntjük, fél cm vastagra kinyújtjuk, és 10 cm es fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Kevés lekvárt teszünk mindegyik közepére, a tésztát ráhajtogatjuk és középen összecsípjük.
A fánkokat úgy helyezzük a muffin papírba , hogy alulra kerüljön az illesztés. Tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk és fél órát kelesztjük. Majd egy egész tojást ki tálba villával felverünk, megkenjük a tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük. (nekem 12 perc volt, légkeveréses sütőben)

Összesen nekem: 2691 kcal lett. 25 fánkot csináltunk, több időnk nem volt, így a többit nyújtottam, megkentem vékonyan lekvárral és rúdnak sütöttem meg. 12 szép nagy szeletre tudtam felvágni a rudat. Egy szelet a rúdból majdnem két fánknak felel meg...

Összesen 40 fánkkal minimum lehet számolni. Akkor egy db vagy szelet: 67.27 kcal üresen, attól függően, hogy mit teszel bele változik az érték.:)

Jó étvágyat hozzá.:)

Ezt kaptam ma Klárimtól, nagyon tetszik.:)

Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük, amire képesek vagyunk." Ralph Waldo Emerson

2013. február 5., kedd

Verseny...

...nem is szeretem így nevezni, hiszen nem verseny ez, hanem egy egymást motiváló összefogás.:) Segítjük és támogatjuk egymást. A blogra, csoportba azért jönnek a Lányok és a Fiúk, hogy erőt, energiát kapjanak. Én a szép szó erejében hiszek...

Anno sok csúnya levelet kaptam, az alakomról, bántottak engem és a családomat, hogy undorítóan nézek ki és szégyelljem magam. Kár volt erre kérnie, hisz szégyelltem magam én e nélkül is. Éppen elég nehéz volt, az ő, ők kedvessége, kedvességük nélkül is. De az ilyen emberek nem foglalkoznak mások érzéseivel. Éppen azért rúgnak bele még egyet, mert a túlsúlyos emberek nagy része  "gyenge" lelkileg, és milyen jó érzés egy gyengét bántani, nem igaz???

Na, a mi kis közösségünk nem ilyen. Számomra fontos, hogy egymásnak erős támaszai, hátvédjei legyünk. Hiszem a kedves és segítőkész hozzáállás, az odafigyelés egymásra, sokkal több segítséget nyújt. 

Ennek ellenére van aki a csúnya szót, az állandó seggberúgást szereti, ez ösztönzi, ez lelkesíti. Akkor kezd el fogyózni, mikor a férje beszól neki, az ösztönzi végig, hogy a férje nap mint nap elmondja neki mekkora feneke. Engem ez soha nem ösztönzött volna, lehet azért érzem így, mert nem is voltam ilyen helyzetben soha. Engem Ádus mindig támogatott, szép szóval segített és mellettem állt. Soha nem bántott, hanem végig jött velem azon a döcögős nehéz úton, a családommal együtt. Valljuk meg, aki végig csinált 10-20-40 kg fogyást tudja, ez az út bizony néha nehéz, főleg egyedül.

Én éppen ezért tartom fontosnak a NonóÉletmód csoportunkat, egy közösséget, ahol mindenki megkapja, amit lehet, hogy otthon nem. Ki lehet önteni a szívedet, bizony megdicsérünk (ha arról van szó, normálisan, intelligensen és kedvesen, de visszavezetünk a helyes útra) és bizony örülünk veled minden egyes leadott dkg-nak, mert én ebben hiszek. A Lányaimat sem szidással és erőltetéssel veszem rá a napi testmozgásra, hanem szép szóval és példát mutatva...

Ezt azért írtam csak le, mert én úgy érzem az elmúlt 3,5 év azért bebizonyította, hogy a NonóÉletmód egy működő dolog. Nem egy diéta, nem egy mozgásforma, hanem egy életmód, mi hisszük azt, hogy az egészség a legfontosabb, hiszünk a mozgás pozitív hatásaiban, hisszük, hogy megfelelő minőségi és mennyiségi táplálkozással, okosan és szépen le lehet fogyni (drága, buta, időigényes diéták nélkül is). Hiszünk magunkban és tudjuk, hegyeket lehet megmozgatni kitartással és együtt!:)

2013. február 3., vasárnap

6. fogyókúra verseny, első havi adattáblák!

Órási eredmények születtek.:)) Tény, kevesebb lett az összes elmúlt kétheti fogyás, mint az első körben, de majd most belehúzunk.:)

Összeségében viszont nagyon szépen alakult a hónap.:)

Lányok összesen: 312 fő
Küldött adatot: 239 fő
Nem küldött: 60 fő

Fogyott: 179 fő
Stagnált: 26 fő
Hízott: 34 fő

Legtöbbet fogyta 2 hét alatt
kg-ban: Dóra - 5 kg
%-ban: Pofi - 5,47 %

Legtöbbet fogyta eddig:
kg-ban: Dini - 10 kg
%-ban:  Pofi - 10,61%

Legtöbbet fogyta centikben az elmúlt 1 hónap alatt:
mell
Ivcsike, Nokedli
9 cm
derék
Alexani
14 cm
csípő
Dorka
10 cm
comb
Emi, KisFifi, Viki
6 cm
vádli
Derya
9 cm
kar
Bellyke
12 cm

Lányok fogyása az elmúlt két hét alatt összesen: 127,4 kg 

Lányok fogyása eddig összesen: 612,4 kg


Fiúk összesen: 9 fő
Küldött adatot: 8 fő

Fogyott: 6 fő
Stagnált: 2 fő
Hízott: 0 fő

Legtöbbet fogyta 2 hét alatt
kg-ban: Döme - 2 kg
%-ban: Döme - 2,08 %

Legtöbbet fogyta eddig:
kg-ban: Döme - 8 kg
%-ban:  Döme - 7,84 %

Legtöbbet fogyta centikben az elmúlt 1 hónap alatt:

mell
Döme, Pisti
4 cm
derék
Döme
9 cm
csípő
Döme
3 cm
comb
Döme
6 cm
vádli
Döme
3 cm
kar
Döme
2 cm


Fiúk fogyása az elmúlt két hét alatt összesen: 5,9 kg

Fiúk fogyása összesen eddig: 27,7 kg 


Az összes fogyás a két hét alatt: 133,3 kg

Összes fogyás az elmúlt egy hónapban: 640,1 kg

Több mint 600 kg! Nagyon büszke vagyok rátok!:)) Így tovább.:D