Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 20, 2014

Futóversenyek amiken ott leszünk...

Kép
Három is lesz, amin idén még mindenképpen ott leszek,  vagyis leszünk NonóÉletmód csapatokkal!:) Az első: Éjszakai FUTÓVERSENY szeptember 6-án! KATT! Lesz 3,2 és 7,3 km táv is....mindenki megtalálja a neki valót.:) Gyertek.:) A második, az a verseny, amit ha tehetek nem hagyok ki, az ok pedig nem más, mint, hogy ezen a versenyen drukkoltunk anno Juditnak, akinek emlékére tavaly trióban, idén duóban futok a WIZZ AIR, régi NIKE Budapest Maratonon!  KATT! Az évben utoljára októberben futok, méghozzá a SPAR Budapest Maratonon, azon belül a Maratonstrafétán. Én ezen a versenyen még soha nem indultam, mindig közbejött valami, most remélem nem fog. Elvileg 4 fős váltóval megyünk, én leszek a kezdő ember. De erről a versenyről még folynak a megbeszélések.:)   KATT! Aki teheti jöjjön futni vagy drukkolni! Mindig nagyon jóóóó a hangulat!:D

Zabpelyhes-mézes kekszem, kicsit másképp

Kép
Nagyon finom volt előre is, de most még kevesebb ch tartalommal, íme egy variált recept: Zabpelyhes-mézes keksz (új) hozzávalók: 7 dkg zabpehely 7 dkg zabpehelyliszt 3 dkg Zero 6 lisztkeverék ízlés szerint fahéj késhegynyi szódabikarbóna csipet só 8 dkg eritrit keveréke 7 dkg kókuszzsír 1 evk. méz (nálam házi akácméz) 1 tk. vanília aroma 4 evk. tej Elkészítés: Zabpelyhet, liszteket, fahéjat, édesítőt, sót, szódabikarbónát összekevertem. Egy kisebb edényben a kókuszzsírt, mézet, tejet és aromát folyósra melegítettem, majd a szárazanyaghoz adtam. Jó sűrű tésztát kaptam. Kis halmokban sütőpapírra tettem és ellapítottam őket.:) A sütőt 180 fokra előmelegítettem és a kekszeket 12-13 perc alatt szép aranybarnára sütöttem. Hagyjuk kihűlni. Sütőből kivéve még puha, később lesz jó az állaga. Nem lesz ropogós, de nagyon finom. Összesen: 1387 kcal/ 122 ch/ 29 fehérje Összesen 15 db lett: 1 keksz: 92,4 kcal/ 8,1 ch/ 1,46 fehérje

Tornázz a strandon vagy a kertedben...

Kép
Aki tudja, milyen ezer más dolog mellett megtalálni az időt az edésre és valóban lefogyni, az Zólyomi-Zsirkai Noémi. Ezért őt kértük meg, hogy állítson össze egy jó kis tornagyakorlatsort, amit vagy az udvarban, vagy ha bátrabb vagy, a strandon is végigcsinálhatunk. Ha már többet vagyunk levegőn, használjuk csak ki nyugodtan. Ha már strandon vagy, akkor bemelegítésnek az úszást ajánlom. Az úszás nem könnyű sport. Én először 11 évesen úsztam át a Balatont – az 5,2 km-es táv azért elég nagy kihívás –, de azóta még négyszer megtettem. A strandon ne egy hosszt ússz, hanem legalább tízet, tempósan, megfelelően igénybe véve a lábakat, karokat, és hidd el, meg fogod érezni! Viszont utána –  a fagyi és lángos helyett –  jöhet az erősítő torna. Nem kell más hozzá, csak egy törölköző, valami laza ruha, és ha szégyenlős vagy, akkor egy eldugottabb hely. Ha nem vagy szégyenlős, akkor a napsütésben, a strand közepén eddz, még az is lehet, hogy valaki, akár többen is csatlakoznak hozzád.

Ribizlis piskóta (Dia-Wellness)

Kép
A NonóÉletmód csoportban és több helyen is láttam, hogy a Dia-Wellness termékeket dicsérték. Így én is vettem DW Zero lisztet és DW piskóta lisztkeveréket...ma ezzel sütöttem.:) Hozzávalók: 6 tojás 60 g (DW cukorhelyettesítő) nálam eritrit 110 g DW piskóta lisztkeverék 50 g ribizli (a receptet a liszt hátoldaláról vettem,  de máshogy állítottam össze a piskótát, úgy, ahogy én szoktam!) Elkészítés: Fehérjét kemény habbá vertem, abba tettem bele apránként az eritrittel kikevert sárgáját, majd lassan a lisztet. Mindezt szilikon formába öntöttem, megszórtam a ribizlivel és 180 fokon (előmelegített sütőben) 25 percet sütöttem. nagyon finom lett! Összesen: 866 kcal/60g ch/ 59g fehérje 8 nagy szelet lett. 1 szelet: 108/7,5/7,3 Szerintem szuper értékek.:) Jó étvágyat!

Olyan bókot kaptam ma...

...mint még soha. Egy videót küldött nekem Tündi barátnőm, hogy 2:48 állítsam meg, merevítsem ki és nézzem meg, mert tisztára én vagyok.:) Óóóóóóriási bók, hiszen Marilyn Monroe nagy kedvencem. De tudjátok kire hasonlít jobban, édesanyámra, mert anya 20 évesen pont így nézett ki!:) Jól esett Nonó kicsi szívének.:D VIDEO  (katt!)