2014. március 7., péntek

Holnap kezdődik a tanfolyam...

Amire olyan régóta vártam, a Gerinctréning tanfolyam.:) Sok sok érdekes dologgal, amit majd bele tudok csempészni az edzéseinkbe, legyen az alakformáló vagy köredzés illetve külön segíteni bárkinek, aki eljön majd a Testegyensúly gerinctréning óráimra.:)

Ezeket fogom tanulni:
- A gerinc felépítése
- A gerinc tartásában résztvevő izmok funkciói 
- A gerinc ortopédiai problémái 
- Preventív mozgásprogram
- Speciális eszközök használata
- Tudatos életvitelre nevelés 
- Hétköznapi tevékenységek és a gerincproblémák kialakulása 

 "Napjaink első számú problémazónája a hátunk és a gerincünk. A népesség jelentős százaléka szenved állandó hátproblémáktól. A megoldás a megelőzés rendszeres gerinctréninggel, amelyet nem csak a fitness stúdiókban, hanem az iskolákban és a munkahelyeken is be kell majd vezetni."

2014. március 6., csütörtök

Szilvalekváros-mákkrémes piskóta

Egyszerű és gyors finomságot szerettem volna ma a családnak.:) A mákot imádják, abból indultam ki...na meg Anyósom bio szilvalekvárjából, amit én soha nem szerettem, de ez...valami isteni.:) Cukor nélkül készítette és valami szenzációs.:)

Így készült el ez a gyors és finom sütemény. Hozzáteszem otthonra, de ha esetleg másnak szánod vagy tortának készíted, alkalomra, akkor szerintem nyugodtan bevonható még plusz lekvárral vagy akár vanília pudinggal is. Én személy szerint imádom a mákot vanília pudinggal.:)


Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 evk. xilit
2 evk. tönköly-fehérliszt
2 evk. teljeskiőrlésű tönkölyliszt

Krém:
15 dkg darált mák
50 g xilit
2 púpos evk. szilvalekvár
1 evk. kókuszzsír
1,5 dl tej

A piskótát a szokásos, gyors és egyszerű módon elkészítettem. Fehérjét kemény habbá vertem, majd beletettem kanalanként, a xilitet, a sárgáját, majd a liszteket. Szilikon formába öntöttem és 190 fokon 20 perc alatt megsütöttem. Ameddig sült a piskóta, addig a krém hozzávalóit összefőztem és kihűtöttem. Mikor kész lett a piskóta a tetejére borítottam és az alját megkentem a krémmel. Mennyei lett.:)

Jó étvágyat kívánok!

2014. március 4., kedd

Eltelt egy hónap a versenyből...

Bizony, szalad az idő...itt a tavasz, lassan a nyár.:) 
Most kell a bikini alakra rágyúrni! Hajrá.:)


A verseny elejétől nézve, 123-an írtak be vasárnap adatot. Ők összesen:  285.8 kg-t fogytak elmúlt egy hónapban! Szívből gratulálok nekik! Már tudják, hogy helyettük más a céljainkat nem fogja elérni, csak ők maguk. Bizony tenni kell érte, odafigyelni az étkezésre és rendszeresen mozogni!!!

Akik a legtöbbet fogyták:
Kilóban:
1. Hablaty (-9.7kg), 
2. Netti (-9kg), 
3. Bentley (-7.9kg). 

Százalékos arány:
1. Hablaty (-9.33%), 
2. Netti (-8.66%), 
3. Era (-8.11) 

Nagyon ügyesek vagytok Lányok, csak így tovább. Ha lassul a fogyás üteme se bánkódjatok, mert ez természetes. Itt jelezném, hogy nem vagyunk egyformák, más súlyról indulunk, más ütemben fogyunk!

További adatok:
mell: Centike (-12cm), 
derek: Wasser (-19cm), 
Csipo: bella (-13cm), 
Comb: (BorcsaPeti (-14cm), 
Vadli: Mazsolam (-4cm), 

CSAK ÍGY TOVÁBB LÁNYOK, NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁTOK!!!

2014. március 2., vasárnap

Grissini ropogós

Lányok kértek ropit, gondoltam: csináljunk együtt...jó móka és házi készítésű!:)))


Sok recept van a interneten, én így készítettem:

23 dkg tönköly fehérliszt, 
10 g expressz élesztő
2 evk. kókuszzsír
1 tk só, 
csipet xilit, 
1,5 dl házi készítésű paradicsomlé
ízlés szerint bazsalikom, oregano
legközelebb kerülnek majd bele magok is: len, szezám, stb.

Nagyon egyszerű volt a dolgunk a hozzávalókat összegyúrtuk és fél órát pihentettük. Után jött a móka, nekiálltunk grissinit gyártani...a formát mindenki maga válassza meg, lehet hosszú, lehet tekert, lehet teltebb, Amica gomba és szívecske formákat csinált. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 240 fokos előmelegített sütőben, kb. 11 perc alatt, finom ropogósra sütöttük.

Jó étvágyat hozzá!