2013. július 26., péntek

Nővérkém...

Mindig azt mondom, mondhatok én vagy bárki bármit, amíg benned nem érik meg egy igazi, tudatos elhatározás, addig minden hiábvaló. De ha megérik, akkor már hidd el, senki nem veheti el tőled a sikert...mert a siker garantált, ha megfelelő az étkezésed (nem eszel alapanyagcsere alatt, eszel mindent, ami fontos, tudatos vagy) és mozogsz rendszeresen. De nagyon fontos, hogy a célod eléréséhez megfelelő mozgást végezd.:)

Nővérkém megkért segítsek neki és én boldogan teszem. Mert egy csodaszép Nő és szeretne egészséges testben élni még nagyon sokáig. Ehhez az ő igazi elhatározása kellett, ami mostanra érett meg.

Ritussal voltunk a LillaFitt-be, ahol csinált neki Lilla egy állapotfelmérést. Az adatok nem hiszem, hogy fontosak, a lényeg, hogy a cél: egy év alatt 30 kg-t leadni, a testzsír és izomarányt normál tartományba hozni. Ehhez átbeszéltük az étkezést, ami fontos, hogy Ritus nagyon alapanyagcsere alatt evett, most megfelelő az étkezése, ez számára 1800 kcal körül jön ki.

És a mozgás. Azt most én "biztosítom neki" mint egy személyi edző.:)))

Hétfőn: NonóFitnesz zsírégető torna
Kedd vagy szerda: gyaloglás megfelelő pulzuson, 
ami neki (120-130, bemértük Lillával)
Szerda: hullámágy, nyirokmasszázs LillaFitt-ben
Csütörtök: NonóFitnesz Alakformáló óra
Péntek: hullámágy, nyirokmasszázs LillaFitt-ben
Szombat: gyaloglás megfelelő pulzussal
Vasárnap: pihenő

Így néz ki egy hete...van benne 4 mozgás, ami bőven elég, főleg, hogy ebből 3 zsírégető/cardió. A gyaloglást megpróbáljuk mindig reggel, mert ugye éhgyomorra a legjobb az aerob edzés. Ezt egészítik ki a testkezelések, hogy a bőre is megfelelően kövesse a fogyást illetve a hulllámágy szépen megindítja a fogyást a nyirokmasszírral, jobb lesz az anyagcsere, távoznak a méreganyagok.:)

BÜSZKE VAGYOK A NŐVÉRKÉMRE...hiszek benne, tudom, hogy le tud lassan, de egészségesen és tartósan fogyni. Mert ha a sport újra az élete része lesz, akkor ha eléri a kívánt súlyt (80 kg), mozgással és odafigyeléssel meg fogja tudni tartani!:)

Mai első gyaloglásunk:
45 perc, 4,1 km, tartva a pulzust. Ritus elfáradt, szakadt róla a víz, de nem kapkodott levegő után, jól érezte magát utána. Megkapta azt, ami szerintem nagyon fontos, a mozgás örömét, abból a sok energiát és meglátta, hogy nem kell minden edzés alkalmával meghalni, csak megfelelően kell terhelni!

A cél 50-60 perc gyaloglás alkalmanként!Pancika névnapi tortája.:)

Bizony ma van Pancika Névnapja, mert Ő valójában Anna, csak senki nem szólítja így.:)

Finom és egyszerű tortát készítettem, light-osat, mert Pnacika nem nagy édesség evő, inkább a Felnőttek szeretik nálunk a finomságokat, nekünk pedig nem árt vigyázni.:)

Gyümölcstorta készült.:)

Hozzávalók:
4 tojásos piskóta:
4 tojás
4 evk. eritrit
4 evk. Bio Graham búzaliszt

Puding:
vanília pudingpor
3,5 dl tej
3 evk. eritrit a pudinghoz is
pici vanília aroma

Díszítéshez:
1 banán
1 őszibarack
egy marék mandula (szeletelt)

Én nagyon egyszerűen készítem mindig a piskótát, egy tálba teszem, semmi sütőport és a többi, mégis mindig gyönyörű magas és finom. A fehérjét kemény habbá verem, bele az édesítőszer, majd a sárgája vissza és a liszt...mindezt szilikonformában előmelegített sütőben 18 perc alatt, 190 fokon megsütöttem.:)

Ameddig sül a piskóta, addig megcsináltam a vanília pudingot, persze ez bármilyen ízű lehet. Egy csomagot, most 3,5 dl tejjel, aromával és eritrittel készítettem el.

Mikor a piskóta elkészült kifordítottam a szilikon formából, ráöntöttem a pudingot, majd rákarikáztam és szeleteltem a gyümölcsöket és megszórtam mandulával. Én zselét nem szoktam tenni rá, nem szeretjük!

Ennyi az egész...hamar kész és bizony már el is fogyott.:)


2013. július 23., kedd

Sok a dolog, mint mindig.:)

Már megint szerda...szaladnak a napok.:)

Hétfőn Köredzést tartottam... jól sikerült, jó kis zsírégető, állóképesség fejlesztő tréning volt, megéreztük a Lányokkal. Az óra végére a tükrök bepárásodtak a teremben.:)

Kedden, az úgynevezett passzív, de annál hatékonyabb edzésnapom van mindig...E-Fit és Testkezelés. Az E-Fit nekem nagyon tetszik, kiegészítve a rendszeres mozgással igen hatékony szerintem.:) Csak ajánlani tudok.:) A testkezelés pedig...igaz, ami igaz előtte kételkedtem, hogy van bármi, ami segíthet a striáimon, de elkezdtem elhinni, hogy bizony a hullámágy (megfelelő kezelések, krémek) segítség lehet számomra. Ugyanis ma néztük Ádussal, hogy halványulnak gyönyörűen a striáim.:)) A másik kezelés, amin voltam az a vákuum, de az még sok volt  a hasamnak, fájt az utána következő nap a hasizmom (ahol a császáros vágás van, izom). Így megbeszéltük, egyenlőre ultrahangos kezelést kap a pocim.:) Egyszer hullámágy, egyszer ultrahang lesz.:)

Ma pedig szerda, vagyis futás volt.:) 8,3 km futottam 53:00 perc alatt.:)
Utoljára megvolt a 9 km, 1:03 alatt, most a cél az volt, hogy ha kisebb is a táv, de magamhoz képest gyorsabb legyek. Sikerült...de...baromi kemény volt. Félúton azon filóztam (éppen jött a busz) hogy felszállok rá és azzal jövök haza. Komolyan, nehéz volt, pedig alig egy picit futottam csak gyorsabban. Persze, milyen is a futás, állandóan újabb és újabb célok...most az, hogy 1 órán belül 9 km, majd az, hogy meglegyen a 10! Soha nem lesz már ennek vége.:))) Megszerettem, ez van!:)

Holnap: E-Fit, Testkezelés reggel és este Alakformáló óra,
Péntek: Futás, cél: 9 km, 60:00 percen belül,
Szombat (mint mindig): aktív kikapcsolódás a családdal, meglesz akkor is a mozgás,
Vasárnap: Futás, cél: 10 km.

Felmerül a kérdés, ennyi mozgás, hány kg vagyok??? Soooooookkkkk, mert sajnos a mozgással "arányosan" baromi sokat is eszek. Ezt kéne leredukálni. Súlyt nem tudok mondani, nem mérek, mert csak felhúztam rajta magam. De kb. 65-66 kg...

Kell a mozgás, fontos, de az étrend még fontosabb...agyban kell helyre tennem végre a dolgokat. De pár hónap és súlyomnál leszek.:)