2013. március 9., szombat

Fitness Company Workshop

Ez volt a tegnapi programom.:) Mondtam már, hogy nagyon boldog vagyok, hogy ezt az iskolát választottam? Boldog és elégedett...a tanárok képzettek, rendesek, jófejek és tényleg mindent megtesz az iskola annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjünk.:)

Most például az iskola tanulóink workshop volt, amikor is öt különböző mozgásformát próbálhattunk ki, ingyen.:)

Nekem az első a Spinracing volt...a spinnig és spinracing közötti különbség, hogy a racing egy full body tréning, amikor a felsőtestünket, váll, hát, mell is edzünk bicajozás közben. Én úgy mondanám, így kevésbé unalmas, vagyis nem csak tekersz. Én eddig csak spinningen volt, ez sokkal jobban tetszett. Alapvetően én még mindig jobban szeretem a szabadban tekerést, de kezdésnek reggel szuper volt, 140-150 pulzussal, majdnem 260 kcal égettem el a 30 perc alatt. Demo óra volt.

Utána rögtön, egyik teremből ki, másikba be Get Fit. Féltem kicsit, mert azért ide kell erő kérem szépen. Nem csalódtam. Felfüggesztéses mozgásforma, mint a TRX, saját testsúlyoddal dolgozol igazából. Rá kellett jönnöm, a bal karom sokkal gyengébb, mint  a jobb, a tricepsz gyakorlatok fpleg nehezen mennek, viszont minden, amihez comb és mellizom kell, az megy.:) Itt kaptunk egy 50 percecskét, remegett kezem, lábam utána.:) De volt 2 órám, tudtam pihenni egyet.:)

Szünet után Pilates óránk volt. Nagyon tetszett...én ez igazi mélyizom tornának mondanám, tartásjavító, pihensz, de mégis fejleszted magad. Szeretem az ilyen sportokat, amit sokan ránézésre Mama tornának hívnak, utána meg nem tudnak felkelni!:)) Jól esett nagyon, érzem a kis hátizmaimat rendesen!:) 45 perces volt.

Utána 10 perc szünet és kezdődött a Gymstic Muscle! Nagyon érdekelt már, Attila (Pati-nagy Attila, iskola vezetője) sokat mondta, mennyire jó, egyszerű eszköz és mi mindenre képes. Mefogtam, pár dkg, na gondoltam ez mit tudhat? Hát, azt tudja, hogy ma alig tudom felemelni a kezem és a lában. BELESZERETTEM! Már keresem is, hol tudok venni, nekem ez kell.:)) Súlyzókat akartam venni magamnak itthonra, de helyette ezt fogom. Szenzációs, egyszer eszköz, egy mozdulattal tudod le-feltekerni a gumikötelet rajta, így változtathatod mekkora "súllyal", vagyis ellenállással dolgozol. Egyensúly, koordináció fejlesztő, tartás javító, erőállóképesség fejlesztő, izomformáló.:)) 45 perces óra volt.
 Magyarországon már van pár éve, de még annyira nem elterjedt. Csodaszer.:D Mindenképpen veszek egyet és használni fogom, a futásom mellé, ezzel szeretnék itthon edzeni most, 
kíváncsi vagyok, hogy alakul majd át a testem.:) 
Ha beválik, akkor a képzést is elvégzem.:)
Ugye a gerinctréning képzésen filóztam nagyon, most picit hadilábon állok, hogy gerinctréning vagy pilates...valamelyik biztosan.:) 

Ahogy végeztünk a Gymstic-el már kezdődött is a Kickbox.:) Én évekig karatézam, szeretem a küzdősportokat, nagyon tetszett, jó pár lépést-ütést viszek is a hétfői Kickbox órámra.:)45 perces óra volt.

Összességében nagyon élveztem a napot, minden egyes órát, de mondjuk sorrendben:
1, Gymstic,
2, Pilates,
3, Kickbox,
4, Get Fit,
5, Spinracing

Mozogjatok ma is egy jót. Én is így teszek, rátornázok erre a szuper kis izomlázra!!!:D

2013. március 7., csütörtök

El sem hiszem, de javulok.:)

Végre!!!!:)))

Tegnap megjártam a fülészetet is... Tudni kell, hogy én alapból fülfájós vagyok pici korom óta. Sajnos egy ideje folyadék van a jobb fülemnél, ami steril, ezért nem okoz fájdalmat, csak zavaró, mert mindig bedugul, rosszul hallok rá. Azt mondták egy másik helyen, hogy meg kell nyitni a dobhártyát és arra egy kicsi tubust helyezni és akkor elfolyik. De most a doktornő, akihez kicsinek is jártam, adott kétféle orrcseppet...az egyiknek iszonyat íze van, mondta, hogy nagyon rossz ízű, de ennyire? Viszont, már javult tegnap óta a fülem.:D Jó lenne ha nem kéne felnyitni, mert nekem a dobhártyám alapból nem a legjobb, hisz sokat fáj a fülem, már nem olyan rugalmas, ki tudja összeforrna-e rendesen, ha nem akkor meg dobhártya plasztika kéne, az meg kemény....röviden ennyi. 
De javulok.:)

Jövőhéten szeretnék elkezdeni futni.:) Ez a nagy vágyam most. De már annak örülök, hogy javulok és ma tudok egy jó kis köredzést tartani illetve szombaton a Workshopon nem leszek a halálomon. Persze óvatos leszek, de ki tudok próbálni mindent.:)

Ma isteni túrógombócot csináltam, Linda receptje alapján:
Zabpelyhes túrógombóc

Én fele annyit csináltam, mint Linda receptje, 
mert csak 25 dkg túróm volt itthon.

Hozzávalók:
25 dkg félzsírós túró
75 g zabpehely
2 tojás
csipet só

1 evk. olívaolaj
3 evk. zabkorpa

zsírszegény natúr joghurt
2 tk. xilittel elkeverve.

Valami mennyei...
 Először fordult elő velem, hogy nem esett szét a gombócom, hanem szépségesen egybe maradt. 
Finom, egészséges és laktató.

Összesen 10 gombócom lett és az egészben: 1241 kcal van.
(ebbe bele van számolva az öntet is)

Egy gombóc öntettel: 124,1 kcal.:)) Szenzációs.:)


2013. március 6., szerda

Ma már tornáztam...

15 percet terveztem...tudom nevetséges, de szépen fokozatosan fogom visszavezetni magam, mert nem szeretnék megint beteg lenni. Inkább időt szánok rá és újra felépítek mindent.:)

Ma a 15 perc helyett persze 25 perc lett...na nem azért mert végig nyomtam keményen. Ésszel! 10 perc bemelegítés, majd fekve csípőemelések-popsierősítés variációi (mindenből 30), utána csípőgyakorlatok, a végén pedig egy jó kis nyújtás. Nagyon jól esett.:)

Minden nap egy kicsit több, így célom, hogy jövőhéten már elkezdhessem a futást, nagyon várom már.:) Akik elkezdték tegnap: Mindent bele Lányok, Fiúk, ne adjátok fel, szerintem ha végig csináljátok ezt az első 5 km-met, akkor még bele is szerettek a futásba. Én ezt várom tőle.:)

Ki szeretném alakítani az edéseimet a jövőre nézve. Hétfő-csütörtök dupla óra, ebből hétfő cardio, csütörtök alakformálás. Ezen kívül kedd-péntek lenne a futónap. Szerda pihenő és készülés a csütörtöki órára. Hétvégén pedig, ahogy vagy ami alakul... mindig jövünk megyünk, jön a jó idő: kirándulás, úszás, bicajozás.:)

Ma megint hidegebb van sajnos és nem süt a napocska sem. Azért nekem jó a kedvem. Ma fülészet vár még rám, de most már tudom, hogy meggyógyulok!:)

2013. március 5., kedd

NonóÉletmód 6. verseny, 8. heti adatok!

Bizony, már eltelt 2 hónap!!!! ésssss sokan csodálatos eredményeket értek már el eddig is.:) Többen feladták, amiről sokan tájékoztattak is, amit ezúton is köszönök, van akinek volt holtpontja, de nem adta fel és aki kitart, az eredményt  is ér el, ezt jól tudjuk!:)

Sokan nem küldtek adatot, de akik igen, azok előtt le a kalappal, büszke vagyok rátok Lányok, Fiúk!:)


Lányok összesen: 312 fő
Küldött adatot: 160 fő
Nem küldött: 152 fő

Fogyott: 112 fő
Stagnált: 21 fő
Hízott: 27 fő

Legtöbbet fogyta 2 hét alatt
kg-ban: Emi- 4 kg
%-ban: Emi - 4,82 %

 Legtöbbet fogyta eddig:
 kg-ban: Dini - 14,8 kg
 %-ban:  Pofi - 15,92 %

Legtöbbet fogyta centikben az elmúlt 1 hónap alatt:

mell
Ivcsike
8 cm
derék
K890, Mea

5 cm
csípő
Kátya
7 cm
comb
Nakedbike
3 cm
vádli
Szazala
2 cm
kar
Kátya
4 cm

Legtöbbet fogyta centikben az elmúlt 2 hónap alatt:
mell
Chorchai, Evita, Pofi
11 cm
derék
Pofi
15,5 cm
csípő
Ali
13 cm
comb
Niki
12 cm
vádli
Lius24, Villó
5 cm
kar
Molly0013
7 cm


Lányok fogyása az elmúlt két hét alatt összesen: 74,6 kg
Lányok fogyása eddig összesen: 877,0 kg


Fiúk összesen: 9 fő
Küldött adatot: 3 fő

Fogyott: 2 fő
Stagnált:0 fő
Hízott: 1 fő

Legtöbbet fogyta 2 hét alatt
kg-ban: Döme - 2 kg
%-ban: Döme - 2,17 %

Legtöbbet fogyta eddig:
kg-ban: Döme - 12 kg
%-ban:  Döme - 11,76 %

Legtöbbet fogyta centikben az elmúlt 1 hónap alatt:

mell
Döme, Tvik
3 cm
derék
Tvik
7 cm
csípő
Döme
15 cm
comb
Döme
4 cm
vádli
Döme
1 cm
kar
Döme
1 cm


Legtöbbet fogyta centikben az elmúlt 2 hónap alatt:
mell
Döme
7 cm
derék
Döme
10 cm
csípő
Döme
18 cm
comb
Döme
10 cm
vádli
Döme
4 cm
kar
Döme
3 cm


Fiúk fogyása az elmúlt két hét alatt összesen: 3,7 kg
Fiúk fogyása összesen eddig: 37,1 kg 


Az összes fogyás a két hét alatt: 78,3 kg

Ésssssssssssssssss, az összes fogyás az elmúlt két hónapban:  
914,1 kg 
FANTASZTIKUS!!! Ezzel az eredménnyel eddig a NonóÉletmód blogon szervezett versenyek között, elsők vagytok!


Hajrá, csak így tovább Lányok, Fiúk! Eszméletlen eredményes ez a verseny, mindenki tartson ki! Nyárra szuper formában lesztek!:)

2013. március 4., hétfő

Ma megint jobban...

...egy ici-picit talán...

Napok óta kekszen, kevés főtt krumplin, ropin és zsemlén élek. Falatok.:( Vacak vírusok, annyira elvették az erőmet, hogy iszonyat.:( Újra lehet elkezdeni keményen edzeni, hogy jó kis állóképességem legyen. Csütörtökön mozogtam utoljára és ritka ezt tőlem hallani, de nem is kívánom a mozgást, egyenlőre örülök, hogy nem fekszem és van erőm ellátni a családot.

Nagyon beteg voltam, fene vigye el, fel is mérgeltem magam rajta, ritkán vagyok beteg, akkor is 1-2 nap max, kis torokfájás, de ez most vacak volt.:(

Holnap kezdenék futni...szerintem tolom péntekre a kezdést, meglátom. Még magamnak sem ígérek semmit. Mert mindennek oka van, annak is biztos, hogy beteg lettem és feküdnöm kellett. Sok volt a dolog mostanában, kicsit vissza kellett vennem. És én veszem az adást!:)

Ma elmarad a torna, nem lenne erőm megtartani, de csütörtökön bepótoljuk a Csajokkal!

Nektek legyen szép napotok és élvezzétek a tavaszt, amit ma már én is élveztem picit, ameddig Panci aludt, a teraszon tanultam.:)