Karácsonyra, mit készítsünk?
A nagy kérdés.... Nálam fontos szempont, hogy finom legyen, de azért amennyire lehet ne olajban tocsogó, nagyon zsíros vagy lisztes, cukros ételt tálaljak.:)) Semmi nagyon extra dologgal nem készülök... Sütiket már tudom: kókuszgolyó, rafaello golyó, tejfölös püspökkenyér, vakondtúrás torta és tiramisu. Illetve sütök kuglófot is, de azt mindig magunknak, reggelire.:)) Ebből a kókuszgolyó már fent van a blogon, bár most újítok picit, a rafaello és a püspökkenyér nekem is új, Karira sütöm először. Mindkettőt amennyire tudom lightosítom.:) A torta és a tiramisu az rendes recept csak cukor helyett xilitet használok, tejszínből zsírszegényet, kakaóporból cukormenteset, fehérliszt helyett tk. tönkölylisztet. De pl. mascarponéból a szarvasit, mert úgy az igazi és rendes babapiskótát (a kereket, mi azt szeretjük jobban) amin nincs plusz cukor réteg. Vagyis odafigyelek, de szeretem megtartani bizonyos ételek valós ízét. Ilyenkor mondom mindig, végig kell gondolni és igenis lehet úgy egészséges...