Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 4, 2011

Karácsonyra, mit készítsünk?

A nagy kérdés.... Nálam fontos szempont, hogy finom legyen, de azért amennyire lehet ne olajban tocsogó, nagyon zsíros vagy lisztes, cukros ételt tálaljak.:)) Semmi nagyon extra dologgal nem készülök... Sütiket már tudom: kókuszgolyó, rafaello golyó, tejfölös püspökkenyér, vakondtúrás torta és tiramisu. Illetve sütök kuglófot is, de azt mindig magunknak, reggelire.:)) Ebből a kókuszgolyó már fent van a blogon, bár most újítok picit, a rafaello és a püspökkenyér nekem is új, Karira sütöm először. Mindkettőt amennyire tudom lightosítom.:) A torta és a tiramisu az rendes recept csak cukor helyett xilitet használok, tejszínből zsírszegényet, kakaóporból cukormenteset, fehérliszt helyett tk. tönkölylisztet. De pl. mascarponéból a szarvasit, mert úgy az igazi és rendes babapiskótát (a kereket, mi azt szeretjük jobban) amin nincs plusz cukor réteg. Vagyis odafigyelek, de szeretem megtartani bizonyos ételek valós ízét. Ilyenkor mondom mindig, végig kell gondolni és igenis lehet úgy egészséges

AMITŐL ANNYIRA FÉLTEM...

Kép
Smink tetoválás.:) Nagyon nagyon nagyon boldog vagyok.:) Nem is volt olyan vészes fájdalom.:) Ádustól ezt kaptam szülinapomra.:)))))))))

Éljen, éljen!::)

Két oka is van!:) Az egyik, hogy végre bementem 66 kg alá, vagyis 65,7 kg voltam reggel.:)) A másik, hogy nem fáj a hátam (már tegnap is csak ici-picit fájt) és ma már tornázok is egy 20 perces Rékát, a 2009-as csípő-fenékre gondoltam.:) Ma sütök is...új reci: Erdei gyümölcsös túrószelet. Nagyon guszti és az illata... ha jól sikerül akkor jön a recept és a kép is róla.:))) Mindenkinek szépséges napot!:))

Boldog Mikulást!:))

Kép
Mindenkinek Boldog Mikulást kívánok! Ilyenkor azért ne hagyjátok ki a fini Miki csokikat, nekem a Kinder Mikulás a kedvencem, le is haraptam tegnap a fejét az enyémnek.:)))

Számomra ez nagy dolog!:)

Elindult egy új internetes portál: a www.lexi.hu Éssss....Felkértek az Életmód rovatához szerzőtársnak!:) Nekem nagyon tetszik az oldal, komoly, mindenki számára érdekes lehet. Mindenről lesznek fent cikkek. Az életmód rovatban receptek, család, egészség, diéta, kreatív ötletek, programajánlók, ezoterikus dolgok. Már meg is írtam az első cikkemet, ami kedden kerül ki az oldalra.:) Címe: A nagy kérdés karácsony előtt! Érdemes-e ilyenkor belevágni egy diétába? Következő cikk pedig, ha minden igaz még Karácsony előtt felkerül. A címe azt hiszem ez lesz: Tegyünk az egészségünkért Karácsonykor is! Avagy együnk, de okosan!