Mákos-mandulás szelet, tejszínes krémmel töltve...by NonóÉletmód
Vágytam valami mákos, de könnyű, nyári édességre, így gyorsan csináltam egyet! Hozzávalók: Piskóta: 5 tojás 5 evk. eritrit 5 evk. tönköly fehérliszt 15 g darált mák 10 g mandula szelet Krém: 4 dl 1,5%-is tej 4 evk. eritrit 1 cs. tejszínízű pudingpor Az 5 tojásos piskótát a megszokott módon elkészítettem, majd belekevertem a végén a mákot és a mandulát. Mindezt 190 fokon 20 perc alatt megsütöttem. Ameddig a tészta sült, elkészítettem a pudingot. Ezután még melegen szétvágtam a piskótát és megtöltöttem. Isteni lett, nem túl édes, pont tökéletes.:) Összesen: 1003 kcal és 80 ch lett. 12 szeletre vágtam, ezek jókora darabok.:) Egy kocka így 83 kcal és 6,6 ch. Jó étvágyat hozzá.:)