2013. augusztus 10., szombat

Nagy Diéta teszt - 1. nap

Úgy döntöttem tesztelni fogok Diétákat magamon (nem egymás után, stb...hónapok alatt!)
...kíváncsiság is és persze bízom abban is, hogy lemegy pár kiló és persze abban is, hogy túlélem.:) Persze csak olyat tesztelek, aminek értelme van és a maga módján egészséges!

Előzmények:
Hol is kezdjem…tartottam a 62 kg-mat elég sokáig. Aztán mikor vizsgaidőszak volt a suliban előkerült a csoki, keksz.:( 64 kg körül mentem vizsgázni. Aztán egyszerűen nem ment a visszaállás, néha 1-1 kg-t sikerült leadnom, pár napra elhagynom az édességet, de ha elkezdtem még többet kívántam. Vacak élelmiszerek, ha egy kockát megeszel, utána kívánod az egész táblát. Én is beestem. Hiába a heti 5-6 edzés, futás, torna…a súlyom meghaladta a 67 kg-t.:(

KELLETT VALAMI MÁS! Ami kizökkent (nem a kalória számolás, hanem valami más)…így: próbára tettem magam és a harcosok étrendjét.

Tartottam pesten egy jó kis NonóÉletmód és Fitnesz tornát, ahol Tündi mesélt bővebben a Harcosok étrendjéről…utána olvastam.:)
Bővebben itt tudtok olvasni róla, szerintem Ő írja le a legérthetőbben:


Ami megtetszett:
1, nem kell gondolkozni, mit egyek, mert zöldség, gyümi, kevés fehérje… adott
2, nagyon fáradékony vagyok, sokszor hangulatingadozásaim vannak, bízom benne, hogy ez is változik és sok energiám lesz megint
3, Ádus azzal segít, hogy rendeljük az ételt a héten, így nem kell főznöm, nem leszek délbe emiatt éhes (illetve a nagy meleg miatt is!:)…viszont, amit hoznak este megeszem. Ez egy rendes étel.  Ahogy írták, sok minden belefér
4, kg-ban is szeretnék fogyni, de tetszik, hogy szálkás, formás test lehet a végeredmény (ez gondolom hónapok eredménye!)
5, célom a túlevési időszakot: 19:00-23:00 közé tenni, így ha elmegyünk bárhova este is tudok enni. Kicsit fura még elhinnem, hogy ez működhet…

Célom:
-          5 napig tartani a diétát
-          fogyni 1-2 kg-t
-          energikusabbnak lenni
-          jól aludni
-          méregteleníteni a szervezetemet
-          nem kívánni nagyon az édességet
-          zsírból fogyni
-          meginni napi minimum 3-4 l mentes vizet.

Most, mikor ti ezt olvassátok, én túl vagyok ezen az 5 napon…
Ki akartam próbálni, mert addig nem írok róla még nem érzem negatív vagy pozitív hatását…minden nap írtam nektek, mit ettem, mennyi és mit éreztem…olvassátok kedvetekre!

Kérlek, mielőtt belevágnál, várd meg, ameddig elolvasod minden nap (5 napon keresztül) a tapasztalatomat a diétáról! Köszönöm!

1.       nap
Már este ráálltam fejben…így feküdtem, így ébredtem, hogy ma sok lesz a zöldség és gyümölcs. Mindhez át kell állni fejben!!! Nekem ehhez főleg, életemben nem bírtam végig egy gyümölcsnapot sem… Tudtam a reggel nehéz lesz, rászoktattam magam nagyon a napi 5 étkezésre. De egy interjúban mondta a Professzor (aki ennek az életmódnak támogatója), hogy a reggelizz, mint egy király elv már nem feltétlenül működik, mert tele a hasad és a vacak ch csak belassítanak! Engedjük, hogy méregtelenítsen a szervezet…
Kezdő súlyom: 67,5 kg

Alulevés:
2 banán, kisebb fél görögdinnye, 1 szál sárgarépa és 2 salátalevél
2 kávé, 1-1 dl tejjel (pici tejet szabad, én 3 dl tejjel szoktam a kávét napi 3x)
Zabkása, edzés előtt egy órával, 20 g zabpehely, 60 g tej, fahéj.
Túlevés: (19:00-23:00)
egy adag: hagymaleves, gombás csirkemellfilé, párolt rizzsel

Tapasztalat, vélemény:
Mai edzés: Kickbox edzést tartottam ma és életemben ennyire nem izzadtam, konkrétan folyt rajtam a víz, mintha zuhany alatt álltam volna végig…550 kcal égettel el az edzésen és szerintem nagyon durván méregtelenített a szervezetem. Féltem, hogy bírom az edzést, de szuperül ment, végig pörögtem.
A legnehezebb a 14-16 óráig szakasz volt, akkor már éhes voltam, de ittam és ittam. 16:30 megettem a zabkásást, utána már minden okés volt.:)
20:00 vacsoráztam, vagyis elkezdődött a túlevés időszak…de asszem be is fejeződött, egy adag (müzlistálnyi) levest ettem és egy szelet csirkemellet, müzlistálnyi rizzsel és olyan szinten dugig vagyok és ami nagy szó…nem kívánom az édességet a főétkezés után. Sőt a nasit sem, semmit. Végre.:)

Összességében az első nap után azt tudom mondani, igaznak tűnik a megállapítás, hogy jobb este jól lakni, mert tény, ma egyszer nem voltam álmos, fáradt, aluszékony… nem volt tele a poci, most viszont ettem és asszem megyek is lassan aludni.:) Eddig tetszik és bírom is.:) Meglátjuk…

2013. augusztus 9., péntek

Mert együtt könnyebb...

Mindig kitalálok valamit...most éppen ezt. Szombatonként én is gyalogolok Ritusékkal (Nővérkém) és gondoltam csatlakozhatna más is hozzánk.:)

Mi fontosabb az egészségünknél? 
 Szerintem semmi és sokan mások szerint sincs fontosabb ennél. 

 Minden szombat reggel (többen hétköznap is) közösen gyalogolunk 
(megfelelő pulzuson) kb. 60 percet Érden, a kora reggeli órákban. 
E zalatt kb. 5-5,5 km-t teszünk meg alkalmanként.

 Többen azért tartanak velünk, mert fogyni szeretnének (itt jelezném a legjobb zsírégető edzés a gyaloglás), van aki azért, mert jól esik neki a mozgás és formálódni szeretne illetve van aki a jó társaság és az egészségmegőrzése (prevenció) miatt! 

 Találkozás: 5:50 az ÉRDI Sétáló utca tetején (Rendőrséggel szembe)...
közös bemelegítés, majd gyaloglás, végül egy kis nyújtás. 

 Tarts te is velünk! Mozogni jó...és együtt még jobb.:) 
Hívj meg másokat is, akiket szerinted érdekelne.:) 

 Fontos: Ha van hozz pulzusmérő órát magaddal!!! Ha rossz idő van, mondjuk szakad az eső és vihar van, nem megyünk!


2013. augusztus 8., csütörtök

Nagyon készülök...

...nektek valamivel, amit vagy már a hétvégén, vagy a jövőhét elején fogok feltárni.:)) Titok...tesztelek valamit. Nem nagy dolog, de kíváncsi vagyok a pozitív és negatív hatásaira. Csak utána mesélem el nektek.:) Picit izguljatok még addig.:))

NAGY HÍRRRRR!!!!! 
Szeptember 4-től, minden szerdán tartok már órát BUDAPESTEN is!
Bizony, bizony.....Budapest JÖVÜNK!!!!:) Általában aerob tréning (dance vagy intervall vagy hi-lo aerobik vagy kickbox) lesz az óra első felében, majd alakformálás! Mindig más és más zenére, különböző testtájra dolgozunk a leghatékonyabb gyakorlatokkal!:)


Boldog Nonó kicsi szíve nagyon...vártam egy a pillanatot nagyon, amikor találok egy szuper termet és a pesti Lányoknak is tudod rendszeresen órát tartani.:) Eljutottam egy újabb mérföldkőhöz, köszönöm nektek.:) 

Ezt követően a következő nagy dolog, a szeptember végén induló Testegyensúly gerinctréner oktató tanfolyam elvégzése...hogy tudjak Preventív gerinctréninget is tartani és erre épülve Kismama tornát is.:) Képzem magam, mert szeretnék egyre többet és jobbat adni nektek!:D

2013. augusztus 7., szerda

Heti első futásom....

Szerda lévén, ma futni voltam.:) 
Általában szerda-péntek-vasárnap tudok futni menni.:)

Ma lementem reggel 5:45-kor, (autóval) az én régi kedvenc helyszínemre, ahol minden elkezdődött, a gátra:


Nagyon szeretek ott futni, csodaszép napsütés, jó kis hosszú szakasz.:)) Egy oda-vissza éppen 5 km. Ma az volt a célom, hogy minél gyorsabban fussak és az iramot tartani is tudjam végig. Ez nagyjából sikerült is, hiszen 5 km-t 30:28 alatt tettem meg. Ennek nagyon örültem. 

Ma a vége: 7,1 km lett, 43 perc alatt. Megnéztem, egy hónapja a 7,01 km-t futottam 47 perc alatt...alakul.:) Átlag 6:06 perc alatt tettem meg 1 km-t és 9,8 km/h volt a gyorsaságom.:) 505 kcal égettem el! :D Hajtós volt, pulzusom is 150-160 körül volt, de ez most kellett.:))


Pénteken a városban futok...cél 5-8 km közötti távot megtenni.:)

2013. augusztus 6., kedd

Egy kis kalkuláció:

ÉRDEKESSÉG! Testzsír % (nők): 

20-39 év között:
 21 %-ig túl vékony, 22-33 % egészséges, 
34-39 % túlsúlyos, 39 % fölött elhízott.

40-59 év között: 
23 %-ig túl vékony, 24-34 % egészséges, 
35-40 % túlsúlyos, 40 % fölött elhízott.

60 év fölött: 
24 %-ig túl vékony, 25-35 % egészséges, 
36-42 % túlsúlyos, 42 % fölött elhízott. 

A számítások alapján kilogrammban is kifejezhető, ki mennyi zsírt tárol. Ha egy 60 kilós nőnek 22 % a testzsírja, akkor ő 60x0,22= 13,2 kg zsírral rendelkezik.

Testzsírszázalék kalkulátor sok van a neten, illetve ha elmész állapotfelmérésre, vagy van olyan mérleged, eszközös, meg tudod nézni, mennyi a testzsírod.

Nekem a Lilla pér hete 65,7 kg és hozzá 29% zsírt méret...vagyis: 19 kg zsír.

Hozzá az izom nagyon fontos...ehhez %-os arányt, tartományokat... semmi jót nem találtam a neten, viszont nagyjából emlékszem Lilla táblázatára, ahol: 30,4 felett már magas (alatta normál) az izom. Nekem 30,6 volt pár hete, pont a normál felett van picit, ami már azért kezd látszani.:) Itt a cél 34% körüli érték, hozzá a 25%, azt beszéltük az már szuper lenne. Akár úgy is, ha nem változik a súlyom.

Őszinte leszek, most a legboldogabb így lennék: 
172 cm, 64,0 kg, 24-25% testzsír és 33-34% izom.:)

2013. augusztus 4., vasárnap

NonóÉletmód és Fitnesz BUDAPEST

Úgy a legjobb kezdeni ezt e bejegyzést, hogy nem is én lennék, ha nem így történt volna és úgy, hogy köszönöm, hogy ennyi szuper emberrel vagyok körülvéve, akik nem ijednek meg egy kis programváltozástól!!!

Odamentünk időben a teremhez (volt egy rossz előérzetem, mert a Hölgy, akivel megbeszéltem mindent, reggel nem válaszolt az sms-emre!) Természetesen nem jött senki átadni a kulcsokat, hétvége révén még a Takarítónő sem. Mivel ez nem egy Fitnesz terem (okkal nem olyan helyet választottam, hanem egy kicsit más típusút, különleges szerettem volna, hogy legyen!) Hááát különleges volt, túlságosan is...

Nagyon rosszul esett és főleg borzasztó kellemetlen volt azelőtt a majdnem 20 lány előtt, akik megtiszteltek és eljöttek. DE!!!!! A Lányok csodálatosak voltak, jött egy ötlet: MARGITSZIGET, menjünk a szabadba, 40 fokban, x kg táskával, villamossal...elindultunk...:)
Volt, aki nem tudott velünk tartani, természetesen ezt is megértettem!!! és még egyszer ezúton is elnézést kérek!!!!

Mire a Szigetre értünk...bemelegítettünk.:)))) Letelepedtünk egy szuper árnyékos helyen és nekikezdtünk, jó kis iphone-ról (csoda szerkezet, megfelelően hangos volt a zenénk, nem zavartunk vele senkit és nekem sem kellett üvöltenem!) a mi kis ingyenes (bárki beállhatott volna.:)) NONÓÉLETMÓD ÉS FITNESZ FLASHMOBE-NAK!

Beszéljenek a képek a továbbiakban, az egyik kedves NonóÉletmód-os Lány nem tornázott, így Ő készítette a képeket.:)

Készülődés, lassan kezdünk.:)Akkor rajta...bemelegítés után cardió intervall következett.:)


majd felsőtest edzés: váll, hát...


ami súlyzó nélkül is keményre sikeredett.:)


majd jöttek a comb és popsi gyakorlatok.:)és a hasizom sem maradhatott el.:)


Szépséges NonóÉletmód lányok!:)

Jajj, de szépen csinálják!:D
és a nyújtás...


de a hasizom nyújtása után még meginvitáltam őket a statikusz támaszra.:)


és lenyújtottunk...:)
A torna 65-70 perc volt...megizzadtunk rendesen...utána természetesen készültek csoportképek is.:)Ilyen jóóóóóóóóóóóó volt.:)


Sorsoltam bögrét is...Niki nyerte meg.:)))) Gratulálok.:)


Csodalatos nap volt...este 20:00 értem haza.:) Lánykáim Mamánál így reggel f10-ig aludtam.:))) Rám is fért, csodálatos nap volt, de a melegben nem semmi. Minden tiszteletem a NonóÉletmód-os Lányoké.:)

Szeptembertől új helyen, rendszeresen találkozunk!:)