Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 17, 2015

Zsírégető edzés...mi is az pontosan?

Nagyon sokan fordulnak felém, azzal a kérdéssel, hogy számukra, kisebb vagy nagyobb túlsúllyal rendelkezőknek, mi lehet a legjobb mozgásforma, mit ajánlok?   Nagyon fontos, hogy általában (nem mindenkire igaz, de általában) a többség, a túlsúlyból adódóan vagy éppen azért lett túlsúlyos, mert hosszú évek óta nem sportolt vagy még rosszabb, soha. Rengeteg DVD, videó és mozgásanyag van, de nagyon nem mindegy mivel kezdünk. Mindig célirányosan kell edzeni, tudnunk kell előre meghatározni a célunkat (erősödni szeretnénk vagy zsírt égetni, gyorsulni vagy robbanékonyabbnak lenni) és aszerint választani mozgást. Ez sokszor nehéz, tudom. Most vegyünk a túlsúlyosokat, mert általában ők keresnek meg engem, mert nem tudják, hogy merre induljanak el.  Legyen szó 10 vagy 40 kg feleslegről, nagyon fontos, hogy a túlsúlyosoknál kiemelten fontos az ízületvédelem, mert a teher miatt, az ízületeik már eleve nagyon igénybe vannak véve. Fontos még, hogy számukra olyan mozgás kell, ami kardiáli

Lassan 6 éve...

Kép
És minden percére emlékszem, hogy mennyire szomorú voltam, elkeseredett.:( Mennyire szerettem volna, hogy azt a nőt lássam a tükörbe, aki lenni szeretnék.  Az ember soha nem elégedett, de én most azt mondhatom nektek, nagyjából mostanra megérett a dolog és én boldog vagyok így, ahogy vagyok.  S okat tettem érte és teszek is nap, mint nap. Elfogadtam a határaimat, a képességeimet, amit adott a természet és azt is, amit nem. És bizony vannak dolgok, amin tudunk változtatni és vannak, amiken nem. Én azt mondom, ha lehetőségünk van, akkor, amin tudunk, azon változtassunk, mert azáltal magabiztosabbak és teljesebbek leszünk! Magunkból kell a legtöbbet kihoznunk, nem másokra hasonlítani, ezt kell megértenünk, elültetnünk magunkban. Ha ezt elfogadjuk és megteszünk mindent, ami tőlünk csak telik, akkor igenis megtaláljuk a boldogságunkat, a lelki békénket és elfogadjuk magunkat.  Szeretni kell magunkat, egészséges kereteken belül, de nem szabad mindig sanyargatni a testünket és a lelkün

Hamburger a'la Nonó

Kép
Szeretem a hamburgert, de főleg a retrot, sok zöldséggel, finom husival, és puffancs zsemlében.Tegnap megkívántam és sok sok receptet elolvasva, megszületett a saját készítésű husim és puffancsom.:) Husi elkészítése (7 db húshoz) 40 dkg darált marhahús 1 nagyobb fej hagyma  3 gerezd fokhagyma  1 tk. só ízlés szerint bors  1 M-es tojás pici pirospaprika Először pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd nagyobb darabokra vágva tegyük az aprítóba a hússal együtt. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy tojássárgáját és a ketchupot. Kezdjük el összedolgozni az alapot.   A szép húspogácsa titka, hogy sütés előtt hűtőben kell tartani, így megőrzi a formáját még sütés közben is. Mielőtt neki kezdünk, vágjunk ki tenyérnyi lapokat sütőpapírból. Minden húspogácsa közé teszünk egyet belőle.  A húsból először formáljunk adagokat (nekem egy pogánya nagyjából 5 dkg lett). Tenyerünk között nyomjuk szét laposra, majd ujjainkkal alakítsuk ki a hamburgerhús formáját. Egymás

Piskóta tekercs Nonó módra

Kép
A legegyszerűbb és legfinibb süti a világon...csak két dologra kell figyelni: nagy tepsi méret (vékony tészta kell) és melegen feltekerni! Hozzávalók: 4 tojásos piskótához: 4 M-es tojás 4 evk. eritrit 2 evk.  DW 50% ch liszt 1 evk. zabpehelyliszt 1 evk. tönköly fehérliszt kb. 5 evk. diabetikus lekvár (bármilyen) A piskótát elkészítem. Én egy tálban szoktam, Anyukámtól így tanultam, mindig szépen feljön, tökéletes lesz. A fehérjét kemény habbá verem, abba bele az édesítő, sárgája és a robotgépet 1-es fokozatra téve, lassan adagolom hozzá a lisztet. Ezt 190 fokon előmelegített sütőben, NAGY tepsibe (sütőpapír) teszem (nem kell vastag piskóta) és 10 percet sütöm.  Maj d  még MELEGEN  lehúzom róla a sütőpapírt, megkenem a lekvárral és feltekerem, így hagyom kihűlni. Így nem törik meg a piskóta.:) Jó étvágyat hozzá!

Kefires-epres kevert sütemény

Kép
Gyors és nagyon finom... Hozzávalók: 300 g kefir 50 g olívaolaj 150 g eritrit 4 tojás  ízlés szerint vanília aroma 400 g liszt (nálam rizsliszt és DW zero 6 keverve)   1 csomag sütőpor  csipet só  kb. 300 g eper A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A 4 tojást kikeverjük az eritrittel és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporos, sóval ízesített lisztet, és csomómentesre keverjük. A tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk benne a masszát. Megszórjuk a eperrel, és 35-40 percig sütjük. Darált eritrittel megszórva tálaljuk. Nagy adag, nekem 21 kockám lett. Jó étvágyat kívánok!

Gofri a'la Nonó

Kép
Egy szuper vasárnapi uzsonna a családnak... Hozzávalók (kb. 16-17 db-hoz) 3 db tojás  50 g kókuszzsír 100 g eritrit 1 tk. vanília aroma 5 dl 1,5% tej 200 g zabpehelyliszt 200 g DW 50 % szénhidrát csökk. liszt 1 tk. sütőpor  Elkészítés: A tojásokat kikeverjük az eritrittel, aromával, majd hozzáadjuk az olvasztott zsírt, a tejet és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a liszteket és a sütőport, majd csomómentesre keverjük. Végül gofrisütőben kisütjük. Jó étvágyat kívánok!