Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 9, 2014

Túrótorta mascarpone krémmel

Kép
Ádus Valentin napi ajándéka tőlem.:) Nyamiiii lett.:) Hozzávalók: Tészta: 20 dkgtönköly fehérliszt 7 dkg eritrit  1/2 tk. szódabikarbóna  8,5 dkg kókuszzsír  1 tojás  Krém:  25 dkg mascarpone krémsajt  25 dkg túró  1/2 kis pohár tejföl  5 dkg méz 5 dkg eritrit  1 púpos evőkanál liszt, nálam kókuszliszt 3 egész tojás  A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd tortaformába nyomkodjuk. A túrós massza összetevőit keverőtálba tesszük, majd habverővel simára keverjük. A kész krémet rásimítjuk a nyers tésztára. Előmelegített sütőben 190 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Isteni, szívből ajánlom.:)

Mikre leltem...

Kép
Régi, pocakos képekre...Pancival állapotosan.:) Olyan jó visszanézni, olyan régen volt már, lassan 3 éve, de még mindig emlékszem.. ahogy nőtt a pocakom, amikor mocorgott vagy csuklott a Kicsikém.:)  Nem volt nagy hasam, igaz? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.:) Utolsó képek egyike.:) Jópofa, szemből nem is látszik.:) Olyan 28 hetes lehettem. Ásssés bizony, még nyomtam a tornát...amennyi jól esett természetesen. Híztam 14 kilót...rajtam maradt 6 kg körül, amit majdnem nehezebben adtam le, mint előtte a 39 kilót. De a dokim szerint ideális súlyom alatt voltam, mert szerinte a 64-65 a megfelelő, én 61 kg-val kezdtem.  A szülés után megmaradt a hasam nekem is. Ami normális. De időt adva magamnak, szépen helyre állt. Nem kell tökéletesnek lenni!!! Akikért minden érdemes, az Életeim!!!:D

Quinoa...

Kép
Ismeritek, szeretitek? Én ezzel helyettesítettem ma a rizst a husim mellé és nagyon ízlett...továbbá: Miért érdemes quinoát enni?  A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb gabona, nem hiába tartották az inkák a „Magok Anyjának”. Rengeteg fontos vitamint tartalmaz: B-vitaminokat (B1, B2, B3), C-, E-vitamint és ß–karotint. (Ez utóbbi három fontos antioxidáns, tehát jelentősen hozzájárul a káros szabad gyökök hatástalanításához, ezért sportolók számára különösen ajánlható, valamint a daganatmegelőző étrendnek is hasznos összetevője is lehet.)  Az ásványi anyagok közül különösen gazdag magnéziumban, kalciumban, vasban, káliumban, illetve foszforban és cinket is tartalmaz. Ezzel a magas ásványi anyag tartalmával jó pár gabonafélét túlszárnyal (búza, árpa, zab, rizs).  Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok rosttal.  Cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, fogyókúrázók, kismamák, idősek számára is javasolható. Méregtelenítő kúrák nagyszer

Mai torna: Köredzés

Kép
Szuper kis 30 perces, több állomásos köredzést csináltam ma, step paddal, 4 kilós kézi és 1,5 kilós lábsúlyokkal illetve saját testsúllyal.:) Megéreztem rendesen! De az a jóóóóóóóóóóóó!:D Tündér szép és aktív kis Partnerem is volt.:)

Nonó házi csokija

Kép
Tegnap felbontottam az étcsokimat, Lidliben vettem 78% kakaótartalom, gondoltam 1-2 kocka belefér...aham férne.:((( Jajj, de nem ízlett, keserűűűűűűűűűűűűű.:( De nem szerettem volna kidobni, így gondoltam kicsit feljavítom.:) Hozzávalók: 50 g étcsoki 1 evk. kókuszzsír 1 tk. akácméz 1 evk mazsola 1 evk. mandulaszelet 1,5 evk. kesudió Elkészítés: A csokit, zsírral és mézzel vízgőz fölött megolvasztottam. Közben egy kis műanyag edénybe beletettem a mazsola és kesudiót. Az elolvadt csokit ráöntöttem és a tetejére mandulát szórtam. Ezután ment a hűtőbe és így már isteni lett.:) Összesen 122 g csokim lett. Egy adag, 31 g: 160 kcal és 11g ch! Nem kevés, de ebbe legalább tudom mi van!:)

Maaaa!!:))

Kép