2014. szeptember 12., péntek

Kakaós szelet, túrócsíkkal LM (latózmentes)

Nagyon kívántam egy finom túrós, kakaós sütit.:) Így készítettem egyet. Jobb mint venni valami cukros vackot, ebben legalább tudom mi van.:)Hozzávalók:
Tészta:
1 tojás
1/2 csapott tk. szódabikarbóna
50 g kókuszzsír
7 evk. DW 50% liszt
7 evk. tönköly fehérliszt
7 evk. eritrit
15 evk. LM tej
2 evk. holland kakaópor

Túrókrém:
25 dkg LM túró
1 tojás
1 evk. aprószemű zabpehely
3 evk. eritrit

A tészta hozzávalóit összekevertem, belesimítottam egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a túrókrémet is elkészítettem és rákentem. Mindezt, előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig, majd 200 fokon, 5 percig sütöttem.

Kiadós, nem túl édes, nagyon finom!

Összesen:
1624 kcal/ 108 ch/ 93 fehérje
Nekem 18 szeletem lett.

Jó étvágyat kívánok!!!

2014. szeptember 9., kedd

Helyes plank kivitelezése

Ezt az írást, Berkes Márton, személyi edzőnél találtam és úgy gondolom, elég érhetően leírja a helyes plank szabályait. Olvassátok és alkalmazzátok...fontos:

"Sajnos az interneten található képanyagok legtöbbször hibásan mutatják be az alkartámasz kivitelezését. Elég nagy a valószínűsége tehát, hogy te is rosszul csinálod…

Elcsépelt mondat, hogy a fülnek, vállcsúcsnak, térdnek, csípőnek, bokának egy vonalban kell lennie. Ez önmagában kevés információ, ugyanis még így is lehet helytelen a tartás.

A legfontosabb eleme a plankünknek a semleges gerinctartás. Az egyik leggyakrabban előforduló hiba a süllyedő ágyéki gerincszakasz: a fokozódó lordózis fokozódó nyomást jelent a porckorongokra, ami idővel az alsó háti szakasz fájdalmát (LBP – low back pain) okozhatja.

A hát felső szakaszán ügyeljünk arra, hogy ne legyünk púposak: tartsuk a lapockákat összezárva. Ne engedjük, hogy a vállunk felcsússzon a fülünkig, igyekezzünk leszorítva tartani. Álljunk ellen a kísértésnek, ne hagyjuk, hogy a fejünk leessen, tartsuk a gerinc természetes meghosszabbításában, pont ugyanúgy, mint állásban. Tekintet a kezeken, áll behúzva.

A két láb legyen összezárva, teljesen kinyújtva. Far- és hasizom megfeszítve, fenék összeszorítva, has behúzva. A könyökök a váll alatt helyezkedjenek el. Részesítsük előnyben a párhuzamos kartartást az összetett kezek helyett. Ebben a helyzetben sokkal előnyösebb pozíciót vehet fel a vállunk és a lapockánk. Egy statikus kifele rotáló karfeszítéssel és lapockazárással garantáltan csúcsösszehúzódást érhetünk el a felső háti szakaszon.

Egy átlagembernek fél percig kell megtartania a helyzetet, sportolónak legalább egy-másfél percig. Amíg ez nem megy, ne is álmodjunk a crossfitről és az egyéb, nyíróerőkkel járó edzésformákról (pl. kettlebell) – sajnos épp elég vendégünket kellett már rehabilitálni az említett sportágakból a törzsizmok gyengesége miatt."

2014. szeptember 8., hétfő

Hétvégén futó verseny...

Wizz Air félmaraton...régi Nike. Ez az a futóverseny, ahol anno Juditnak és Edinának szurkoltunk, NÉ pólóban futottak és olyan büszkék voltunk rájuk!:)

Anno ezt írtam bejegyzésbe:

"Óriási élmény volt és büszkeség.:)

Több NonóÉletmód csoporttag lány is futott a mai versenyen. A mi kis közösségünket, egyen pólóban, Judit és Edina képviselte, amiért (is) nagyon hálás vagyok. Nagyon sokat jelentett ez nekem, nekünk.:) 
Olyan büszke vagyok a két Lányra (is) mintha a saját gyerekeimnek szurkoltam volna végig.:))) Nem hiába, igazi, erős, összetartó CSAPAT vagyunk mi már!!!

Végig biztattuk őket, ott voltunk a startnál, a váltópontnál és a végén...bizony megint bebizonyosodott, hogy 
mindent lehet, csak akarni kell és tenni érte."
Utána derült ki Judit betegsége.:(

Akkor megfogadtam, hogy amikor csak tudok, futni fogok ezen a versenyen. Tavaly trióban, idén duóban futunk Timivel. Azt a távot futom most, amit anno Judit. Remélem nem fog csalódni bennem! Nem tudtam úgy felkészülni, ahogy szerettem volna, de mindent meg fogok tenni, amit tudok, ott és akkor.

A változás bennünk van...

2014. szeptember 7., vasárnap

INDULÁS!!!

Mindenki, aki jelentkezett a versenyre, eldöntötte, hogy tesz azért, hogy Karácsonyra, jövő nyárra, szépen, egészségesen, tudatosan...elérje a célját! Mindenki képes rá, hogy lefogyjon, mindenki képes rá, hogy a mozgás az élete részévé váljon. Mindenki képes arra, hogy változtasson. Ha te magad hiszel ebben, akkor az utadon, senki nem fog tudni kibillenteni ebből az egyensúlyból. 

Bárkinek, ha problémája van, megreked...írjon bátran.

Képeket még várom. Adatokat most már Beának küldjétek. 

Kezdő tábla hamarosan, a blogon!