Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 23, 2014

Mozogni változatosan...

Kép
Bizony, szerintem nagyon fontos, hogy ne mindig ugyan azt a mozgást végezzük.  Legyen színes és megunhatatlan a heti edzéstervünk. Én előző héten úsztam pénteken, ma bicajoztam...jól estek! Minden mozgás mást kelt életre benned, máshogy mozgat meg. Ne ragadjatok le egynél!:) Persze legyenek kedvenc sportotok, de merjetek kipróbálni újakat is!

Remélem kitartóan csináljátok!:)

Kép

Magos, mascarponés-sajtos batyu

Kép
Saját találmányunk most ez a finomság. Amicával ketten vettük szemügyre, hogy mi van itthon és abból mit lehet kisütni!:) Így született: Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt 25 dkg tönköly fehérliszt 10 dkg kókuszzsír ízlés szerint só bármilyen sajt (nálunk füstölt) magok: lenmag, napraforgó és szezám 1 tojás sárgája a kenéshez Először is, tésztát gyúrtunk a krémsajt, liszt, zsír és sós keverékből. Nagyon örültünk, mert szépen összeállt, jó állagú tészta lett. Utána 10 felé csipkedtük, kis gombócokat csináltunk (nagyjából 6 dkg lett egy). Kilapítottuk, beletettünk egy vékony szelet sajtot (ízlés szerint mehet bármi bele!), feltekertük, megkentünk tojás sárgájával, megszórtuk a magkeverékkel és betoltuk előmelegített sütőbe 200 fokra, ahol 20 perc alatt csodaszépen megsült.  Ennyi volt, nem kell sok hozzávaló, egyszerű, gyors és finom!:) Jó étvágyat kívánok!

Magvak... fontosak-e a szervezetnek?

Kép
Őszinte leszek, anno a diétám alatt nem fogyasztottam magokat, mert csak azt vettem számításba, hogy nagyon magas a zsírtartalmuk...de a fehérje is, továbbá egészségesek, magas a vitamin és ásványi anyag tartalmuk, így egy ideje bizony emiatt is, az étkezéseim részévé váltak. Az olajos magvak az agyunkat is serkentik, illetve a hangulatunkat is javítják! Csökkentik a betegségek előfordulását (rák, szívbetegségek, krónikus betegségek, stb.), segítik megelőzni az elhízást, emelik az energiaszintet és állítólag lassítják az öregedést. Ami fontos, mindig a natúr magvakat válasszuk, soha ne a sózott verziót!!! Az én első számú kedvencem a kesudió... "A kesudiónak kiemelkedő egészségügyi hatásai vannak. A kesudióban található legfontosabb vitaminok, elemek: B2, B3, B6, vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, kalcium, vas, szelén és cink. A kesudió gazdag B vitaminokban, melyek segítenek az idegek és izmok megfelelő működésében, és szabályozzák az ét

Mert mozogni jó...

Kép
Nem egy napon, de aktívan.:) Péntek: úszás, szombat: 6,5 km futás, ma bicajozás és 5 km futás!:))