2015. június 12., péntek

6 éve a mai napon...elkezdődött valami...

6 év...hosszú idő és bizony rengeteg mindent történt ez idő alatt. Sok fontos és meghatározó dolog az életemben. Ha az életmód és mozgás részét nézzük: edző lettem, FittArénás féllépés, (mostanában) telt házas órák, növekvő NonóÉletmód csoport, tévés szereplések, magazinokban megjelenések, fogyiversenyek, sikerek, barátságok. Sok mindent láttam, hallottam, megéltem és mindentől csak erősebb lettem. A legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy nem híztam vissza. A 40 kg után feljött pár kg, de 2 éve tartom a 67-68 kg-t. Lehetne kevesebb persze, de alapvetően úgy érezem, a testem és a lelkem is jól érzi így magát. Így nem éhezek, belefér az életembe sok minden, van energiám, az edzések mellett, a háztartás, családhoz, türelmem a gyerekekhez. Mert nem mindegy, hogy valaki csak arra tud koncentrálni (természetesen munkája mellett és neki is van egyéb elfoglaltsága), hogy mit eszik és mennyit edz...nekünk anyukáknak sok más dolog is szerepet játszik már az életünkben és hatással van a testünkre, lelkünkre (ez csak az anyukák tudják mire gondolok.:)). Évekbe telik mire az ember elfogadja magát, én ezt tudom. Sokáig nem láttam reálisan magam, nehéz egy megszokott duci lányt máshogy nézni, még ha ez a duci lány te magad is voltál. Megváltoztatni étkezési szokásokat, átállni és örömödet lelni új, más ízekben is. Minden idő...amit előtte 24 évig csináltam, azon gyökeresen változtatom kellett ahhoz, hogy le tudjak fogyni és utána ne hízzak vissza. Szeretek a mai napig enni, de megválogatom mit eszek meg, minőségi étkezésre törekszem. Ennek ellenére szoktam fagyit enni a lányaimmal vagy vendégségben cukros süteményt. Nem mátírkodok, hanem megélem a pillanatokat és hálás vagyok a sorsnak mindenért.:)


" 2009.06.13: Két levelet kaptam a naplómmal kapcsolatban... Egy Tündér Lány írt, aki már leadott 22 kg-t és olyan kedvesen leírt mindent, hogy segítsen nekem, véleményt alkotott, de mellette tudta mit élek át, mi az ami nehéz ebben az egészben. Milyen kövérnek lenni, mikor tudod mit rontasz el, de nem tudsz egyik napról a másikra változtatni rajta..hanem ez egy hosszú folyamat. A másik lány is segíteni akar én tudom. De megbántott a levele, pedig tudom egyszer majd megírom neki, igen igaza volt. Azt írta 24 évesen közel 100 kg-nak lenni iszonyat sok, és diétáról beszélek közben 3-szor annyit eszek mint egy átlag ember. És ne takarózzak a szoptatással. A vacsorán ebédnek felel meg, a gyümölcs is cukor. Tudom hogy igaza van. DE! 
Nagyon nagyon nagyon jól tudom, hogy rengeteg a 100 kg.....higgyétek el, nagyon jól tudom! Versenyszerűen sportoltam, akkor voltam 68 kg, az sem kevés..nem vagyok egy nádszál testalkat. Aztán rendszeres sport után 70, majd 75 és 80 kilóval lettem terhes. Világ életemben azt mondtam soha nem leszek 80 kilónál több, max. ha terhes leszek, így is lett..csak kicsit megszaladt a dolog. 
 A terhesség alatt 16 kg súlytöbblet sem kevés...és igen rengeteget ettem mióta megszültem, szégyellem-e, igen!!!! De egyszerűen ha éhes vagyok, akkor annyit meg tudok enni, hogy és is meg vagyok lepve. :( Ezek után nem tehetem meg, hogy az esti 3 szelet nagy fehérkenyér után nem eszek semmi kenyérfélt, nem akarom, hogy ne adj isten ne bírjam, feladjam majd a diétát és több jöjjön vissza. 
Világ életemben oda kellett figyelni mit eszek, mindig. Mikor terhes lettem elengedtem magam...de olyan jó volt egyszer az életben. Tudom, sok a 99 kg...nekem mondjátok? és tudom amit csinálok nem diéta, egyenlőre. Viszont úgy érzem ez vezet majd oda. Nem akarok takarózni semmivel, tényleg nem. Le fogok fogyni, mert le kell és rendesen fogom csinálni!!!!! Megígértem magamnak! 
Annyira fájt az e-mail, törölni akartam a naplót....de aztán láttam már 150-en olvassák, többen kedvencnek jelölték. És különben is nem szabad megiramodni az igazág elől, főleg ha az segítségnek irányul, csak az igazság néha nagyon fáj!"

Azt hiszem itt született meg a csoport gondolata, mert mindennek ellenére úgy gondolom, hogy szép szóval is lehet irányt mutatni és segítő jobbal kell elindítani valakit egy jobb úton. Azóta is így gondolom és ezért segítek bárkinek, aki hozzám fordul.:)

2015. június 11., csütörtök

2009.06.10

A fogyókúrám kezdetének 2009.06.13 napját tartom...ekkor (vagyis holnap lesz 6 éve) hogy véglegesen és visszavonhatatlanul eldöntöttem lefogyok és változtatok. Előtte pár nappal ezt a kezdő bejegyzést írtam a naplómba:

"Nem tudom sokan vannak-e úgy mint én, ha már csak egy embernek segít, vagy jelent majd valamit a naplóm már megérte. Vezetek blogot a kislányomról, régen itt vezettem a terhes naplómat is, de aztán Ádus (Férjem) saját blogot varázsolt nekem, amit imádok. De a kislányom által átélt csodát és a sok sok gyönyörűséget amit ő jelent nekem, nekünk, nem akarom elrontani holmi diéta témával.:)

Szóval a kislányom, Amira 11 hetes. Tavaly nyáron mentem férjhez és én vagyok a világ legboldogabb Anyukája és Felesége....röviden ennyi:) DE!!!! Sajnos, soha nem voltam vékony. De azért tartottam a súlyom 70-75 között, az a "pont belefér még" kategória. Aztán megismertem a Párom és hipp-hopp 80 kg lettem. Mikor diétázni akartam az esküvőre, kiderült állapotos vagyok. Szülni 96kg-val mentem. Nem gondolom hogy ez nagyon sok, belefér szerintem. Illetve beleférne, ha  ideális súllyal esek teherbe és én is 10 kg leadtam volna a szüléssel. De rólam 4 kg ment le úgy, hogy a Kicsikém 3555g született!!! Szóval 92 jöttem haza....és most mikor pár napja ráálltam a mérlegre voltam 99! :( Nagyon sírtam!:( 

Utálom magam, kismama nadrágban járok, mindenki terhesnek néz, gratulálnak hogy jön a következő baba, helyett hogy Amit dícsérnék!! Hiába mondja a férjem, félek nem lát már szépnek. Belenézek a tükörbe és nem az a csaj mosolyog már vissza. Hiányzik a régi Nonó, aki jókedvű és jól érzi magát. Hiába mondják, majd lemegy majd lemegy...addig én belebetegszem, és ezt nem szeretném. Ezért tenni fogok ellene. De én most kövér vagyok. Bánt. Egy ruha sem jön rám. Anyukám ruháit hordom.:( 

 Még szoptatok (napi1x), úgyhogy nem diétázok még. Norbi duci tréninget megszerezte nekem a férjem arra fogok tornázni. Mert az arra van ami nekem kell, zsírt éget és ekkora súllyal is végezhető. Rubint Rékát akartam, de egy kedves ismerős szólt, az alakformáló, semmi értelem 90 kg felett. 

Enni eszek amit főzök, de édességet egyáltalán nem, helyette kiló számra megy a gyümölcs. Abban is van cukor de az mégsem egyenértékű a csokival. Kenyérféléket még eszek, módjával és este 6 után minél könnyebbet, de kenyeret, nasit nem. 

Amit még tudni kell nagyon nagy maradt a hasam, ezért a plusz minden napi hasizom gyakorlat...szeretném ha szépen lemenne. Remélem lefog. Ettől félek, sok hasonló hasú hölgyet láttam itt, mint amilyen nekem lett, és félek hogy nekem is plasztikáztatni kell majd. De erre nem gondolok, el szeretném mindenáron kerülni, elég volt nekem a császár! Ádussak megbeszéltük adok magamnak minimum 1 évet, ha akkor is lesz hasam hiába fogyok le, akkor átbeszéljük ezt a témát.

Minimum 20 kg kell fogynom. Ma reggel 98 kg voltam. A célom 75... a lényeg hogy,  le 80 alá. De a legboldogabb 75-el lennék:) SZVAL 23 KG KELL FOGYNOM, ÉS JÓ LENNE KARÁCSONYIG!!!! 

Súly: 97 kg BMI: 32,79 -18 túl sovány 18-20 sovány 20-25 normál 25-30 túlsúlyos 30-35 elhízás 35-kóros elhízás. Vagyis én elhíztam!:( Na sebaj, majd lemegy. Le kell mennie, szépnek kell lennem, egészségesnek, mert nálam szerencsésebb ember nincs a világon!:) Akinek ilyen csodálatos kislány és férje annak igenis tenni kell magáért, az egészségéért.  

Próbálok minden nap írni (ha Ami engedi) mit ettem, mit sportoltam. Mondom, ha már egy ember velem csinálja végig, tudjuk egymást segíteni, és erőt kap tőlem, az írásaimból, már megérte!"


2015. június 10., szerda

Második heti súlyadatok!

Bea rendszerezte és sorba tette a második heti súlyadatokat.

Kérek mindenkit nézze át az adatokat, mert születtek megint érdekes eredmények. Senkit nem szeretnék megsérteni, vagy bántani, de két hét alatt 9-10 kg még mindig egy picit soknak tűnik. 

Nagyobb súlyból érthető, hogy egy jól összeállított étkezés esetén is megindul jobban a súly és pár nap (adott esetben 14 nap alatt) 3, akár 4 kg is lemehet (ami még csak főleg víz természetesen).

Kérem, nézzétek meg az adatokat, ha bármi nem stimmel, akkor jelezzétek felém vagy Bea felé.


Összességében gratulálok lányok, nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább.:) 
178 hölgyből, 120 küldött adatot. Kérem ne felejtsétek el, minden hétfő adatfelvitel és nagyjából havonta kell a centiket is megadni!

2015. június 7., vasárnap

Gyümölcs és zöldséglevek


Szereted őket? Nyáron a legjobbak!
 Folyékony étel, ami eltelít és tele vannak vitaminokkal és ásványi agyagokkal.:)

Amit érdemes megemlíteni, hogy hiba lehet, ha túl sok édes gyümölcsöt használunk az elkészítésénél. A gyümölcs fruktózban gazdag, ami hirtelen megemeli a vércukorszintet. Óvatosan a nagyon édes gyümikkel.

Fontos, hogy tegyünk bele zöld színű zöldséget, mert azok klorofillban gazdagok, a vérsejtek oxigénellátását segítik, javul tőlük vérkeringés és a cukorszint ingadozás is elkerülhető.

Fontos az időzítés! Legjobb éhgyomorra, étkezés előtt fél órával kell meginni.

Az elkészített italt 15 percen belül el kell fogyasztani!

Lassan, kortyonként  igyuk meg. Így az emésztő enzimek elkezdenek szépen dolgozni, könnyebb és gyorsabb lesz az emésztés. A gyomor nagyon érzékeny!

Fontosak nagyon a zöldség és gyümölcslevek, fogyasszátok rendestesen! Szebb lesz a bőrötök, erősebb az immunrendszeretek és energikusabbak is lesztek tőlük!

Méregtelenítő:
1 kisebb gyömbér, 2 sárgarépa, 1 alma

Edés után:
1 narancs, 1/2 csésze mandula, 1 édesburgonya, 1 alma

Immunerősítő:
1 grapefruit, 1 narancs, 2 kivi

Energetizáló:
3 káposztalevál, 1/2 csésze szőlő, 1/2 uborka, 1 zöldalma