2013. június 21., péntek

NonóÉletmód - a változás benned van

A NonóÉletmód csoport mára egy igazi közösséggé nőtte ki magát. Régen egy személyt takart, de mára már sokkal több lett annál.

A csoport nem más alapjaiban, mint egy motivációs egység. Tagjai egymást segítve, támogatva haladnak a céljaik, álmaik felé.

Hiszek abban, hogy ha megvan a kellő stabil támogatás, a pozitív példa és a segítő jobb, akkor mindenki számára elérhető bármi az életben. Természetesen az álmait, vágyait, csak az érheti el az élet bármely területén, aki hisz magában és tesz a céljaiért.

A NonóÉletmód csoport legfőbb célja, hogy mindenki egészséges, boldog és fitt legyen. Energiát és örömöt nyerjen a mozgásból, megtanuljon megfelelő minőségben és mennyiségben étkezni. Élvezze az életet!

Hisszük, hogy kicsit meg kell őrülni, át kell állni agyban, de hisszük azt is, hogy mindenki le tud fogyni és mindenki képes arra, hogy változtasson az életén, mert a változás mindenkiben benne van!

Jómagam is megtapasztaltam évekkel ezelőtt milyen túlsúlyosan élni. Nem ismerni a mozgás adta csodálatos érzést, megenni mindent, engedni, hogy a testünk börtönében éljünk. Mára életmód blogger és aerobik edzőként, már missziómnak érzem, hogy segítsek bárkinek, aki változtatni szeretne. Csoportunk tagjai többen 10-20-40 kg-t is fogytak már, sőt legutóbbi, utolsó fogyókúra versenyünk alkalmával a Résztvevők összesen 1070 kg-t fogytak le.

Sokan nem hisznek önmagunkban, azt hiszik, ha beletörődnek boldogabbak  lesznek. Pedig éppen ellenkezőleg. Mindig tenni kell a jobbért és harcolni a céljainkért. Én tudom milyen 99 kg-val és 60 kg-val élni. Ha nem a külcsínyt nézzük, hanem a lelki hátterét a dolognak, akkor az a legjobb szó, hogy szabadabban tudsz élni. Jól érzed magad, jobban mennek a dolgok az élet más terültén is, legyen az munka, párkapcsolat vagy mersz újabb mozgásformákat kipróbálni. Kinyílik előtted a világ. Elkezdesz hinni magadban, lesz egy egészséges önbizalmad, ami előre visz utána az életben.2013. június 20., csütörtök

Visszaemlékezés...

4 éve ezen a napon ezt írtam a naplómba:

"MÍNUS 3 KG:)))))) 95 vagyok :DDD Éljen éljen. Jajj úgy örülök... bár még messze a 68 kg, de alakul a dolog:) És máris jobban érzem magam a bőrömben, és a hasam is kisebb lett.:)

Kajcim tegnap: Reggeli: 3 vékony szelet párizsi, 8 dkg t.k kenyér.   Tízórai: 1 alma. Ebéd: 1 csirkecomb grillezve, salátával, utána kevés dinnye. Uzsi: 1 joghurt. Vacsi: cappuccino:) Színházba voltunk...olyan jól esett:))) 

Ebédre a salim isteni volt. 
Így csináltam: paradicsom, paprika, kígyóubi, lilahagyma, kukorica, olívaolaj, só, oregánó és natúr joghurt. 

Ma reggelire szerintem 2 tojásból lesz rántotta.:) Ebédre rántott tök lesz, abból eszek majd egy keveset és salátát.:)

Tegnapi mozgás: piacra gyalog!!! kb. 5 km oda-vissza összesen...de domb van:) Meghaltam, de jó zsírégető edzés volt. Köszi Ádus, hogy rávettél hogy gyalog menjünk:)  Na, megyek felkeltem Ádust, mert a mai mozgás: Nagytakarítás!!!! Holnap Duci tréning 3.!!!"

4 év telt el...amit máshogy csinálnék...

Reggelire ennék zöldséget és sajtot is, uzsira a joghurt natúr legyen (az nem volt az), mellé valami zöldség vagy gyümölcs, és vacsira valami könnyűt még be kellett volna iktatni, egy cappuccino kevés. Viszont a reggelire tojás a legjobb választás.:)

Azóta tudom, a piac oda és vissza maximum, legalábbis a mi kapunktól a Piac bejératáig 4 km, de akkor is tényleg jó kis edzés volt akkor az nekem.

És látjátok, azóta már futok, ma például reggel 6,5 km-t tettem meg.:) Változnak a dolgok, fejlődünk, ha teszünk érte.:)

Duci tréning is jó választás volt az akkori súlyomhoz...nagy baklövéseket nem követtem el hála égnek.:)

Ma reggel 6:15, indulok futni:

2013. június 19., szerda

Június 13...

Bizony nagy nap volt ez nekem...második szülinapomnak is szoktam hívni.:)

2009.06.13. kezdtem el a diétámat...99 kg voltam. Már négy éve...

Az egészben a legnagyobb boldogság az nekem, hogy nem híztam vissza...hogy lementem és így maradt. Persze, tenni kell érte, de úgy féltem, hogy nehogy visszajöjjön. Igen, ilyen mikor egy duci lány, mindig picit duci marad. De nem baj, maradjak is mindig az, tudjam honnan jöttem és az elsődleges célom mindig mások segítése legyen!:)

Négy év sok idő...Amica kisbabából......kész NŐ lett!:D


Megszületett Pancika...


...és Ő is lassan kész NŐ!:D


Sok szép és szomorú dolog történt négy év alatt. Hisz annyi minden változik...

A legfontosabb, hogy egészségesek vagyunk mindannyian.:)) A családomnál nincs számomra fontosabb.:)

Továbbra is vannak céljaim, álmaim, amik előre visznek. Aerobik edző lett, ami egy újabb lépcsőfok volt az életemben, egy újabb álom teljesült.:)

Boldogság nekem, hogy a NonóÉletmód 4 év alatt fennmaradt, sőt nőttön nő. Egyre többen vagyunk, egyre többen szeretnénk jobban, egészségesebben élni, fitten, csinosan megélni a mindennapokat. Motiváljuk egymást és segítjük az élet minden területén. A NonóÉletmód a harmadik gyermekem, nagyon fontos nekem minden egyes tag és ez mindig így is marad.:) Köszönöm, hogy vagytok, hisz nélkületek soha nem ment volna, sem a fogyás, sem a megtartás, sem a suli, sem a futás...mert nem csak én segítek nektek, ha kéritek, hanem ti is nekem, MINDEN NAP!:)

Soha ne mondd, hogy soha...

És tényleg!:) Mennyire igaz...

"Én soha nem fogok futni, főleg nem kint"...emlékeztetett egy csoporttárs, Adri a Félmaraton válton.:) Ahhoz képest alakul a dolog, nem igaz? Megszerettem a futást...sőt...amit soha nem hittem volna, tényleg teljesen megszállottan csinálja egy idő után az ember. Bizony hiányzik...

A másik, amit mondtam, hogy: "Jóóóóó futok...de reggel soha, főleg nem éhgyomorra!" Egyszer próbáltam felkelés után majdnem 2 órával, nagyon éhes voltam és erőm sem volt.

DE MA!:) Mivel este már egyszerűen nem volt erőm felállni és elmenni, melegem volt, fáradt voltam, konkrétan szédültem a páratartalomtól, így eldöntöttem reggel megyek. És mivel Apa megy f8 körül dolgozni és a Lányok is kelnek, 6 kor kelés!

Így is volt, n7 -kor már melegítettem...gyors kávét ittam csak, fele annyit, mint szoktam és irány. Telóm lemerült, így nem tudtam nézni a megtett távot és a gyorsaságot, illetve zene sem volt, de innentől nem is lesz, mert így sokkal jobb volt!:)

Mikor kiléptem az utcára az a jóleső kellemes nyári szél csapta meg az arcom, tökéletes idő volt. Tudtam, hogy egy kör, ami a ház tömb körül, van 800 méter, így a terv 7 kör volt...

Meg is lett, 35 perc alatt 5,6 km.:) Jól esett nagyon nagyon.:))) Nem voltam éhes, nem fájt a fejem, pulzusom is tökéletes volt végig. Mindennél jobb ötlet volt, mostantól így fogom csinálni.

Annyit javítok rajta, hogy f6-kor kelek és 3/4 6-6 már megyek, mert 1/2-3/4 7 körül már kezdett meleg lenni és kezdtek egyre többen lenni az utcán, utakon.. Így 3/4 6-tól szuper idő lesz és kevés ember.:)

Ma, a futás után, egy kis emelkedőn (bicajos lejáró) még csináltam gyakorlatokat is. Előre kitöréssel mentem felfelé, majd 3 picivel, majd oldalra guggolással, picikkel haladtam, majd 3X10 fekvőtámasszal fejeztem be. Legközelebb a lépcsőt is "fel(ki)használom"!:))

Mikor hazaértem Ádus ébredezett éppen és csak ennyit mondott: Menj Iron Girl, zuhanyozz le.:)) Kicsit csapzott voltam.:))) De tudom, hogy büszke rám és ez nagyon jól esik!:)) Ahogy én is rá, mert heti 3 szor 20-30 km-t teker már, ahogy ma este is fog!:)

Soha ne mondjátok, hogy soha...mert én tényleg utáltam futni, nem is tudtam, nem is ment. Most mégis heti 2, jó esetben 3-szor futok, élvezem, szeretem és olyan jóóóóóó!:D

2013. június 16., vasárnap

NonóÉletmód tali 2013 június

Szokás szerint, ez a tali is szenzációs volt!!! Mindig öröm a kis szívemnek, hogy a régi MAG mellett eljönnek az újak vagy esetlegesen a távolabb élő NonóÉletmód-os Lányok és Fiúk is.:) Sokan voltunk, sokat jelent ez nekem!:D

Sok Pár, Férj Kísérő volt és ahogy láttam ők is nagyon jól érezték magukat!:))) Köszönöm a kitartásukat és a kedvességüket, de főleg a támogatást, amit a Lányoknak nyújtanak a diétához, sporthoz.:)

Deák téren találkoztunk...beszélgettünk, ittunk, nevettünk és megajándékoztuk az utóbbi verseny első:  Jucus és harmadik helyezettjét: Ágit.:)

Beszéljenek a képek. Sajnos nem a legjobb minőségűek, a fények nem az igaziak voltak, de azért kivehető belőle a lényeg.:)

Szépséges NonóÉletmód-os Lánykákkal.:)


Csajok körében...Jucus a jobb, Magdi a bal oldalalom. Jucus a legutóbbi(téli-tavaszi 2013) verseny nyertese, Magdus az előző verseny (őszi-téli 2012) második helyezettje!:)


Drága Ágica a mostani verseny harmadik helyezettje, nagyon régóta vártam, hogy találkozzunk személyesen és tündér Csilla, aki  személyesen még sokkal szebb és olyan energiákat hordoz, feltöltődsz mellette.:)


Judittal, aki bár műtét után volt, mégis eljött, ami nagy öröm nekem és Timi az én örök, drága kis segítőm és futótársam.


Zitus és Gabcsi, akik nélkül nincs buli...
szépen, kedvesek és imádom őket is.:)


Tücsikém, aki csodaszép volt a mini rucijában és Klárim, akiről sugárzik a boldogság.:)


Csutikám, ami szebb volt mindnyájunknál, Ibolya, akivel bár csak pár szót váltottam, végig ott volt velünk és kedves mosolyával támogatott bennünket és Tündim, aki az én másik felem, aki nélkül szintén nincs is jó BULI!:)


Megint Tündim.:)) és Anett, egy csodaszép Lány, akinek bizony felnőtt 19 éves fia van. Büszke lehet az Anyukájára.:)


Az első helyezett ajándéka.:)) Jucus nagyon örült.:)
Egy kedves, okos, nagyon értelmes Lányt ismerhettem meg, aki nagyon messziről érkezett hozzánk a Párjával. Köszönöm, hogy megtettetek ekkora utat, sokat jelent nekem!:)Drága Ágica, aki harmadik lett...


...a mosolya, mindenkit mosolygásra késztet!:) 
Tele van szeretettel és élettel.:D


Timi, aki nélkül egy verseny se menne...köszönöm neked!:D


Megéheztek a Lányok... 
tegnap este mehetett a melegszendvics, utána letáncoltuk.:)


Csipet csapat.:)


Lányok Angyalok.:)


Tündimmel.:)


Csoportkép.:) Nincs rajta mindenki, már ketten elmentek haza...
Csutim, csodaszép, vagány és erős Nő! 
Mindenhonnan fel lehet állni, Ő megmutatta! Gyönyörű vagy drágám!:)


És utána bulizni mentünk a Morison's ba....szuper jót táncoltunk.:) Volt sok sok Hódolónk.:) De ott voltak a Testőreink is.:)

Összességében azt tudom mondani...
MÉG MÉG MÉG ilyen szuper közös bulikat!!!:)
És szenzációsan éreztem magam!
Köszönöm az élményt!:)