Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 27, 2011

Szép vasárnapot!:)

Kép
Ma, mindenkinek belefér egy kis nyalánkság.:))))) Küldöm mindenkinek:

Vendégeinknek, habos krémest...:))

...készítettem tegnap, ma rákerül a habocska és kész. Imádjuk mi is. Olyan, mint az oroszkrém torta.:) Ez most a családunk kedvence, remélem a Barátnőméknek is ízleni fog.:))) Mai ebéd: grillcsirke lesz, kukorica salátával és krumplival (Aminak rizzsel) De holnap nem kell főznöm, mert bográcsozás lesz a kertben, Nővérem szülinapját ünnepeljük, még egyszer.:) jó kis marha pörkölttel.:DDD Ma tornázunk Amival délelőtt.:))) Tegnap is tornázgattuk kicsit felsőtestre.:))) Mindenkinek szép napot!:D

Hamis Charlotte torta, Nonó módra.:)

Kép
Nos, hogy miért hamis? Mert elrontottam.:) Kár szépíteni. Annyira tört a piskóta, hogy nem tudtam tekercset készíteni belőle (lehet a master mix liszttől), így torta lett. Minden benne van, ami az eredetibe, de cukor nincs, zsírszegény túró, diab. lekvár és csökkentett ch liszttel készült.:))) Hozzávalók: 4 tojásos piskótát sütöttem (lásd. epres gyümölcs torta receptnél) 5. evk. diabetikus baracklekvár 500 g zsírszegény túró 150 ml natúr joghurt 18 g zselatinpor 100 g xilit 450 ml őszibarack befőtt Piskótát megsütöttem, és hagytam kihűlni a torta formába. Ezt megkentem 3 evk. lekvárral, majd erre halmoztam rá a túrókrémet. Túrókrém a túró, joghurt, xilit, kis darabokra vágott barack és a forrosított, majd visszhűtött zselatinból készült. Hűtőbe tettem. Kivéve torta tálra borítottam, így felülre került a piskóta. Ezt megkentem 2 evk. lekvárral és megszórtam csoki darával. Nagyon finom lett...mind a 12 szelet elfogyott.:) Voltunk is rá!:) Összesen: 2114 kcal lett, 12 szeletnél: 176 kcal

Boldog, boldog, boldog vagyok.:)))

Tökéletes lett az afp eredmény, 1,41.:)))) Nagyon boldogok vagyunk.:))) Reggel Apa meghívott minket mekibe reggelizni.:)) De ügyes voltam.:D És nagyon jól laktam. Mai hamik: F: tejeskávé 3dl R: 1 sonkás toast, 1 sima croissant (445 kcal, 51 ch) T: semmi E: 1 adag paprikás krumpli, csemege ubival (kenyér nélkül!) U1: 1 Norbi rudi, 1 körte U2: séta közben fél U1 pizzás csiga (Ami megette a többit!:)) V: 1,5 paradicsomos-olivás stangli, kb. 8-10 sz. szalámi.:) újhagyma, paradicsom...Isteni volt!:DDD Ma nem tornázok, viszont, ha minden igaz délután 20 fok lesz, kint leszünk megint egész estig.:)))) - Na, ez nem jött be, mert hol esik, hol süt, de sétáltunk egy nagyot.:) Most szaladok főzni...

Április.:)))

Szeretem az áprilist, ez már tényleg tavasz... Névnapom és Húsvét is lesz!:DDDDD Tegnap a Charlotte torta nem sikerült, úgy ahogy kellett volna, a piskóta tekercsem darabokra tört...:(((( Nagyon mérges voltam, bár tudom, ha az ember szépet akar, az soha nem sikerül!:) Végül készítettem egy sima torta lapot és úgy egy tortát. Így hamis Charlotte lett a neve!:)) és mind elfogyott!!!:DDDD Most indulunk az Afp eredményért...tudom, hogy minden rendben lesz, de azért drukkoljatok.:DDD Szép napot, addig is.:)))

Március utolsó napja!:)))

Kép
Holnap április....gyorsan szalad ez az év, de abból a szempontból nem baj, hogy most már tényleg tavasz van!:DDD MA VAN DRÁGA NŐVÉRKÉM SZÜLETÉSNAPJA, BOLDOG SZÜLINAPOT RITUS!!:DDD Ma sütünk Amival.:))))) Mai nap, torna nap is, délelőtt a sütés után, lenyomjuk a RR 2. trim. tornát.:)) Hamik ma: F: 2 dl tejeskávé R: 2 tojásból rántotta, 2 sz. bacon és 1 tk. zsemle.:) T: 1 Norbi rudi, 1 körte E: hagymás rostélyost készítek, sült krumplival U: 2 gombóc fagyi, 1 vékony sz. hamis Charlotte torta (Hogy miért hamis? Holnap kifejtem.:) V: 1,5 tk zsemle, 3 sz párizsi, paradicsom Ma nagyon éhes vagyok...reggelire valami tartalmas kellett, nem is apróztam el.:)) Délelőtt is végig ettem volna, de inkább sütöttem és tornáztam, így megúsztam egy rudival és egy körtével.:)) Mindenkinek csodás napot!:D

Eperdarabos-zabpelyhes muffin!:)

Kép
Szerettem volna sütni valami, finom és könnyű, picit nyárra emlékeztető édességet. Ami imádja a muffint, így azt vettem alapul....nagyon finom lett!:) Hozzávalók: 10 dkg rétesliszt 10 dkg master mix U1 5 dkg zabpehely 1 cs. sütőpor 4 db tojás 10 dkg xilit 5 dkg margarin 1-1,5 dl tej (amennyit felvesz, jó állagú tészta legyen) 4 db eper A tojásokat habosra vertük, bele tettük a xilitet és a margarint. Külön tálba kevertem a száraz anyagokat, lisztek, zabpehely és sütőport. Összekevertem, majd bele a tej és a pici darabokra vágott eper. Formába töltöttük és 190 fokon, 20 perc alatt, szép aranybarnára sütöttük.:)) Összesen 1852 kcal. Nem kevés...xilit és a margarin megnyomja. Lehet mesterséges édesítővel készíteni, akkor mínusz 240 kcal, de a margarin kell bele! Nekem 12 szép darab lett. 155 kcal/db Jó étvágyat kívánunk!:)

Mai hamik!:)

Mai tornám: sok séta délután és egész délelőtt házimunka.:)))) Kajcik: F: 2 dl tejeskávé R: 30 g Fitness gabonapehely, 1,5 dl 1,5% tejjel T: 1 db Eperdarabos-zabpelyhes muffin (mai, vadiúj receptem, délután felteszem!:) E: családnak szilvás gombóc, én lecsót készítek magamnak, nagyon kívánom.:))) U:2 gombóc fagyi V:3 virsli, 1 tk. zsemle, mustár Lecsó, ahogy én szeretem: Pici olíva olajon megdinsztelek egy közepes fej vöröshagymát. Erre szedem a 2 meghámozott, kockára vágott paradicsomot és az 1 paprikát. Sózom, majd együtt, fedő alatt fő. Addig felkockázom az 1 füstlit és felverek 1 tojást. Hozzáadom a virslit, vele is párolom, majd a tojást és kész!:) Én imádom, ez egy jókora adag szerintem.:)) Szépséges napot!:)

Szerda=mérlegelés!

Kép
Hááát, bizony mérlegelés. Túl büszke nem vagyok magamra. Híztam, nem is keveset (majdnem 1 kg-t, egy hét alatt), tény ettem is az elmúlt napokban, nem is keveset.:((( Na sebaj, van, hogy pár napig nagy evészet van, aztán jó pár napig szépen visszaáll a rend. Remélem most már visszaáll. Sajnos a vacsival és a nasikkal vannak gondok este. Nagyon ráálltam az édességre, ma sütök is vm. cukormentes, finom sütit.:))) Szerintem muffint, azt szereti Ami is nagyon.:D De annyira nem lehetek elkeseredve, kerek 3 kg-nál tartok!:) Mai súlyom: 63,0 kg! Tegnap két csodálatos dolog is történt, olvassátok el az Amis, Olis blogon!:))) Csodás napot!:)))

Ajajjjj...

Kép
Most mondta Apa, hogy vacsira lángost süt....jajj nekem.:))))) Holnapi mérlegelő=kuka!:D

Keddecske!:)

Jó mégis ez az óraátállítás, mert így Ami f7 kor kel...:)))) Régi idő szerint f6, de már látványra is jobb ez a f7.:)) Megjártuk a Védőnénit (motorral, reggeli testmozgás kipipálva!:)), ma voltunk 2 éves státuszon. Odáig volt a Védőnő, milyen okos.:DDD 11,5 kg és 91 cm.:)))))) Mindenét lemérte, tökéletes.:DDD Ma tökfőzelék lesz a menü...imádom és már nagyon régen főztem. Ma tornázunk is Amival, de előtte még vasalás, porszívózás és főzés. Van mit csinálni ma is! Délután viszont irány ki, megyünk Játszótérre.:))) Mai kajcim eddig: F: tejeskávé R: 2 Füstli, 1 evk. mustár, fél tk. zsemle T: 1 banán és 4 szem eper E: tökfőzelék, 1 tk. zsemle, 4 kocka Norbi csoki U:? V: Apa most szólt, hogy lángost süt...jajj nekem!!!!!:) Mindenkinek szép napot!!!:D

Ezerrel pörgök ma!:)

Nagyon jó kedvem van és ezerrel pörgök.:)) Pedig be vagyunk zárva és sötét is van, meg borús az idő, de nem érdekel.:))) Ma már mostam 2 adagot, teregettem, ruhákat pakoltam, mosogattam, főztem, kisebb takarítás a nappaliban, Anyósomtól kapott édes pillangó díszeket feltettem a virágok mellé... Majd fürdő nagytakarítás, közben Amival játszottunk sokat.:))) Most alszik, én is pihizek.:))) Mai kajcim eddig: F: 3 dl tejeskávé R: müzli tálnyi Fitness gabonapehely, tejjel T: 1 tk. zsemle szalámival, 1 Norbi rudi E: carbonara spagetti (durum), 2 kocka Norbi csoki U: ajajj: óriás, pudingos palacsinta.:) V: 1 nagy ananász és egy pöttyös guru Bizony édesség kívánós napom volt!;) Mindenkinek csodás napot!:)

Újabb hét...és nemsokára április!

Rohan ez az év is...közeledik az április is már. Ma carbonara spagettit készítek, ezt kérte a család. Nagyon szeretem én is.:))) Ma nincs torna, tegnap tornáztunk Amival. Ma délután séta lesz!:D Nővérkémnek csütörtökön lesz a szülinapja, én készítem a szülinapi tortát, ami úgy döntöttem Charlotte torta lesz, Nonó módra, light, egészséges és finomabb, mint az eredeti.:)))) Remélem... Nagyon jól érzem magam, a rossz idő ellenére. Tele vagyok energiával, nagyon jó kedvem van!:))) Ami is meggyógyult, kicsi Kincsem.:))) Egész nap nevet, játszik.:DDD Oli pedig sokat buborékol alul a pocimban!:))) Fantasztikus érzés!:D Mindenkinek szép napot.:))

Epres gyümölcstorta, a gyerekek kedvence!:)

Kép
Ami szülinapjára készítettem, de azóta sem volt időm leírni a receptet!:))) Nagyon finom és egyszerű!:) Hozzávalók: 4 tojásos piskóta: 4 tojás 4 evk. xilit vagy eritrit 2 evk. tönköly liszt (fehér) Puding készítés: 3 dl tej 1 csomag epres puding 2 evk. xilit 15 dkg eper Többen kérdezték, hogy készítem a piskótát. Nagyon egyszerű: 4 fehérjét kemény habbá vertem, majd ebbe belekevertem a xilitet, a sárgája és a lisztet.  Végig habverővel dolgoztam. Pudingot a szokott módon elkészítettem, majd a piskótára helyeztem  és a tetejét díszítettem az eperrel.:) Összesen: 1030 kcal lett és 8 szép szelet lett belőle. 1 szelet: 128 kcal.:)

Azért érzem az időátállítást!

Ami ma f6 kor kelt, ugye akkor már f7 volt...de éreztem én, hogy az még csak f6.:)))) Nagyon álmi vagyok.:))) Most 11 óra, főznöm kéne, de még annyira de. hangulatom van, nem hiába ilyenkor 10 szokott lenni.... Már megjártuk a Spart, vettünk pár apróságot Amival, 1 órát sétáltunk. Ma lenne torna, de egyenlőre fáradtka vagyok hozzá... Mai ebéd: brassói :D Mai kajcim eddig: F: 2 dl tejeskávé R: 1 db bundás "zsemle", 1 bögre cseresznyés tea T: 3 szem eper E: brassói, 4 kis kocka mogyorós Milka U: 1 Cerbona csokis müzli, 3 falat banán (maradék:)) V: Fitness gabonapehely, tejjel (müzlis tálnyi) Délután Apa dolgozik...meccse van. Kimegyünk mi is Amival, addig is vele vagyunk.:))) Szép napot mindenkinek.:))