2014. november 29., szombat

5 évvel ezelőtt...

"Reggel 71,5 kg voltam...boldog vagyok, még 1,5 kg és megvagyok!!! 
De, tényleg meg vagyok???? Vége elérem az álom súlyom?? Lézetik, hogy sikerülni fog?Persze tudom nehezebb megtartani mint elérni, de akkor is elérem és megcsináltam.:)
Fura hogy vége...szerettem diétázni, marha hülyén hangzik, de annyi új barátom lett és annyi szeretetet kaptam. Meg persze kemény szavakat, de nem baj. Kellett az is biztos, hogy ideáig eljussak!
Tegnap, mikor vettem fel a gatyámat, mert viszem bevetetni, tudatosult bennem: "minden leesik rólam. Én egyet tudok Lányok, egy mondatban benne van minden igazság, és ezt higgyétek el nekem: LE LEHET FOGYNI, MINDENKI LE TUD FOGYNI, CSAK IGAZÁN, NAGYON KELL AKARNI!!! Aki akar lefogy. Nem törődjünk már bele, ha nem érezzük jól magunkat. Inkább higgyük el, le lehet fogyni kínok nélkül is. Szépen kalóriát és szénhidrátot kell számolni. Nem 1-2 hét, vagy hónap alatt, kemény 5-6-7- hónap, lehet 1 év alatt....de le lehet. Ne adjátok fel!"

5 éve volt, hogy ezeket a sorokat írtam, Karácsonyra meg is lett az álom, 70 kg vagyis 6 hónap alatt 29 kg.:) Borzasztóan boldog voltam, de akkor még nem sejtettem, hogy nem ott van ennek az egésznek vége, hanem ott kezdőik minden.:) Mert utána még ugye lement 10 kg, majd pici vissza, majd az áldott állapot Pancival, majd a sok sport, az aerobik edzői, az óratartások, az izommal arányosan a súlynövekedés...

Mai napig bizony oda kell figyelni. Aki egyszer volt 100 kg, az bizony hízásra hajlamos, nem hiába ér el ekkora súlyt. Tudatosnak kell lenni, mozogni kell rendszeresen, de nem szabad mártírnak lenni. Meg kell adni a testünknek és lelkünknek is, ami jár. Ezt kell megtanulni főleg, megismerni a testünket és hallgatni rá.:)

2014. november 26., szerda

Olvasgattam...


Dr. Tóth egy számomra kedves mondata:

"Ha Te meg akarsz tanulni, olaszul, akkor megtanulsz, mert akarod. Ha le akarsz fogyni, akkor lefogysz, mert azt is akarod!! Minden fejben dől el!!"

 Mondta azt is, hogy a 90 napos diétát azért nem tartja jónak, mert rövid a 90 nap és nem mindenkinél helyes , hogy délig csak gyümölcsöt eszik, illetve az Atkinssel sem értett egyet, mert szerinte nem lehet utána egy életen át tartani. Ő például mindent eszik a csülöktől, a zabig...de mindent mértékkel fogyaszt. 

A másik amire rácsodálkoztam, az a gyomorgyűrű dolog. Sok híresség fogyott már így le 130 kg-ról, akár 70-re, de elmesélték, nem ihatnak szénsavasat, péppé kell ráégni teljesen az ételt, ha étterembe mennek, mindig wc közekébe kell üljenek.:( 

 Egyik nap olvastam, hogy Szulák Andrea évek óta árammal fogy!!! Nézem, nézem és nem értem...félelmetes dolgok ezek szerintem. Az emberek fejében van sajnos a baj. 

 Higgyétek el napi 1400-1500 kalória, nagyjából 150 g ch (van akinek több is kell) odafigyelés, tudatosság, zöldség, gyümölcs, tojás, tejtermék, friss húsok, megfelelő lisztekből pékárú, tészta, minőségi köretek (barnarizs, bulgur...) rendszeres mozgás és ott a sikered! Mindenféle pénzkidobás és félelmetes kaland nélkül!:)

2014. november 24., hétfő

Voltak rossz napok, de jók is bőven...

Megtanultam, hogy mindig előre kell nézni. Kitűrni egy célt...kis célok kellenek, azokból lesznek meg a nagyok. Mindig feljebb kell tenni a lécet, de nem nagyon, picit. Mikor megugrod, sikerélményed lesz és mehet még feljebb. Ha túl magasra teszed, nem tudod megugrani és jön kesergés, feladás. Nem éri meg...lassan, de biztosan.:)

"Már jó napom van! Nem történt semmi, csak kisütött a napocska, és sikerült felül kerekednem a rendetlenségen itthon. Majdnem kész vagyok a lakással és még főztem is. Apának milánói, nekem leves lesz ma az ebéd. Este tornázok. Ami alszik még, inkább megcsináltam mindent addig, lassan kel a Drágaság és akkor vele szeretnék foglalkozni.:)  A centik jól lementek hála égnek, ha vasárnapig lemennék 82 kg-ra, akkor meglenne a havi 4 kg megint, az olyan jó lenne.:) Tudjátok milyen érzés lassan 3 hónap után leírni ezt a számot: 82!!!! már csak 1 kg és 82!!!!....FANTASZTIKUS!:)) Mérni majd csak 3 nap múlva fogok. Szóval remélem tartom a megszokott ütemet, és ezt a hetet 82 kg-val zárom. Anyósom 50. szülinapjára, ami október 18-án lesz, szeretnék 7-el kezdődni. Jajj de jó lenne!:))) Ha belegondolok, voltak nagyon nehéz és kemény időszakok, de most, mióta 85 alatt vagyok, már kezdek helyre jönni lelkileg. De majd ha 7-el kezdődik a súlyom, akkor lesz az igazi. Akkor elmondhatom: megtettem amit tudtam, hogy Ami baba csodaszép Anyukája lehessek!:) Na, de ne beszéljek már úgy, mintha elértem volna a célom... az még barátok közt is 13 kg! ELŐRE TOVÁBB A CÉL FELÉ, HARCOLJUNK MEG ÉRTE, MERT AMIÉRT MEGHARCOLUNK, AZ A MIÉNK ÉS SENKI NEM VEHETI EL TŐLÜNK!"

2014. november 23., vasárnap

Út az álmok felé...

Sokan azt hisszük az álmaink elérhetetlenek. Pedig sokszor nem. Tény, merni kell nagyot álmodni, de ha teszünk érte, akkor elérhetünk bármit az életben. Minden fejben dől el, az, hogy lefogyunk, az, hogy gyorsan gyógyulunk...minden. Egy egy élethelyzetben nem tudhatod előre, hogy fog reagálni a tested, nem vagyunk egyformák, de ismerned kell magad annyira, hogy tudd, mi kell ahhoz, hogy gyorsan és megfelelően, újra a régi vagy annál még jobb legyél.

Mostantól Karácsonyig, az első naplómból emelek majd át részleleteket, ezzel is motiválva benneteket, hogy nincs elérhetetlen!:)

" Fogyókúra, 7. nap: Eddigi legnehezebb napom. Nagyon éhes vagyok egész nap. Tudom mit rontottam el, a reggeli nem volt elég "kiadós". Mentünk Anyósomhoz és előtte nem ettem, ott meg irtó éhes voltam, de csak a sajt volt, amit én is ehettem. Délben már majd éhen haltam és azóta is. Most ettem meg az uzsit, így most talán jobb egy kicsit. Vacsira 2 tojásból eszek rántottát, hagymával, paradicsommal. Nyamika!!!! Ma Ádusnak mákos-gubát csináltam....majd meg haltam. IMÁDOM! De még az ujjamat sem nyaltam le, tudtam akkor vége, elvesztem a fejem. Büszke vagyok magamra, de kívánom a gubát. Nem baj, úgy sem eszek, nem tehetem meg, mert le kell fogynom, megígértem magamnak! Ja, fogytam fél kg-t megint!!!! Eddig 2,5 kg mínusz, tudom nem sok, még van 27,5 kg az álomsúlyig. Jajj nekem, nagyon sok!:( De az lebeg a szemem előtt, hogy augusztus 23-ig, keresztelőig, 10 kg-t ígértem magamnak, és ahhoz már csak 7,5 kg kell!"

A keresztelőre megvolt a 10 kg fogyás.:)