2013. március 2., szombat

Nem írtam...

...sajnos okkal.:(( Iszonyat vacakul vagyok. Napok óta fekszek, semmi erőm, régen voltam ilyen beteg.:( Nem tudok meggyógyulni.:( 

NonóÉletmód Talit is ki kellett hagynom, a szívem szakadt meg!:( De voltak 15- en és szuper buli volt hála istennek.:)))

MA CENTI ÉS SÚLYADAT KÜLDÉS IS VAN, ne felejtsétek el!!! Este 20:00-ig vàrja az adatokat Timi!!! Köszönjük!;)

Nektek szép vasárnapot, használjátok ki a napsütést és a kezdődő tavaszt!!!!

2013. február 28., csütörtök

Mindenről egy picit...

HOLNAP BULIIIII!!!
NonóÉletmód tali, vacsi, buli...jajj de szuper lesz.:) Jó sokan leszünk, lesz miről beszélgetni. Sok szuper Nővel És Férfival találkozok majd, aki éppen változtatnak vagy már változtattak az életükön.:) Olyan szép eredményeket értek el eddig a Versenyzők is, nagyon büszke vagyok minden résztvevőre és csoporttagra.:) Eszméletlen jó, összetartó és közösség vagyunk.:)) Holnap végre sok "új", olyan NonóÉletmód taggal találkozom személyesen, akikkel eddig nem volt szerencsém.:)

Ma már tartok órát, jól vagyok.:) Dupla Alakformáló órám lesz.:) 
Aki teheti, tartson velünk.:)))

Ne feledjétek, hogy március 3. vasárnapig tudok rendelni pólót, nadrágot és bögrét.:) A részletekről a nonoeletmod@gmail.com-on adok tájékoztatást. Ezen a napon várja Timi az aktuális súlyadatokat is este 20:00 óráig!:)

Nagy port kavartak mostanában a "legyünk ducin boldogok és fogadjuk el magunkat, illetve a duciság csúnya, mert igenis a vékony, sportos csak a szép" nézetű csoportok ellentéti. 

Olvasgattam, gondolkodtam, a csoportban váltottunk is róla pár szót. Nekem rövid erről a véleményem, csupán annyi, hogy törekedni kell a jobbra, arra, hogy ne rendelkezzünk nagy túlsúllyal, de ne is fogyjunk soványra. A kórós, túlzott súlyfelesleg és a kóros soványság is bizony egészségügyileg nagyon veszélyesek. 

Sok duci mondja, hogy ő így boldog és elégedett, én ezt elhiszem, hogy így is boldogok, de el kell hinniük, hogy hosszútávon veszélyeztetik az egészségüket, is.:( De, nem is kell mindenkinek vékonynak és fitnesz modellnek lenni. Mindenki kockás hasat szeretne és tökéletes alakot. Persze törekedni lehet rá, hisz a céljaink visznek minket előre, de ne feledjük, nők vagyunk, egy pici felesleg igenis elfér, az tesz minket nőket nőkké, csinossá és különböztet meg (főleg egy érett, gyermeket szült nőt) egy 14 éves kamaszlány alakjától. Csak sajnos a média, a társadalmi elvárások nagyon kemények, elvárja, hogy mindig tökéletesek legyünk. És ez bizony szörnyű. Ahogy az is, hogy a plusz size modellek 40-es mérettől kezdődnek. Mikor a minap a tévében egy nagyon csinos, gyönyörű arcú és teljesen megfelelő alakú modell nyilatkozott, hogy ő plusz size modell, 42-44-es a mérettel, én azt mondtam, ezerszer bájosabb, szebb és sexibb, mint a 34-es gebe modell társai.

Senkit nem szeretnék megsérteni, én elfogadom mindkét végletet...kinek hogy jó. Én szeretem, hogy 38-40-es méretet hordok, igenis van csípőm, fenekem, nem vagyok tökéletes. Persze hazugság, hogy nem szeretnék mindig jobb lenni, dehogynem. De értelmes kereteken belül. Tudnunk kell megtalálni a középutat, különben elveszünk a sok útvesztőben, amit az élet sodor elénk. Tudnunk kell mi a helyes, merre van a helyes út. Fontos, hogy NEM KELL MINDENKINEK megfelelni, az soha nem fog menni. 

Összegzésképpen, mi a fontos??? Hogy egészséges emberek legyünk. Figyeljünk arra, hogy mit eszünk, mozogjunk rendszeresen és élvezzük az életet!:)))

2013. február 27., szerda

Joghurtos-müzlis falatok

Egyszerű édességre vágytam, amit találtam itthon összeborítottam....és milyen finomság sült ki belőle.:)

Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurt, 
nagyszemű zabpehely (joghurtos pohárban)
DM-es bio müzli 
(ebben van mazsola, mandula) (joghurtos pohárnyit)
vanília aroma ízlés szerint
2 csapott evk. xilit
1/2 cs. sütőpor
(se tojás, se margarin)

Összedolgozzuk, kiskanállal sütőpapírra halmokat szedünk és 200 fokon arany barnára sütjük. Összesen 1155 kcal, nekem 13 kis halom lett. Nagyon finom, tökéletes tízóraira, uzsonnára kávé és tea mellé vagy útközben.:)

Jó étvágyat hozzá.:)


2013. február 26., kedd

Első 5 km-em...

Ki kezdi velem jövőhét keddtől???

Heti kétszer dupla órát tartok, 2 nap még ezekre készülök, a többi napon viszont futni szeretnék, egy idő után heti kétszer legalább, mert tudom ez a mozgásforma a legjobb és pontosan ott és úgy formál, ahol és ahogyan én szeretném.:)

Innen van a terv: Első 5 kilóméterem

Nekem így fog kinézni a jövőhetem:

H: dupla Cardio órát tartok, ez Kickbox, Dance vagy Intervall szokott lenni, most Kickbox lesz: 120p

K: kezdem első 5 km-em futásomat 
(1 p futás, 2 p séta 8-szor) kb. 30 perc

Sze: pihenő nap, de a másnapi órát teszem össze, nagyjából le is szoktam tornázni: 40-60 perc

Cs: dupla Alakformáló órát tartok: 120 p

P: első 5 km 2. nap 
(1 perc futás, 1 perc séta 12-szer) kb. 30 perc

Szo: Iskola által kötelező Workshop, amikor is öt mozgásformát kell kipróbálnom (Get Fit, SpinRacing, Kickbox, Pilates, Gymstic Muscle ha jól emlékszem, ezekből 45 perces demó órák lesznek.) 225 perc

V: első 5 km 3. nap 
(2 perc futás, 3 perc séta 4-szer) kb. 30 perc

A szombat után nem tudom még, hogy nyomom le a vasárnapi futást, ráadásul kéne mennem óralátogatásra is valamikor...megoldom.:)

Fontos, hogy szabadban fogok futni. Van cipőm, nem csak futásra ajánlották, de állítólag heti 2-3 futáshoz, ahol nem futok ennél többet (km) még tökéletes. Szerencsés vagyok, mert kedden, ameddig Ami tornázik, van kint (udvaron) futópálya, addig le is tudom futni az adagomat, ráadásul megfelelő talajon.:) Pénteken fürdetés után, vasárnap pedig, amikor kijön, a városban futok majd.:)

Jó lenne együtt megcsinálni páran, megosztani mindig a tapasztalatokat!:) Tartsatok velem, ez nekem is egy újdonság lesz, most már szeretném véglegesen megszeretni és bevezetni az életembe a futást min, heti kétszer!!!

2013. február 25., hétfő

Végre jól vagyunk...

Iszonyat volt az elmúlt 3-4 nap. Egyrészt, mert felkelni alig tudtam, úgy fájt a fejem, fülem, torkom, karom, lábam, mindenem.:( Másrészről pedig torna nélkül...jajj.:(

Ma már nyomok valami light verziót.:) 
Vagyis nem ugrálósat.:) Jól fog esni.

Tegnap még órát sem tudtam tartani, pedig jó kis Kickbox lett volna, de majd pótolom a Lányokkal jövőhéten kedden.:) Csütörtökön már leszek és alakot formálunk.:))

A Bloggerinát nem én nyertem, a különdíjat sem, de sebaj, aki megnyerte annak szívből gratulálok.:)

Kezd tavaszodni, egyre világosabb van, egyre melegebb a levegő, már annyira hiányzott ez nekem.:)) Olyan jó, hogy jön a jó idő, ki tudunk menni, nem lesz ennyi nyavalyás betegség sem.

Pénteken BULIIIIIIIIIIIZNAK a NonóÉletmód-os Lányok és Fiúk.:)) Csatlakozzatok hozzánk!:D Wuuuuu lesz.:)

2013. február 24., vasárnap

Bloggerina 2013!:)

Eredményhirdetés ma este!:) Izgulok nagyon.:))

Eljátszottam a gondolttal, hogy mi lenne...ha...olyan jóóó lenne.:) Meglátjuk, mindennek oka van...

Azt tudom, hogy a NonóÉletmód mennyit jelent nekem, hogy mennyire fontos, hogy az álmom megvalósult és létrejött ez a Közösség, ami emberek életét változtatta, változtatja meg. Ez a legnagyobb elismerés nekem, hogy motiválni, segíteni tudok, tudunk. A NonóÉletmód egy igazi, harcos csapat, akik minden nap tesznek azért, hogy elérjék az álmaikat és ez egyre több emberhez jut el.:)

Ezúton is,köszönöm a szavazatokat mindenkinek.:) 

De, egy biztos, büszke vagyok rátok, büszke vagyok a blogra, a csoportra, az elért és elérendő csodálatos eredményekre.:) 

A változás bennünk van...csak rajtunk múlik, hogy mikor és miképpen érjük el a céljainkat. Igenis el kell döntenünk, a fejünkben rendbe kell tennünk a gondolatainkat, akarunk kell a változást és okosan, ésszel tenni érte. Megfelelő étrenddel, minőségi és mennyiség táplálkozással illetve rendszeres mozgással mindenki elérheti az álmait! Higgy magadban, akkor sikerülni fog!

Valaki a minap azt írta nekem levélbe, hogy a kis naplóírásaimból (99 kg-ról) eljutottam a Fitness Company aerobic edzői képzésére...és mennyire igaz. Mert akartam és tettem, teszek érte nap, mint nap. Mert fontos nekem, MERT HISZEK a mozgás jótékony hatásiban és a helyes táplálkozásban. Hiszek abban, hogy ha odafigyelünk magunkra, akkor egészségesen és boldogban tovább élhetünk és lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk!!!!

Továbbá hiszek a szép szó erejében. Tudom, sokan nem értenek velem egyet, mert szerintük simogatással soha senki nem ért még el nagy eredményeket. Én is kaptam hideget, meleget, a mai napig. De tudom, hogy mindig a segítőkészség és kedvesség vitt előre. Nem táplált a rossz, a jóból táplálkoztam, azt szívtam magamba. Nagyon sok gonosz ember van, éppen ezért az én NonóÉletmód Lányaim és Fiaim.:) is kapnak bőven elég bántást az élet más terültén, ezért "is" a csoportban célom, hogy mindig a megfelelő iránymutatás, megfelelő és kedves kommunikáció legyen előnyben. Annyi lány és most már fiú is fogy le velünk együtt, soha egyiket sem bántottam meg (legalábbis direkt biztosan nem) és mégis elindult az úton és szépen halad rajta, vagy már éppen a végére is ért.:)

Én, vagyis mi, ebben hiszünk! Nem vagyunk egyformák és ez nem is baj! De egy biztos, amiben hiszünk, amit szeretnénk, azért harcoljunk és álljunk ki mindig!:)