2014. augusztus 1., péntek

Niki története...20 kg fogyás...

"2014 február 5.-ét írtunk, amikor, egy tv adásban, láttam egy lányt, aki nagyon szépen lefogyott, akkor már játszottam a gondolattal hogy nekem miért ne sikerülhetne, ha neki is sikerült. A végső megszületés a fejemben február 14. -én volt, igen, Valentin napon, egyszerűen elborzadtam magamtól mikor felvettem egy szép fehérneműt hogy majd azzal meglepem a párom, nem jött össze:( Már másnap bújtam a netet ahol csak tudtam, és rámentem a Life.hu-ra és ott láttam először Nonót, megnéztem a kisfilmet , utána rámentem a blogjára és onnan nem volt megállás. Azt sem tudtam mi az az életmód, éltem a saját kis bezárt világomban, folyton csak nassoltam(csipszek, csokik, kóla, sütik, pékáruk) ami csak otthon volt, és nagyon sokat ettem, mindenem a fehér kenyér volt:)és szembesültem a szomorú valósággal hogy 105 kilót mutat a mérleg, azt hittem helyben összeomlok teljesen, 2 napig csak bőgtem, aztán azt mondtam magamnak "Niki szedd össze magad, senki nem tud segíteni neked csak te magadon" és onnantól nem volt megállás. 
Olvastam nagyon sok étrendet, hogy mégis hogy kellene elindulnom sok tanácsot kaptam de a legtöbbet Nonó és a lányok segítettek, életem részévé váltak ezzel a bloggal, már most az elején köszönök mindent! Az első pár nap nagyon nehéz volt, nem volt otthon semmi olyan élelmiszerem ami egészséges lett volna, még megvan az első napi étrendem( reggelim volt fél karé kenyér hurkával, tízóraim banán és csoki, ebédem: rakott burgony(jó zsíros)cukros gyümi leves, és vacsim fél pizza) hát szomorúan így kezdtem, de ez már nálam haladás volt mert csak fél adag amit addig ettem! majd másnaptól nem volt megállás, olvastam mindenféle gabonáról, soha nem halottam és nem is találkoztam velük, bulgur, köles, kuszkusz, ch csökkentett lisztek, xilit , eritrit, azt sem tudtam mi az:) aztán szépen fokozatosan beépítettem az életembe őket, most oda nem adnám semmiért egyiket sem, kedvencem a bulgur!
Legnehezebb az édességekről és a fehér kenyérről volt leállni, az első hónapban puffasztott szeleteket rágtam, aztán nagyon meguntam, és bújtam sok diétás receptes oldalt és gondoltam én is tudok kenyeret sütni, tésztát csinálni, süteményeket átreformálni, és onnantól finom pogácsát, kalácsot, szóval mindent ettem, még rántott husit is, viszont mai napig nem eszem burgonyát( havi szinte néha vagy 2) rizst, nem csábultam el süteményekre, pedig anyukáménál nincs finomabb a világon, és ez mind miért? Mert magamnak megcsinálom, mindent ami létezik, soha nem éltem a kalória számlálás elvével, az elejétől kezdve soha, szerintem nem is fogok, ha úgy érzem hogy eset fél tízkor éhes vagyok akkor eszem akár egy szelet kalácsomat is, de azért óvatosan étkezem mert" érték a mérték".
Jött viszont számomra a nehezebb része, beépíteni a napjaimba a mozgást, hol tudtam én, semmit nem mozogtam szinte azelőtt, csak a napi rutin a házimunka, aztán punnyadás a tv előtt( jah majdnem kihagytam hogy sajnos nincs munkám mert 10 éve epilepsziás és pánik beteg vagyok:( Nem alkalmaznak sehová, hiába vagyok jól és ezzel együtt kell élnem, én így is belevágtam az életmódváltásba, pedig az orvosom nem ajánlotta). A második napomon elővettem Norbi Duci tréning 1. részét, hát mondanom sem kell hogy félig bírtam megcsinálni, szédültem, fulladtam szóval nagyon rossz volt, és sírógörcs jött rám,ezt a tornát úgy egy hónapig csináltam és mellet szoba bicikliztem és akkor jött a nagy öröm megmozdult a mérleg, és végre nem felfelé hanem lefelé:D 
Nagyon boldog voltam, utána megismerkedtem a T 25 edzéssel , azt alkalmaztam 2 hónapig, vele is sokat fogytam, de egy idő után nem volt jó, éreztem hogy nem vékonyodom, hanem mindenhol keményedem, jó érzés ez, csak vékonyodni is kellene, most ott tartok hogy 20 kiló mínusz és rengeteg centi és úgy érzem hogy sokkal fiatalosabb lettem , van önbizalmam, 5 év után most mertem először strandra menni, nagyon jó érzés volt, hosszú még az utam még 20 kilót szeretnék lefogyni és sokat izmosodni, soha nem adom fel. 
Most ott tartok hogy fitten végig nyomom Péntek Enikő, vagy Norbi aerob zónás edzését, kickboxot és Leslie 4 mérföldes sétáját is, láb és kar súlyt is használok, és végig tudok csinálni 15 perc has edzést, azt mondanám mindenkinek aki elolvasott engem, hogy soha nem adjátok fel, nagyon nehéz az biztos, de megéri, mert nincs lehetetlen csak tehetetlen ember, millió köszönet Nonónak és a NonóÉletmód csoportnak... a változás bennünk van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Niki volt:Niki itt tart:


TISZTA SZÍVEMBŐL GRATULÁLOK NIKIM, NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

2014. július 30., szerda

Túl az első gyalogláson...

Nagyon jól sikerült az első gyaloglás...jó időt mentünk és a szuper időjárásunk is megvolt hozzá. 45 percet gyalogoltunk, városban, egy-két dombocskát is bevettünk, 4,2 km tettünk meg. Szakadt rólunk a víz kb. 15 perc gyaloglás után, vagyis megfelelően csináltuk a tréninget (igen, rólam is, mert ha a gyaloglást megfelelően csináljuk, mindenkinek csak hasznos lehet). Orsi nagyon ügyes és hajtós...nem lesz gond, szépen haladni fogunk a kitűzött céljai felé.:) Mindenkinek ajánlom a GYORSGYALOGLÁST (bővebben), de elsősorban azoknak, akik fogyni szeretnének és zsírégető, aerob mozgást kívánnak végezni. Hajrá!


2014. július 29., kedd

Első közös óránk Orsival...

Gerinc és stretching, hogy a törzsizmaink megkapják a kellő törődést.:)
Holnap gyaloglás...


2014. július 28., hétfő

Elkezdjük ma a közös munkát...

Megkeresett egyik nap egy kedves, barátságos lány, anyuka...fogyni szeretne és itt lakik a közelünkben, tudnék-e segíteni neki? Természetesen igent mondtam. Végig kellett gondolnom, hogy tudjuk összehangolni az életünket, de végül sikerült. Egy csoportos edzésemen fog részt venni minden héten, a Gerinctréningen és mellette kétszer fogunk, csak mi ketten találkozni és együtt edzeni. Egyszer csak gyorsgyalogolni, másik alkalommal gyalogolni és erősítő edzést végezni. mellette étrendet is készítettem neki, mit-merre hogyan. Itt jegyezném meg, hogy ez személyre szabott, nincs két egyforma ember.

Minden héten le fogom írni Orsi, hogy áll és néha ő is fog írni 1-2 sort nektek,
illetve kerül majd fel kép is.

Elmentünk Lillához (http://www.lillafitt.hu/) aki megcsinálta nekünk az állapotfelmérést, így most már tudjuk, honnan indultunk és meghatároztuk a célt is...lássuk:

Indulási adatok:

Induló súly: 100 kg
Mell: 111
Derék: 116
Csípő: 120
Felkar: 35
Comb: 69
Magasság: 179 cm

BMI: 32,7
Izom: 21,6
Zsír: 49,9


Cél: elsősorban a fogyás, álomsúly: 75 kg. Nagyon fontos, hogy a nagyon eltolódott zsír-izom arányt normális keretek közé szorítsuk vissza. Fontos még, hogy edzett és fitt legyen, az állóképessége fejlődjön. Ehhez a legjobb és leghatékonyabb edzést fogjuk végezni vele.


Karácsonyra szeretném, ha 80 kg alatt lenne súlya és jövő nyárra már csak a formálódás maradna.:) Újabb kihívás számomra is, új dolog, új lehetőség és maximálisan mindent meg fogok tenni, hogy Orsi elérje a célját, álmát!:) Drukkoljatok nekünk, ma lesz az első közös edzés!