smoothie…


Aki csak egy kicsit is foglalkozik a saját egészségével, az biztosan találkozott már a smoothie kifejezéssel, mely kiváló alternatíva lehet bárkinek.

Smoothie vagy turmix?A legfontosabb differencia a kettő között, hogy míg a turmix minden esetben tartalmaz valami tejterméket, így konkrétan állati- vagy növényi eredetű tejet, tejszínt, gyakran joghurtot, addig a smoothie esetében ilyen köztes anyagról nem beszélhetünk, csak nagyon ritkán. A smoothie italok esetében például nagyon gyakori, hogy magvak is kerülnek a végeredménybe, de szintén általános eset, hogy fagyasztott alapanyagokat kevernek beleazért, hogy kellemesen frissítő legyen a végeredmény, ami különösen nyáron óriási előny.

A sok rost jót tesz az anyagcserének, felgyorsítja az emésztést, a méregtelenítést, segít a fogyásban, megacélozza az immunrendszert, energiát ad nekünk akár egész napra, egyszóval sokat tehetünk a segítségével a saját egészségünkért.

Természetesen ez a felhasznált összetevőktől is függ, így példának okáért érdemes kerülni a fehérjedús hozzávalókat, kivéve abban az esetben, ha edzés előtt vagy után alkalmaznánk, amikor a szervezetnek szüksége van energiára.

Nagyszerű receptek: https://tesztplussz.hu/a-legjobb-smoothie-receptek/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény