Ezt el kell mesélnem...

...egyrészt, hogy tornáztam és nagyon jól esett. Vegyes felvágott volt. Add Önmagad állóból csin 10 percet, majd az INEP (Add Önmagad 2.) talaj 20 perc, majd fekvőtámaszoztam. :)


Réka tornán Cegléden nyomtunk párat, nehezen ment, márpedig bármilyen súlyzós edzésnél jobb...így most mindig fogok fekvőtámaszozni is. Nőit csinálok, simát, majd befelé fordítom az ujjaimat, kicsit mellizomra, majd olyat h 3 pici lent majd fel...40-et bírtam így....de majd jobb lesz:)

Na, és amit szeretnék. Van itthon étkezési keményítőm, valami sütihez vettem egyszer. Sárgaborsó főzit csináltam, de nem akartam zörögni a rántás készítéssel, olaj, liszt, serpenyő, mert Ama alszik, kamrába be, keményítő elolvas, hogy hogy mükszik:) Marha egyszerű, átl. menny főzihez kb 3 evk. por és víz= kever önt, forral egyszer és OK!! na már most egy dolog, hogy halk, gyors....de finom is. Én a rántástba teszek mindig p.parikát és ebbe a főzibe fokhagymát is. P.paprikát kihagytam ebből a főziből nem is hiányzik, és a fokhaygmát meg a legvégén belenyomtam. Hát komolyan mondom egy dolog, hogy halk és gyors, de gusztusos, finom és egészséges is. Én ezentúl a főzelékeket tuti ezzel csinálni és nem rántással!!!:)))


Én régimódi háziasszony vagyok, megszokott kaják, régi ízek, de ez így tényleg gyors, finom és egészséges....liszt és olaj nélkül. Igenis egyre jobban oda fogok figyleni erre. Ne "változzon" a megszokott ételeink íze, de ha a minőségében tudok javtani, akkor fogok is!!!:D


Ama felkel még porszívózás hátra van, aztán készülődök az estére. Hajam már oksa, ruha megvan amibe megyek, szeretnék csini lenni, levenni a Férjemet a lábáról, remélem sikerül:)))


Megjegyzések

  1. Szia Nonó! A keményítő tényleg szuper találmány, mióta fogyizom, én is rákaptam! Nemcsak főzikhez, hanem levesekhez, ragukhoz is jó, szóval bármihez, amit kicsit sűríteni szeretnél! Érdemes vele kísérletezni :-) Én update szerint diétázom és a keményítő óriási áldásnak bizonyul :-))) Puszi, szép napot: T-anita/atoszka

    VálaszTörlés
  2. Biztooos sikerül Ádust levenni a lábáról! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Anita:)

    Tényleg szuper...levesekhez is...igazad van biztos. de abba nekem hiányozva a pirospaprika, azt simán belekeverhetem a keményítőbe????

    Vicus köszönöm...remélem:)))

    VálaszTörlés
  4. Szia!Tudok a keményítőnél is jobb megoldást,én sem lisztes sem keményítős sűrítést nem használok a sárgaborsónál.Annyi csak hogy kevesebb vizet öntök rá és magától besűrűsödik(bár én összepaszírozom botmixerrel),és így abszolút bűntetlenűl lehet enni!
    A töknél van hogy csak tejfölt keverek bele,próbálom mindig a főzelékeket már elve sűrűre főzni és akkor elkerűlhető a liszt,olaj.....

    Az estéhez pedig jó szórakozást :)!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Dóri:)))) Igaz, a sárgaborsónál ez kivitelezhető is lenne, ugyis mindig elfő a leve:)) de ez a keményítő nagyon jó dolog:)))

    puszillak

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény