Sütöttem....

...Apa (és Anya:) kedvencét, Brownie-t...bár szegénykém estig melózik, de meglepi lesz neki!:)

És kiszámoltam, hány kcal....rengeteg egy tepsi majd 2000 kcal:((( de mivel 15 kocka (nem kicsi) kijön belőle, ezért 1 db-ra 195 kcal. Ez nem kevés, de egy ilyen sütiért, megéri:))) Imádom!:)

És végülis 1 csoki (normális) sport szelet, 3bit...stb. is 200 kcal/szelet!



De diétásan is finom...annak a recijét már le is írtam anno a blogra!:) Dehát mint tudjuk, az eredeti az igaz!:)

Eddig ellenálltam neki...de sztem uzsira megeszek 1 kockát.:)))


Leírom a receptet, hétvégén még aki diétázik is, lepje meg a családot vele, 1 kocka belefér, és pofon egyszerű!

1 egész tojás
25 dkg rétesliszt
18-20 dkg cukor (tudom súlyos:((
1 csomag sütőpor
10 dkg kakaó
2,5 dl tej
5 dkg margarin
10 dkg csoki (én megmaradt mikulás és nyuszi csokiból szoktam, lehet több a csoki, ízlés szerint:)

Az összes hozzávalót összekeverem, majd a csokoládét apró darabokra töröm és beleszórom a nyers tésztába.

180 fokon, előmelegített sütőben, én 30 percig sütöm, mert szeretem ha jól átsül, de van aki csak 20 percig szokta! Jó tanács még, hogy a sütésnél használjunk sütőpapírt!!!

Ha megsült még melegen húzzuk le a sütőpapírt és akkor nem ragad rá és lehet "szépen szeletelni". Tudom morzsálódik...ez ilyen fajta!:)

Jó étvágyat!!!!

Megjegyzések

  1. Szia! Megsütöttem és nagyon szuper lett. Igaz kicsit alacsony, de legközelebb majd egy kisebb tepsibe teszem:D Köszi a receptet!!!! Pusszancs!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy finom lett...igen oda kellett volna írnom h közepes tepsiben szoktam:)))

    puszillak

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én is megsütöttem, de nem lett az igazi. Nagyon nagyon morzsálódik, nem is lehet szeletelni, és száraz, nyögvenyelős...Ízre finom, bár nagyon édes. Biztos 10 dkg kakaó kell bele?
    Mi lehetett a baj?
    Neked nem morzsálódik?
    A képen a saját sütésed van?

    Amúgy nagyon ügyi vagy, és szuper csini...

    VálaszTörlés
  4. Szia Judic, ne haragudj, hogy nem válaszoltam.

    Ha a reci szerint csináltad akkor nem tudom...nekem is morzsálódik egy picit de szépen lehet vágni...hagytad kihülni rendesen?? én mindig megvárom h kihüljön.

    A képen nem az én sütésem van, de azt is lefotóztam, csak nem volt időm feltenni:(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény