Cini "gondolatai"!

Kitartás és Erő

Sokan megálltak a fogyásban mostanság! Én is! Eleinte szépen ment, aztán megtorpantam, még híztam is. Kicsit padlóra tett a dolog, de nem szabad feladni. Csak erő kell és kitartás. Pont most nem szabad feladni. Felül kell, hogy kerekedjünk a testünkön, agyunkon.

Ma olvastam egy írást és elgondolkodtam kicsit. Igaz ebben a karrier volt a téma, de a lényege az élet minden területére igaz lehet.

Miként az élet más területein, így az életmód váltásunk során sem adnak semmit ingyen. Ahhoz, hogy az elhatározásaink valósággá váljanak, eredményt hozzanak, ahhoz, hogy a másokkal és a világgal szemben tanúsított pozitív hozzáállásunk meghozza gyümölcsét, rengeteg erőre és kitartásra van szükségünk. Mindegy miből vagy kiből merítünk erőt: férjünkből, barátunkból, gyermekeinkből, munkánkból, hobbinkból, akármiből. Viszont néha ki kell kicsit kapcsolni, lazítani. Főzni egy fini, nem diétás vacsit, vagy elmenni étterembe, kirándulni, nem foglalkozni a fogyival, kitisztítani az agyunkat! Igen, kell ez is, de aztán felállni és nyomni tovább.
Mindenkinek sok a dolga. Tény. Dolgozunk, másodállást vállalunk, háztartást vezetünk, tanulunk, jó feleségei vagyunk a férjünknek, igazi nők vagyunk, és ezután még álljunk neki tornázni. IGEN! Neki kell állni. Én sem szoktam, de most máshogy van már! Csinálni kell, mert csak így lesz meg a cél!

Sokan éljük úgy az életet, hogy egy apró kicsi kudarc elegendő ahhoz, hogy megtorpanjunk, vagy éppen hátat fordítsunk a korábbi elhatározásainknak és céljainknak. De fel kell ismernünk, hogy az igazi jutalomért meg kell küzdenünk. És ezt a küzdelmet csak mi tudjuk végigcsinálni. A kezdeti időkben nap, mint nap újabb kihívásokkal fog minket szembe állítani az élet. Egy esküvő, ballagás, szülinapi buli, finom kaják, sütik. És néha kell is engedni kicsit, de aztán másnap folytatjuk tovább. Jöhetnek a „kedves” beszólások, hogy Minek csinálod? Te mindig is kövér voltál! Te ilyen vagy! Fogadd el magad! típusú beszólások, de ezeket meg nem kell meghallani, csak mosolyogni és megmutatni nekik, hogy mégis sikerül. Tehát megfelelő kitartással és erővel ezek az akadályok, ha nem is könnyedén, de leküzdhetőek! Ha az első kudarc után feladjuk, akkor sosem tapasztalhatjuk meg a sikeresség érzését, pedig lehet, hogy a következő hét már meghozná az eredményt! A kudarcok nem tántoríthatnak el minket, csak erősítenek!

Minden akadályra úgy kell tekintenünk, mint egy egyszerű kerülőútra a célunkhoz vezető úton. Éppen ezért fontos, hogy minden körülmény között kitartsunk az eredeti elképzeléseink mellett és jó néhány szót ki kell törölnünk a szótárunkból úgy, mint feladni, képtelennek lenni, alkalmatlannak lenni. Számunkra nem létezik lehetetlen, kivitelezhetetlen feladat.

Mindig kicsi célokat tűzzünk ki. Ha ez segít, akkor napról napra haladjunk. Kicsi célok, kicsi sikerek, de összeadódnak! Kicsi lépésekkel el fogunk jutni a célhoz!

HAJRÁ CSAJOK! ERŐSEK VAGYUNK ÉS KITARTÓAK!!!!!!!!!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény