"Így fogyok Én" Adri írása! :)

Én így csinálom!

Nem is tudom hol kezdjem, talán az elején. :)

Soha nem volt gond a súlyommal, sőt. Kicsi gyerekként anyukámnak könyörögnie kellett, hogy csak 1 falatot egyek. Sokszor a napi menüm, egy fél szelet vajas kenyér volt. Nem egyszer vitt anya a dokihoz, hogy nem akarok enni. 7 évesen még apukám két kézzel átérte a derekam....... Majd elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. Akkor picit elkezdtem hízni, majd abba is maradt. Akkor már nem voltam olyan vékony, de kövér sem. Volt pici hasam, de az elfogadtam, nemigen zavart. Kb. olyan 62-65 kg körül mozogtam évekig...

2003-ban megismerkedtem a párommal.... Egy idő után megkérdezte, hogy miért nem hagyom abba, hogy tisztuljon a szervezetem, majd kezdjem el újra. Akkor kaptam észbe, hogy hoppá, igaza van, ideje tisztítani, hiszen már 2-3 éve folyamatosan szedtem. Mikor a doki nekem ezt felírta ilyeneket nem mondott el.

A baj innentől kezdődött. Olyan gyógyszert szedetett velem, ami egy igen neves orvos szerint "lórugás" volt a szervezetemnek, sajnos ez csak 2008 decemberében derült ki.

Szóval abbahagytam a szedését és a kilók csak úgy jöttek felfelé, pedig nem ettem többet, ugyanannyit mentem, bicajoztam, görkoriztam.... Év végére 96 kg voltam és nem menstruáltam. Tudtam, hogy valami gond van, ez nem normális dolog. Visszamentem az orvoshoz, majd ő ilyen-olyan indokkal elküldött. Akkoriban hallottam egy nagyon jó Szegedi nőgyógyász csajról, gyorsan be is jelentkeztem. Elmeséltem neki mi történt, erre ő beutalt az endokrinológiára, be is fektettek.Szépen levettek 500 kalóriás étrendre és kaptam Meforal-t. Persze első nap úgy éreztem meghalok így tesóm hozott nekem kaját meg anyának is. ( Közben egy másik osztályon anyának szívkatétere volt)Utána már tényleg nem csaltam, hazamenni is csak úgy mehettem hétvégére, hogy becsületesen betartok mindent.
Eltelt 2 hét, rengeteg vizsgálat és én csak híztam. Hazaküldtek a nagy semmivel!

2006-ban felköltöztünk Budapestre. sokat reméltem a nagy városról, túl sokat. Magándokik ide-oda, semmi nem történt, csak a pénzemet "vették" el, nem keveset.
2008-ban, mikor már 102 kg ( húú ezt még soha nem írtam ki) voltam és tiszta depis a kinézetem miatt, de még mindig bízva valamiben, valakiben, hogy nem adhatom fel kell lennie megoldásnak, hisz babát szeretnénk, de nem is menstruálok, tehát peteérésem sincs. Össze hozott a sors egy ismert építész házaspárral, ő elküldött a dokihoz, aki nagy specialista. Ő volt az első aki mondta, hogy itt bizony baj van, műtétet javasolt. Nem mentem bele és nem is bántam meg, mert közben találtam a papíromon egy bűvös szót: PCOS ?

Beírtam a google-ba, majd kidobta rá a hoxás fórumot...egy nagyon aranyos lány ajánlott nekem egy dokit, ( örök hála érte) aki nehezen, de csak fogadott. 2008 dec. 4-e körül voltam nála, rögtön teljes vérkép stb. Majd január 17-én megkaptam a metformint meg norcolutot, amitől meg is jött. Megállapodtunk, hogy ha újra megjön, akkor szeptemberig szednem kell a Diane 35-öt, fogynom kell 20 kg-t és utána próbálkozhatunk a babával. De megint nem jött meg. Már majdnem elkezdtem szedni a norcolutot, de a munkatársaim meggyőztek, hogy biztos ami biztos teszteljek. Pozitív lett. :) Olyan boldog voltam, a doki is meglepődött, hogy ilyen rövid idő alatt hatott a gyógyszer.....A terhességet 96 kg-val kezdtem és annyival is mentem szülni.

20009 november 24-én megszületett a kislányom. Már 86 kg-val jöttem haza. Olyan jó érzés volt vékonyabbnak lenni, az sem érdekelt, hogy lóg a bőröm, hogy úgy szét szakadt, hogy épp felület nincs rajta. ( pedig terhesség alatt bántott). Szoptatás alatt persze kúsztak a kilók vissza, majd 2 hónap után el is ment a tejem.

Nonó naplóját a terhessége 3-dik hónapjától nyomon követtem. Tényleg gyönyörű kismami voltál.:) Mikor abbahagyta a szoptatást és írt elkeseredetten, hogy kövér és utálja a testét és le akar fogyni, úgy gondoltam megnézem, hogyan csinálja. Teltek a napok, hónapok és szépen karcsúsodott..... Belevágtam én is január 10-e körül, eddig egyszer buktam el, Húsvétkor. Azóta 2-3 kg jött vissza, de már le is adtam. A gyógyszert persze szednem kell, de ez legyen a legkevesebb.


Olyan lendületet és ha kellett bátorítást kaptam tőled, hogy nem győzőm megköszönni. :)

Most 81, 6 kg vagyok. Az álmom a régi 62-65 kg. Persze a testem sokat alakult és már lehet a 70 kg is elég lesz, majd ha odaérek, meglátom. :)
Ez az én történetem. :)

Sok sikert mindenkinek és köszönöm neked is Nonó, nélküled ez egy fejetlen fogyókúrába torkollott volna. :)

"Tartozom magamnak annyival, hogy úgy nézzek ki, ahogy szeretnék, s ez csak rajtam múlik"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény