1 éve...

....ezen a napon, úgy döntöttem, le fogok fogyni 28 kg-t!:))))

Aki nem olvass olyan rég óta, annak leírom. Mikor még szoptattam is írtam már naplót, de az még nem fogyis, inkább odafigyelős napló volt. Próbáltam ezt-azt kiiktatni, úgy, hogy a tejem is maradjon, de már nem hízzak tovább, és persze a rosszakarók jöttek is. Ezért számolom én a fogyimat 13-a óta...mert akkor már nem volt tejem és mondtam azt: Lefogyok!

-----------------------------------------------------------------------------------------
2009. 06.13:
Két levelet kaptam a naplómmal kapcsolatban...

Egy Tündér Lány írt, aki már leadott 22 kg-t és olyan kedvesen leírt mindent, hogy segítsen nekem, véleményt alkotott, de mellette tudta mit élek át, mi az ami nehéz ebben az egészben. Milyen kövérnek lenni, mikor tudod mit rontasz el, de nem tudsz egyik napról a másikra változtatni rajta..hanem ez egy hosszú folyamat.

A másik lány is segíteni akar én tudom. De megbántott a levele, pedig tudom egyszer majd megírom neki, igen igaza volt. Azt írta 24 évesen közel 100 kg-nak lenni sok nagyon, és diétáról beszélek közben 3 szor annyit eszek mint egy átlag ember. És ne takarózzak a szoptatással. A vacsorán ebédnek felel meg, a gyümölcs is cukor (TUDOM! írtam is..)...stb. Tudom hogy igaza van. DE!

Nagyon nagyon nagyon jól tudom, hogy rengeteg a 100 kg.....higgyétek el, nagyon jól tudom! versenyszerűen sportoltam akkor voltam 68 kg, az sem kevés..nem vagyok egy nádszál testalkat. Aztán rendszeres sport után 70, majd 75 és 80 kg lettem terhes. Világ életemben azt mondtam soha nem leszek 80 kg több, max ha terhes leszek igy is lett..csak kicsit megszaladt a dolog.

A terhesség alatt 16kg sem kevés...és igen rengeteget ettem mióta megszültem, szégyellem e, igen???? de egyszerűen ha éhes vagyok, akkor annyit meg tudok enni, hogy és is meg vagyok lepve. :(

Ezek után nem tehetem meg, hogy az esti 3 szelet nagy fehér kenyér után nem eszek semmi kenyérfélt, nem akarom, hogy ne adj isten ne bírjam, feladjam majd a diétát és több jöjjön vissza.

Világ életemben oda kellett figyelni mit eszek, mindig. Mikor terhes lettem elengedtem magam...de olyan jó volt egyszer az életben.)

Tudom, sok a 98 kg...nekem mondjátok? és tudom amit csinálok nem diéta..egyenlőre, de ugy érzem ez vezet majd oda...és nem akarok takarózni...tényleg nem.

Le fogok fogyni, mert le kell és rendesen fogom csinálni!!!!! Megígértem magamnak! És meg fogom csinálni!!!!!

Annyira fájt az e-mail...törölni akartam a naplót....de aztán láttam már 150-en olvassák, többen kedvencnek jelölték. És különben is nem szabad megiramodni az igazság elől, főleg ha az segítségnek irányul..csak az igazság néha nagyon fáj!

2009.06.14:
Tegnap volt az első igazi diétás napom!!! Nagyon rosszul estek a levelek, amiben kritizáltak...de sajnos igazuk volt. Kövér vagyok, nincs mese!

Valaki azt írta, soha nem fogok lefogyi, ha állandóan áltatom magam..és ez így van, ugyhogy vége a mellébeszélésnek, most aztán elegem van magamból.
Tegnap sétáltam egy nagyot Amival és gondolkoztam. Hogy komoly, nem könnyű, de elérhető célokat tűzök ki magam elé...és ez meg is történt, ezek a következőek:

1, minimum 10 kg kell lefognom augusztus 23-ig, a Kislányom Keresztelőjére, ahol ha még nem is leszek "csinos" de haladni fogok a cél felé:)

2, karácsonyi a hátralévő 13 kg leadása. DE!!!!!

3, az elérni kívánt súly ugye 75 kg!!! Azonban amikor rám jött a kedvenc gatyám (talán még a szekrény mélyén van, mert kidobni nem volt szívem, úgy imádom, kg a fél combomra jó az egész gatya) szóval akkor 68-70kg voltam. A Párom 72 kg ismert meg, akkor még szűken jó volt a gatya.

4, Ha még bírom és megy és stb....már most van újabb cél, vagyis ÁLOMSÚLY: 68 kg....vagyis a kezdésből az igencsak 30 kg!!!!!!!!! ÚRISTEN:((((( DE sikerülnie kell.


A Férjem imádta mindig hogy van rajtam felesleg, nem úgy én:( Azt kérte ne menjek 75 kg alá...de azt hiszem ezt most magamért csinálom, és ha megy, márpedig miért ne menne, akkor el fogom, el akarom érni! Ádus egyet kért, ésszel, mindig egyek, de csak amit szabad:)

És mit fogok enni, ez is megfogalmazódott, vagyis, hogy mit nem:
NO TÉSZTA
NO RIZS
NO KRUMPLI
NO ÉDESSÉG
NO KENYÉR (MAX DÉLIG DE ABBÓL IS ROZS, VAGY BARNA ÉS KEVÉS)


Vagyis amit enni fogok: húsok, halak, zöldségek, gyümik, joghurt, sajt, felvágottak, kefir, és a többi.

Tudom a gyümi még mindig hízlaló kategoria, de imádom, és az az én csokim, persze mértékkel:)

Tegnap menüm:

felkelés: tejeskávé, édesítővel (10 éve így iszom:)

reggeli: péksüti (2 db) itt kaptam a maileket, és döntöttem el, elegem van.

ebéd: húsi (1 szelet), /csúszott volna a 2-3 is/ kovi ubival (2 db) a krumplit meghagytam a családnak:) Után 2 kis barack.

tízórai: sárgadinnye, joghurt (bevallom halál éhes voltam:( )

vacsi: sült hekk, 3 kisebb kovi ubival, utána 2 barack.


Lehet valakinek ez még mindig sok....de ahhoz képest milyen adagokat ettem, alakul nem???:))) és ez már tényleg diétára hasonlít:))

A szokásos felülés mennyiség is megvolt, hozzá popsi torna is.

Most ezt tudtam, nyaralunk, lehetőségeket így tudtam kihasználni:) de jövőhéttől torna otthon:))

Ja, most csinálja Apukám a reggelit, rántotta hagymával, szalonnával, hozzá friss kenyér. Igazi nyaralós reggeli.

Én adagom kisebb szelet rántotta, kis hagymával. Szalonna, kenyér messziről sem:))))))) sok paradicsom viszont jöhet:)))

------------------------------------------------------------------------------------

Ezt írtam akkor.....számomra ugyan olyan kilátástalan és távoli volt a siker, mint sokak számára...elkeseredett voltam, de tudtam mit akarok és tudtam elérem tűzőn, vízen át! Mert annyira nagyon akartam!:)))))))))))))))))))

Egy éve, mikor sétáltam a nyaralónál az utcán...ma ugyan ott sétáltam...a Kisbabám, fecsegő Kiscsaj lett, én egy másik ember. Akkor ott azt kértem a Jó istentől, jövőre ha itt sétálok lehessek egészséges, csinos Anyukája a Lányomnak. Akire büszke lehet! Akire majd felnézhet!

Lehet nagyképűen hangzik, de olyan boldog vagyok. Azt hiszem....elértem!:)) Elértem az álmomat! Elértem amiért akkor ott elsírtam magam, mert azt hittem SOHA nem sikerülhet. Elértem, mert ANNYIRA NAGYON AKARTAM!!!!!!!! :) (Most is érzem azt a kilátástalan érzést, most is sírással küzdök, ezt csak azt tudja milyen, aki átélte már... nagyon nehéz volt ez akkor!!)

Szerintem mindenki érezte a fenti sorokból (tavalyi) az elkeseredettséget...a félelmet, mi lesz ha nem sikerül??? Mi lesz, ha nem lehetek az aki lenni szeretnék??? Nagyon nehéz, ÉN TUDOM!!!! De meg tudod csinálni Te is, Én is...mindenki. MERT AKI NAGYON AKARJA, AZ ELÉRI AZ ÁLMÁT. ELÉRI, TUDOD MIÉRT? Mert addig egy percig sem adja fel, harcol az álmáért, küzd keményen!!!

Ne feledd el soha, a csodaszer Te magad vagy. Mondhat bárki bármit, az álmodat tényleg csak te magad érheted el, kő kemény munkával! És marhára nem könnyű, de egy biztos: MEGÉRI!!!:))

Én tudom, sokan elvetemültnek tartanak. És ez így is van. De higgyétek el nekem, ezt csak így lehet. Nem 5-10 kg leadásáról beszélünk (az sem könnyű, ne értsétek félre!), de 30-40-50 kg leadásához, bizony keményen rendbe kell tenni a dolgokat fejben is. Ré kell állni, gőzerővel, koncentrálni, fegyelmezetten, kitartóan, nagyon keményen kell nyomni!

Én ezen a héten 7 szer tornáztam...miért? Mert szükségem van rá, mert jól esik, mert nekem az a feltöltődés, a kikapcsolódás. Volt, hogy 20 percet, volt hogy 30 percet...de nekem ennyi kell. Persze vannak napok mikor nem tornázok. De nagy átlagban, nekem már a napjaik része a mozgás.

Egy szó mint száz, SOHA NEM HITTEM VOLNA 1 ÉVVEL EZELŐTT, HOGY MA 62 KG-T FOG MUTATNI A MÉRLEGEM. Álmomban sem, még remélni sem, még vágyakozni sem mertem. Hisz mindig azt mondta 70, 68 kg az már nagyon az álomsúly.

Jelentem, 62 ( néha 63) kg vagyok, boldog, egészséges. Azt hiszem mondhatom sportos Nő...aki azt hiszem jókor vágott bele, mert most örülök, hogy ehetek a fagyit a Lányommal, örülök, hogy majdnem egyforma miniszoknyát hordhatunk, örülök, hogy tudok vele szaladni akár egész nap.

És... itt köszönöm Ádusnak...lehet közhely, de nem érdekel, mert én tudom, hogy így van: NÉLKÜLED NEKEM EZ SOHA DE SOHA NEM SIKERÜLT VOLNA. Mert te voltál az aki biztatott, segített, imádott, és hiába voltam 98 kg, úgy is mindennél jobban szeretett. Mindig kiállt mellettem, lelket öntött belém mikor bántottak, mindig dicsért, megette amit én (nem mindig kellett külön főznöm, mert nem hepciáskodott, hogy az neki nem jó!) bármikor elintézte, és elintézni, hogy tornázni tudjak...szóval mindezzel segítette nekem azt, hogy az lehessek, aki azt hittem soha de soha nem lehetek!

KÖSZÖNÖM NEKTEK, AZ A SOK KEDVESSÉGET, ERŐT, FIGYELMESSÉGET, SEGÍTSÉGET, AMINT ADTATOK NEKEM. Sokszor volt nehéz, de veletek mindig átlendültem minden nehézségen!:))))

Ezért vagyok most is itt, mert segíteni szeretnék nektek, legalább annyira, mint ahogy Ti segítettetek nekem!:)))

Ezért a fogyi verseny, nem azért nem nincs jobb dolgom, hanem mert fontos nekem...MERT FONTOSAK VAGYTOK NEKEM, mert tudom, hogy képesek vagytok rá....

Gondolkozzatok el ezen....:))) ÉS ÉRJÉTEK EL AZ ÁLMOTOKAT!!!!!!:)

Megjegyzések

  1. BOLDOG SZÜLINAPOT NONÒ!!!! ÈS KÖSZÖNJÜK!!!

    VálaszTörlés
  2. Kata blogjából találtam rád. :) Én január 1-jén kezdtem a fogyót. Második fiam októberben született, és addigra én is alulról súroltam a 90-et. Aztán elkezdtem. Én nem vártam meg a szopi végét (még szerencse, mert ez 10 hónapja volt, és azóta is szoptatok) Öt hónap alatt 22 kilót adtam le, a férjem pedig 21-et. :) Rendszeresen futunk, én még az úszást és a lovaglást kezdtem újra mellette. És átérzem amit írsz, hogy boldog vagyok, és nem hittem, hogy sikerül. A kitűzött nekem is 70 volt szeptemberre, de májusra elértem a 65-öt, amit azóta is tartok, pedig eltelt már ugyanannyi idő, mint amennyi ideig maga a fogyókúra tartott. :) Szóval csatlakozom hozzád. Meg lehet csinálni, csak nagyon akarni kell!!! :D azt hiszem majd kicsit belemélyülök jobban a dologba, csak most kicsit későre jár. :) Mindenesetre szívből gratulálok neked!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény