Acska írta a cikket Jegeskavén: Insanity, 60 napos edzésprogram!

Insanity -Őrület-, egy 60 napos kardio alapú, teljes törzskondicionáló program. Talán ez a legkeményebb, legintenzívebb edzésprogram amit valaha kiadtak. Megalakítója Shaun T, egy amerikai fitnessguru aki 2009 július 8-án adta ki ezt a dvd-t. Előre meg van adva, hogy minden nap mire kell tornázni.

Első nap egy tesztet kell elvégezni, amit kéthetente meg kell ismételni. Erre csak első nap van külön időpont, máskor a teszt után az az napi edzést is el kell végezni.

A program 10 DVD-ből áll:

  1. Dig Deeper & Fit Test (30p)– Pár perces bemelegítés után több gyakorlat van, melyeket 1 percen keresztül, saját tempóban végzünk. Megszámoljuk és lejegyezzük, hogy egyes gyakorlatokból hány darabot tudunk helyesen megcsinálni. A dvd-n két személy végzi velünk a gyakorlatokat és mindegyik rész után elmondják, hogy hány darabot csináltak és, hogy honnan indultak. Ezt kéthetente kell elvégezni és arra szolgál, hogy lássuk mennyit fejlődtünk.
  2. Pylometric Cardio Circuit (40p)– Zsírégetés
  3. Cardio Power and Resistance (40p) – Izomépítés nyújtó mozdulatokkal és erősítéssel
  4. Cardio Recovery and Max Recovery (80p) - szerepe, hogy az első rész után regenerálódjunk és készüljünk fel a következő szakaszra
  5. Pure Cardio and Abs(40p) - ugorjunk át az intervallumedzéseken – ez egy extrém cardio edzés
  6. Cardio Abs (20p) - Kemény intervallumedzés – hasizom erősítése
  7. Core Cardio and Balance (40p) - Vegyünk egy kis szünetet az első hónap után és készüljünk fel a következő hónapra
  8. Max Interval Circuit (60p) - Intervallumedzés, ami sokkal intenzívebb mint eddig bármelyik
  9. Max Interval Plyo (55p) - Hozd ki magadból a maximumot, emeld a lábaidat, míg nem esedeznek irgalomért
  10. Max Cardio Conditioning and Abs (50p) - Ismerd meg a határaidat intervallumedzéssel.

Insanity MAX intervallumedzést alkalmaz, amely a közepes nehézségű gyakorlatokat maximum nehézségű gyakorlatokra cseréli le, illetve a rövid cardio periódusok helyett rövid szüneteket tart. Erős intenzításu gyakorlatok bevezetésével 80%-kal emeli a szívverést és olyan izmokat mozgat meg, melyeket más cardio edzésekkel nem mozgatunk meg. A gyakorlatok közötti hirtelen váltások miatt, akkor is égetjük a zsírt, amikor alacsony intenzitású gyakorlatokat végzünk.


Ezzel a programmal gyors feljődést érhetünk el, sokkal jobban és gyorsabban fogjuk égetni a szénhidrátokat és a zsírt. Akár 1000 kalóriát egy óra alatt.


Az Insanity egy nehéz, kimerítő program. Ha úgy érezzük, hogy nem megy, akkor ne erőltessük, inkább hagyjuk abba és kezdjünk el egy könnyebb programot, mellyel a fittségi szintünkön javítani tudunk és csak utána próbálkozzunk újra.


KiK ne kezdjenek bele: kezdők, terhes nők, erősen túlsúlyos személyek és persze azok akik nem akarnak keményen dolgozni.


A torna mellett diétát is kell/érdemes tartani. A dvd-kel egy táplálkozásról szóló könyvet is kapunk. Napi ötszöri étkezést javasolnak és kalóriaszámolásra építik az étrendeket. Receptek is vannak a könyvben, képekkel, melyek a szerint vannak csoportosítva, hogy mit mikor ajánlott enni. (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora).


Végül lássuk a 60 napos edzéstervet:




SZERETNÉM KIPRÓBÁLNI, DE MAJD CSAK AUGUSZTUSBAN, A NYARALÁS UTÁN...ADDIGRA LEJÁR A BÉRLETEM IS...ÉS ŐSZRE GLADIÁTOR LESZEK!:)) Persze csinálom ameddig bírom, ha 60 nap helyett 30 napig vagy 5 napig, akkor addig, csak ki szeretném próbálni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény