Érdekes nap volt...

Ma valaki kifejtette negatív véleményét amiatt, hogy milyen drágán veszek lisztet(update), és inkább etessem a gyereket cukorral, mit édesítővel!

Nem vagyunk egyformák! Nem is gondolkozunk egyformán! Én mindig azt vallottam:
Mindent lehet mértékkel! Ez az élet minden területére érvényes nálam!

Én mióta lefogytam és tartom a súlyomat, igenis megnézem, nagyon megnézem mit eszek. Én nem könnyebb ám a súlytartás sem, mint a diéta, ugyan annyi meló, de megéri!

Nekem fontos, hogy ha tehetem, kerüljem a fehér lisztet és a cukrot. Nekem bevált, mert tartom a súlyomat. Ha itthon sütök-főzök, akkor ezeket kerülnöm. Én rántás helyett már keményítővel főzök, cukor helyett édesítővel, és igenis kipróbáltam az Update lisztet, még ha nem is olcsó, és nagyon finom. Szántam rá pénzt, annak ellenére, hogy igenis nekem is meg kell néznem mit veszek meg.

Nekem nem mindegy, hogy ha eszek utána még éhesebb leszek-e? Nem mindegy, hogy felnyomja-e az inzulin szintemet vagy nem. Így is annyi kész ételt eszik az ember amiben rejtett cukrok vannak...

Egyik kedves Fogyis társam csodálatosan leírta ezt ma a fórumba, remélem nem baj Bosyl ha bemásolom, mert szebben úgy sem tudom leírni:

"Norbi azt írta a könyvében, hogy a cukor helyett az édesítőszer fényévekkel jobb megoldás és ezzel egyetértek!! Akkora mennyiséget nem tud megenni egy mammut sem, hogy rákkeltő hatása legyen,viszont ugyanennyi cukortól lehet nagyon durva cukorbaja az embernek. A "sima" liszt és a magas ch-jú kaja is cukorrá alakul a szervezetben, felnyomja az inzulinszintet, amikor az leesik ismét jön a farkaséhség. Végeredményül az ember sokkal nagyobb mennyiséget megeszik egy nap a cukros kajából, mint a szénhidrát csökkentett édesítőszeres élelmiszerből. Szerintem 2-3 szor annyit is akár /a férjemmel teszteltük/. Így már mindjárt nem is olyan drága az a liszt és átlagban a kaja mint egyébként. És akkor még a kalóriaérték előnyeiről még nem beszéltünk...Amúgy is van rejtett cukor minden kész ételben, még a felvágottakban és az ételízesítőkben is. Legalább amit az ember otthon csinál, már abban Nem véletlenül hívja sok táplálkozástani szakember FEHÉR MÉREG-nek a fehér cukrot és a lisztet!!

Mindenki maga dönt, hogy él, mit eszik, mire szán pénzt. Igenis tudatosan oda figyelek nagyon a családon étkezésére. Sok minden mellett erre is elég sok időt szánok!

Ne engedje senki, hogy eltántorítsák semmiben...soha!! Engem mennyit bántottak, hogy kövér vagyok, most bántanak, hogy vékony. De én jól érzem magam! Én igenis megtartom a súlyomat, mert most boldog vagyok!:))

Mindenki másra szán időt....nekem a családom a legfontosabb, az ő egészségük, boldogságuk. Aztán jövök én, igen én...önző vagyok...nem baj! Igenis foglalkozom magammal, sportolok, oda figyelek mit eszek, vigyázok a súlyomra...mert ha én elégedett vagyok, a családom is az. Ha én boldog vagyok és egészséges, akkor Ők is azok!

Végig nyomtam egy harcot, nem volt könnyű, de akartam nagyon! Mindig van újabb cél, újabb harc. Én még finomabb, ízletesebb és egészségesebb ételeket fogok készíteni a családomnak, és oda fogok figyelni, hogy a Lányom (mindegy mit, ezt Ő eldönti majd) sportoljon, szeresse, élvezze a mozgást, értse meg a fontosságát. Tanulja meg amit én megtanultam: a kitartást.

A Férjem, néha azt mondja: Soha nem hitte volna, hogy a régi Noémiből, aki chipset evett minden este a tv előtt, nagy egészség fun Nonó lesz. Én sem!!! De! Amikor 98 kg sírtam a fürdőszoba kövön azt mondta: Ez nem én vagyok...ez így nem mehet. Már akkor tudtam, megváltozik az életem és SOHA SOHA DE SOHA, nem engedem, hogy a Lányom egyszer majd ugyan ezt érezze. És nem azér,t mert majd ott állok mellette felnőtt korában és mondom neki, hogy "Ne hízz el Lányom"! Hanem, mert természetes lesz neki, hogy gyümölcsöt, zöldséget eszik, édesítőt és akár Update lisztet használ. Nem mondom, hogy nem eszik csokit, vagy fagyit...én is eszek. De tudni fogja kontrollálni az étkezését, ha ezt látja!!!

Én ezért megteszek mindent. Nekem nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott, boldog emberke legyen. Erre akkor jön rá az ember, mikor játszótérre viszi, mert tudja, hogy szereti a Kicsi, bár Ő halál fáradt. Vagy kint van vele egész nap az udvaron, pedig legszívesebben tv-t nézne. Áldozat!! Erről szól!

De Ami is hoz áldozatot, mert tudja, hogy reggel Anya mos, főz, takarít és addig Ő eljátszik. Nem nyúz engem...tudja, hogy ha kész vagyok, az Övé vagyok. 15 hónapos...de a rendszeresség már rég beérett a kis életében.

Én hiszem, hogy ha az ember tudatos és az elveiért kiáll, akkor azok csak pozitívak lehetnek a másik életében!:)

Megjegyzések

  1. Annyira igazad van Nono és tudod már az elején megbeszéltük,hogy mindig támadni fognak,de nem érdekel téged hiszen nem ismernek.
    Fantasztikus csaj,anyuka és feleség vagy és ez a fontos!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény