Kérek szépen mindenkit nézze át. Kisebb problémám adódott, kicsit összekeveredtek az adatot, Cat segített, de még lehet így is lett hiba. Elnézést, picit sűrű volt az elmúlt pár nap!
Szerintem mindenki imádja, én legalábbis nagyon.:) De ugye a rizs elég kemény ch bomba...így gondoltam megpróbálom az egészségesebb verzióját...így készült el kis konyhámban a Zabkoch.:) Hozzávalók: - 25 dkg aprószemű zabpehely - 5 tojás - 1 liter tej - 1 dl víz - ízlés szerint citromhéj - 3 evk. eritrit - 1 evk. vanília aroma Öntet: - ízlés szerint, én xilites baracklekvárral tálaltam Elkészítés: A zabpelyhet, tejet, vizet, citromhéjat, eritritet és a vanília aromát tedd fel egy lábasba alacsony fokozaton. Nagyon fontos, hamar összeáll, (mint a zabkása is) ezért maradj mellette, nehogy leégjen, kevergesd sűrűn. Ha megfőtt, hagyd hűlni, addig keverd ki a tojások sárgáját egy kis eritrittel (1 tk.) és óvatosan keverd a langyos, megpuhult masszához. A tojások fehérjéből verj kemény habot és óvatosan forgasd a többi hozzávalóhoz. Ezután nincs más dolgod, mint egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleönteni a kapo...
Gyors és nagyon finom... Hozzávalók: 300 g kefir 50 g olívaolaj 150 g eritrit 4 tojás ízlés szerint vanília aroma 400 g liszt (nálam rizsliszt és DW zero 6 keverve) 1 csomag sütőpor csipet só kb. 300 g eper A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A 4 tojást kikeverjük az eritrittel és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporos, sóval ízesített lisztet, és csomómentesre keverjük. A tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk benne a masszát. Megszórjuk a eperrel, és 35-40 percig sütjük. Darált eritrittel megszórva tálaljuk. Nagy adag, nekem 21 kockám lett. Jó étvágyat kívánok!
Hétvégére szeretnél valami egyszerű, gyors és persze finom sütit? Szívből ajánlom a kefires sütit, semmi extra hozzávaló nem szükséges. Gyümölcsnek is azt tegyél bele, amit éppen találsz otthon.:) Hozzávalók: 1,75 dl kefir 2 db tojás 200 g rizsliszt 60 g eritrit és pár csepp foly. édesítőszer 0,5 dl kókuszzsír 0,5 csomag sütőpor 100 g őszibarack Elkészítés: A hozzávalókat keverőtálba tesszük és géppel simára dolgozzuk. Ezután sütőpapírral bélelt szögletes formába tesszük. A tetejére szórjuk a kívánt gyümölcsöt. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük (tűpróba!). gyerekekkel is meg lehet csinálni és nincs utána sok piszkos edény sem! Csak ajánlani tudom!:) Összesen: 1480 kcal/ 178ch/ 34 fehérje Nekem 18 szelet lett, 1 kocka: 82,2 kcal/ 9,8 ch/ 1,8 fehérje Nagyon finom sütemény, de a rizsliszt kcal és ch tartalma elég magas, máskor keverni fogom más liszttel, mondjuk tk. tö...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése