Stevia!

Szeretném kipróbálni, azért csak természetes édesítő...és még mindig olcsóbb, mint a többi természetes édesítőszer, vagy a nádcukor.

Sokan mondják elég erős mellékíze van...de azt olvastam, ha eltalálja az ember a mennyiséget és mértéket, akkor nincs baj.

Minden esetre rendelek következő hónapban.

Ajánlották nekem:
Dr. Chen stevia cseppek leírás
Kiszerelés: 50 ml

Dr. Chen stevia cseppek vásárlás
A Dr Chen Patika Stevia kivonat kizárólag Stevia rebaudiana-ból készült, 90%-ban tartalmaz steviosid-ot, ami a növény édes ízét adja.

Falhasználási javaslat: Egy csésze teához vagy egyéb italhoz 1-3 csepp kivonatot adjunk. Főzéshez, sütéshez is kiváló. Használhatják cukorbetegségben, candidiasisban, cukorérzékenységben szenvedő, illetve túlsúlyosok is.

De azt hiszem, ezt fogom választani:
Stevioside folyékony, stevia szirup (mézszínű) 125g

95%-os Stevioside oldat (Stevia szirup). Felhasználható bármilyen étel/ital édesítésére, süteményekbe, a cukor teljes körű helyettesítésére. A flakon cseppentős adagolóval van ellátva. 1-2 csepp édesítőereje kb. egy kockacukornak felel meg.

Egy próbát megér!:))

Mit tud a Stevia?
Figyelemre méltó a Stevia növény határozott gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő tulajdonsága, amely remekül alkalmassá teszi különböző bőrproblémák, kelések, acne, kivörösödések, lábgomba kezelésére is.
A növény intenzív édes ízét főleg a leveleinek akár 13 %-át is kitevõ stevioside adja, ami egy szénhidrát alapú glycoside, amit elõször 1931-ben francia tudósoknak sikerült a növény leveleiből kivonnia. A Stevia édes ízéhez további glycoside-ok is hozzájárulnak, úgymint steviolbioside (nyom), rebaudioside A (2-4%), B (nyom), C (1-2%), D (nyom), E (nyom) és dulcoside A (0.5-1%). Ezen kívül vitamin(C, A)- és ásványi anyag(cink, rutin, magnézium, foszfor, vas, stb.) tartalma sem elhanyagolható!

Cukorbetegség:
Cukorbetegek is biztonságosan fogyaszthatják, mivel nem emeli meg a vércukorszintet, valamint fogyókúrázók számára is kiváló segítség a felesleges kilók leadásához, mivel a fõ steviol glycoside-ok különösebb lebontás nélkül emésztõdnek, így kalória-értékük elenyésző!

Évszázadok óta ismert, hogy a Stevia jótékonyan befolyásolja a hasnyálmirigy működését, ezért a cukorbetegek régóta használják mint édesítöszert. Tudományos kutatások azt is kimutatták, hogy a Stevia rendszeresen fogyasztva képes a vércukorszintet szabályozni, ez természetesen nem jelenti azt, hogy helyettesítheti a hagyományos kezeléseket, de amellett alkalmazva sokat segít a cukorbetegség kontrollálásában!

Magas vérnyomás:

Más kutatások kimutatták, hogy a Stevia csökkenti a magas vérnyomást, miközben a normális vérnyomást változatlanul hagyja, tehát egészséges embereknél nem okoz vérnyomáscsökkenést.

Fog- és ínyápolás:

Antibakteriális hatása és kedvező ásványianyag-tartalma miatt kiválóan alkalmas a fogszuvasodás és egyéb szájbetegségek megelőzésére, gyógyítására. Előnyös tulajdonságai miatt számos országban fogkrémet és szájöblítőszert is készítenek a felhasználásával, melyeket sikeresen használnak ínybetegségek és fogfájás kezelésére!

Emésztés:
A Stevia javítja az emésztést és a bélműködést, megnyugtatja a túlterhelt gyomrot, így segíthet kisebb rosszullétek elmulasztásában. Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmazható Candida kezelésére is.
A legjobb hatást tea vagy valamilyen egyéb folyadék formában fogyasztva érhetjük el!

Bőrápolás:

Mind külsőleg, mind pedig belsőleg alkalmazva alkalmas különböző bőrbetegségek(acne, dermatitis, eczema, seborrhoea, stb.) gyógyítására. Megvéd a bőr korai öregedése ellen, azt fiatalossá és rugalmassá varázsolja! Kisebb sebek, horzsolások kezelésére néhány csepp Stevia oldatot csepegtethetünk a sérült bőrfelületre, így a fájdalom gyorsan megszűnik és a seb is sokkal hamarabb fog meggyógyulni!

Fogyás, súlycsökkenés:
Amellett, hogy gyakorlatilag nulla kalóriát tartalmaz, képes csökkenteni az édességek és a zsíros ételek utáni vágyat is! Kutatások kimutatták, hogy az éhségérzetet is jelentősen csökkenti, édesszájúak korlátlanul fogyaszthatják anélkül, hogy fölös kilók lerakódásától kellene tartaniuk, 20perccel az étkezések előtt fogyasztva pedig sokkal hamarabb fogunk telítettséget érezni!

Függőség kezelése:
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Stevia segíthet különböző függőségek leküzdésében is, rendszeresen fogyasztva csökkenti a dohányzás, alkohol illetve az édességek utáni vágyat!

Megjegyzések

  1. Már én is régóta tervezem, hogy veszek Steviát.
    De most már megvárom, hogy mi a Te véleményed róla. :)

    VálaszTörlés
  2. Jövőhónap elején rendelek Stevia folyékonyat és tablettát is...:) Így lesz sütéshez is és a tea/kávéba is...:))

    VálaszTörlés
  3. Én port rendeltem, de nekem nem jött be. Nem igazán tudtam belőni az adagot, így vagy minden keserű lett vagy pedig ízetlen.
    Egyébként van egy érdekes mellékíze....
    Sok sikert hozzá, remélem, hogy neked bejön. :)

    VálaszTörlés
  4. Én imádom, évek óta használom. A dr,Chen változatot szoktam venni. Folyékonyat persze.
    És nekem a cukornak van kifejezetten mellékíze ( a rengeteg vegyszertől amit belenyomnak)!!!!
    Csak ajánlani tudom!!!!

    VálaszTörlés
  5. Én is próbáltam már, de nekem sem jött be sajnos. Én tablettát vettem, de a mellékíze miatt szerintem kb. az 1/4-ét sem használtam fel. Mikor az itthoni használatát feladtam, bevittem az irodába, hogy majd a 2:1-hez milyen jó lesz, de inkább ittam cukor nélkül, még úgy is jobban ízlett. :-( Kíváncsi vagyok Neked mi lesz a véleményed!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény