Borzasztó!

Életmód blog, de írnunk kell róla és segítenünk KELL, úgy érzem.

Soha ilyen jellegű katasztrófa a világon nem történt!

A vörösiszap katasztrófa egy elfogadhatatlan mulasztás...áldozatok, borzalom. Már amit a tévében látok is kikészít, hát még aki átéli.

"A katasztrófavédelem a közeli patakokban savas anyaggal védekezik a lúgos szennyezés ellen, a rendőrség tanúkihallgatásokat kezdett.

A speciális mentők és a katasztrófavédelem emberei folyamatosan kutatnak az eltűnt személyek után, jelenleg még négy embert keresnek - közölte Tili Károly kolontári polgármester. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőrök a település névjegyzéke alapján egy 76, egy 82 és egy 85 éves idős asszonyt, és egy 73 éves férfit keresnek. Egyelőre nem tudni, hogy őket tragédia érte, vagy nem is tartózkodtak otthon, amikor az iszap átszakította a gátat.

Tili szerint a korábbi információkkal ellentétben mégsem találtak újabb holttestet a vörösiszappal elöntött településen, továbbra is három áldozatról tudnak. A negyedik halottról, egy csecsemőről szóló információkat reggel a rendőrség is megerősítette, de percekkel később ők is visszavonták korábbi tájékoztatásukat: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az [origo]-val közölte, hogy félreértésből halottnak hit kisfiú a Veszprémi kórházban van, és él.

Az eddigi áldozatok mindegyike kolontári lakos. Egyikük egy 14 hónapos kislány, az ő halálának körülményeit jelenleg is vizsgálják. Az iszap első áldozata egy 30 év körüli kolontári férfi volt, aki kocsijával feltehetően menteni indult, amikor az iszapáradat elsodorta. A második áldozat egy idős asszony, akinek a holtteste egy összedőlt ház romjai alól került elő Kolontáron." Forrás: origo.hu

Aki, tud segítsen: hívja fel a 1752-őt (mobilról: 1749), 250 ft-al támogatja ezzel a károsultakat! De azt tudjuk, hogy egy ember halála és egy élet munkája pénzben nem mérhető, de mi ezt adhatjuk és nagy szükségünk van rá!

Holnap nehéz nap következik, temetés! Ma már jobban vagyok, mint tegnap, de a holnaptól félek.

Nem ettem napokig, aztán tegnap este Ádus csinált nekem kolbászos kiflit 2-őt és túrórudit hozott desszertnek. Jól esett nagyon. És végre ettem egy jót...

Mai tornám: Norbi: Kickbox, majd hasizom. Jól esett. Tegnap RR felsőtest 1-es, holnap alsótest 1-es program lesz, de majd meglátom, hogy leszek lelkileg. Akkor tornázok csak, ha jól esik és jól leszek este.

Mai ebéd: roston sült csirkemell filé, salátával, finom szósszal és hercegnő burgonyával.
Desszert: sacher torta. Már pihen a hűtőben.

Vigyázzatok magatokra!

Megjegyzések

  1. Ha mobilról hívjátok a 1749-et kell hívni! Tegnap már hívtam a vonalat este és ma is fogom! Muszály segítenünk!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény