Puncs torta recept!:)

Stella kérte írjam fel a Puncs torta receptjét. Szívesen felteszem. Bár egy tutti, nem diétás...és nagyon nem cukormentes.:) Horváth Ilona szakácskönyvből csináltam:

Hozzávalók:
8 tojásos piskóta
- 8 egész tojás
-8 evk. cukor
-8 evk. liszt

2 evk. kakaó
2 evk. málna vagy eperíz (én sárgabaracklekvár)

lekvár még kell majd a piskótalap kenéséhez is!
3-4 evk. rum (én rumaroma)
kevés tej
3 evk. porcukor

5 dkg mazsola (nem tettem)
5 dkg durvára vágott dió (nem tettem)
10 dkg cukrozott gyümölcs (én asztalt sárgabarackot tettem)
tetejére citrommáz

A megsült piskóta, alsó és felső részéből 1-1 ujjnyi vastag lapot levágunk, a többi piskótát összedarabolom, hozzáadom a többi hozzávalót. Annyi tejet teszek hozzá, hogy lucskos legyen.
Az első levágott piskóta részt megkenem lekvárral, rászedem a tölteléket, majd a felsőt is kenem lekvárral és ráborítom a tetejére. Vágódeszka alatt fél napot pihentetem. (Én 1 órát pihentettem, aztán hűtőben egy éjszakát.

Citrommáz:
30 dkg cukor
1/2 citrom leve
2-3 evk víz

15 percig keverjük. nem szabad túl folyósnak lennie. Ha rózsaszínű mázat szeretném, teszünk bele rumot és meggykompót levet. Nekem nem volt meggykompótom!!!!:)

Mindenkinek nagyon ízlett!:)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ma nagyon álmos vagyok.:( pedig jól aludtam és sokáig, mostanában Ama 7 után kel.:) De mégis, olyan fáradt vagyok,

Ma nincs torna, ma Pihi nap van, holnap lesz comb és has. De nem is baj, jól esik pihenni! Izomlázam van a karomban a tegnapi tornától.:)

Nagyon sok kedves Lány, Asszony keresett meg a napokban és kértek segítséget és tanácsot. Mindent megteszek, hogy mindenkinek minél előbb és érdemben segíteni tudjak.:) Tudom, ez nekik mennyire fontos.:) Sokan vannak, aki heti szinten küldenek nekem levelet, amiben leírják a hetüket, mennyit fogytak, hogy ment a hét.

Ez jó sok levél. De segítek, mert tudom, hogy segítenem kell, mert ez nektek nagyon fontos. Még ha néha picit fáradt is vagyok, mint ma, de nem baj!!!

A lényeg, hogy akinek tudok segítsek, mert tudom, milyen jó érzés mikor az ember választ kap a kérdéseire és elindul egy úton...az új élete felé.:)


Csodás napot nektek.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény