Érdekesség - Fitness trendek 2011

A téli hónapok alatt könnyen rakódik ránk egy kis felesleg, hogy ne fázzunk annyira a hidegben.

A tavaszi idő beköszöntével viszont egyre jobban feszélyez majd nekivetkőzni a napsütésben.

Persze nem kell aggódni, az itt felsorolt edzésformák között mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet, hogy pillanatok alatt formába lendülhessen 2011-ben is.

Fitness Top20

Meglepő fordulat, hogy a Pilates kiesett a top 20-as listából. A felmérés egy online kutatáson alapul, melyet 2200-an töltöttek ki a világ minden pontjáról az egészségmegőrzés és fitness szakemberei közül. A Pilates visszaszorulását a gazdasági változásokkal magyarázzák.

Ez az edzésforma ugyanis speciális képzést igényel és korábban is inkább hóbortnak, nem trendnek lehetett tekinteni – vélik a szakemberek.

Listavezető Képzett és tapasztalt fitness szakember megjelenése.

A trainer képzések ugrásszerű megnövekedése várható 2011-ben. Egyszerűen azért, mert az emberek – ha végül sikerül beiktatniuk a mozgást a sűrű hétköznapokba – leginkább a személyi edzőkhöz fordulnak, vagy speciális edzőtermeket keresnek.

Így nem kell igazodniuk másokhoz, hogy bomba formába lendüljenek.

Mozgást mindenkinek!

A fitness trendhatással lesz az idősekre. Vagy éppen fordítva? Koruknak megfelelő fitness programok várják az idősebb generációt, akik óvni akarják egészségüket.

A lista emellett előrejelzi, hogy 2011-ban az egészségcentrumok és fitness klubok gomba-mód fognak szaporodni, hiszen ezek adnak otthont az egészségügyi programoknak. Elhízás, gyerekek, gyerekkori elhízás. A népbetegséggé váló pocakosodásnak végre gátat szabhatunk.

Egyre inkább tudatosodik ez a probléma az emberekben és végre hajlandóak tenni ellene. Ezért lehet, hogy a gyermekfitness a lista negyedik helyén áll.

A korábban kiemelt személyi edző oktatás remek helyezését már nem kell magyarázni. Az tény, hogy jobban edzünk, ha valaki minden mozdulatunkat lesi.

Speciális formák

Az ún. „core” képzés a test középső izmait dolgoztatja. Főként a nők számára kényes területre helyezi a hangsúlyt és veszi fel a harcot az úszógumik ellen.

Vagyis a has, a csípő, a medence és az alsóhát területe edződik. Táplálkozási tanácsadás a tízes lista közepére került. Ez nem is véletlen. A legtöbb ember számára a legnagyobb gondot a helytelen étkezés és a mozgáshiány jelenti.

Dietetikusok előnyben!

„Boot camp” az igazán elszántaknak. A katonai kiképzésről mintázott edzésforma szigorúan haladóknak. Megdolgoztat kívül belül. Erősít, kitartást ad és a teljes szív- és érrendszert fejleszti. Funkcionális fitness. Egyensúlyjavítás a mindennapokra.

Ez az edzésfajta segít, hogy összhangba kerülj önmagaddal és fel tudd venni a harcot a hétköznapi stresszel. Időseknek szintén kiváló.

Orvosok által ajánlott. Az egészségügy és a fitness világának találkozása. Már nem elégszünk meg azzal, hogy feszes lesz a popsink. Tudni akarjuk, hogy mit él át a szervezetünk, miközben izzasztjuk magunkat.

Mi van a Top10 után?

A lista másik felén kapott helyet a jóga, amely épp csak kicsúszott a top10-ből.

A magyarázat egyszerű. Bár rendkívül népszerű, sokan nem csoportosan, hanem otthonuk magányában űzik. A listán szerepel más népszerű edzésforma is - például a spinning –, bár inkább sereghajtóként. Bebizonyosodik, hogy néha a hóhért is akasztani kell.

A rangsorban megjelenik az edzés az edződjenek.

Hiszen aki a pályán akar maradni, annak folyamatosan tréningeznie és fejlesztenie kell önmagát. Meglepő eredmény, hogy a munkahelyi egészségfejlesztő programok fokozatosan törnek előre a ranglétrán.

Talán a munkáltató felismerte, hogy a fitt és egészséges alkalmazott üdébb, jobban teljesít és talán még boldog is!

Forrás: eletmod.hu

Megjegyzések

  1. Érdekes! Szívesen lennék én is személyi edző vagy valamilyen tréner. Kár, hogy kb. 8 évvel ezelőtt, mikor a továbbtanulás előtt voltam ez annyira nem jutott eszembe, pedig szerettem akkor is mozogni. Talán akkor ez a dolog még gyerekcipőben járt itthon és még nem volt ennyi OKJs képzés, mint ma.A Tesnevelési Fősulira meg nem is mertem gondolni. A környezetemben is az az elképzelés élt meg még lehet most is, hogy ebből nem lehet megélni.:) Bár tényleg nem erőltettem ezt a dolgot, mert lehet én is így gondoltam akkor.
    Kár hogy több tízezer forintba kerül egy havi személyi edzés, szerintem ez luxusnak számít. Ilyen szempontból meg is értem, hogy az emberek inkább elvégeznek egy személyi edzői tanfolyamot, mert lehet jobban megéri anyagilag, mint évekig fizetni a saját edzőt. :)Bár mindenkinek arra van pénze amire akarja,hogy legyen. :)

    Tetszett ez az összefoglaló!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény