Okosan...

...ez az elvem a terhesség alatt is, mindent módjával. Ehhez képet tegnap annyi csokit ettem basszus!:) Na, sabaj, ma csoki mentes nap van.:)

Mai kajcim:
F: tejeskávé
R: zabpehely, tejjel
T: 1 tk. zsemle, 1 kocka sajt, 3 szelet paradicsom
E: 2 merőkanál sárgaborsó főzelék (rántás nélkül, önmagával habarva, pici tejföllel), 1 tk zsemle, kis tál gyümölcs saláta (kivi, mandarin, alma)
U: gyümölcs sali, ha nagyon éhes leszek joghurt
V: 1 tk. zsemle és kefir

Ebédig megettem már, délután oda kell figyelnem. Kefir és gyümölcs, jót fog tenni.:) és egészséges is.:)))

Mai torna is megvolt, végül a RR Kismama torna 2 trim. csináltuk meg Amival.:)) Jó volt.:))

Egész délelőtt takarítottam és főztem és ha felkel Ami megyünk sétálni és veszünk Amicinek zsírkrétát és vízfestéket. Látta a tv-ben és megígértem neki, hogy festünk.:)) Szépen fogunk kinézni...de nem baj::)))

Gyümölcs salátám összetevői:
Kivi: Hatékony a gyulladásos betegségek gyógyításában, valamint K-vitamin tartalma a vér alvadásában játszik szerepet. Segíti a vesék munkáját, erősíti a csontokat, erősíti az immunrendszert, a vérereket és a kötőszöveteket, elősegíti a szívizom működését. Hatásos vérmérgezés, fertőzés és ínyvérzés ellen is. Magas C-vitamin tartalma segít abban, hogy a szervezetünk felépítse a glutation nevű molekulát, ami az egyik legfontosabb antioxidáns molekula. A kivi vitaminjaival, szervezetünk könnyen felveheti a harcot a szabadgyökök ellen.

Alma: Gyümölcssav- és vitamintartalma magas, több mint 20-féle ásványi anyag található benne. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, kálciumot, nyomelemeket, A-vitamint, B- komplex vitaminokat, kevés C-vitamint. Vérkeringést serkentő hatásával érelmeszesedéskor válhat hasznossá. Az alma csersavtartalmának köszönhetően a savas lé frissítő hatású, elősegíti az emésztést, és erősíti a bélnyálkahártyát és jó hatást fejt ki a máj működésére.
Hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Méregtelenítő, tisztító hatású, tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő- és húgysavképződést, ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat.

Mandarin: Megtalálható benne: A-, C-vitamin, kalcium, cukor, foszfor, vas, retinol, rostanyag, gyümölcssav. Mikor jó? Láz, vérszegénység, aranyér, meghűlés, fogínysorvadás esetén, de jó hurutoldó, vértisztító, immunerősítő, vizelethajtó, érvédő, frissítő.

Forrás: vitaminsziget és gyümölcspatika)

Imádom a gyümölcsöket...sokat is fogyasztok. Sokak szerint sok benne a gyümölcs cukor stb..ez igaz, de inkább gyümölcs, mint más édesség, én azt mondom!:))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény