Klasszikus hagymaleves!

Íme az isteni recept!:)


Hagymaleves hozzávalók:

fél kg hagyma
fél liter húsleves, kockából is lehet
3 dl tejszín
bors
reszelt sajt
kenyérszelet

A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig.

Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és adj hozzá pirítós kockákat vagy tegyél egy egész pirítóst az aljára. Ha krémlevest szeretnél, akkor csak össze kell turmixolnod.

Én 2 dl tejszínt tettem bele és még egy pici vizet. Magában ettem, sajt és kenyérdarabok nélkül. Kalória szempontjából sem mindegy.:))) A végén picit turmixoltam rajta, de nem teljesen, hogy maradjanak pici darabok benne.:)

Forrás:
http://www.femina.hu/recept/a_tokeletes_hagymaleves_receptje

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény