25 hetesek lettünk!:)

25. hét változásai a terhességedben

Egyre életképesebb és erősebb 700 grammos baba ficánkol a pocakodban :))

Az orrlyukak kinyílásával és a tüdőben kifejlődött erekkel a pici légző mozgásai rendszeresednek.

A gerinc szerkezete és a csontozat egyre erősebb lesz, s javul a kézügyessége is, teljesen ökölbe tudja már szorítani kis kezeit. A bőre már kevésbé átlátszó, de még mindig gyűrött. A látványos súlygyarapodástól kényelmetlenül érezheted magad.

Nem csak azért szedsz fel több kilót a terhesség alatt, mert az étvágyad igencsak megnő. A hízásért felelős a szervezet magzat-védő viselkedése is, mivel a kicsi táplálásának biztosítása érdekében a bevitt táplálék tovább marad a gyomorban, hogy több tápanyag szívódhasson fel, s ennek kellemetlen következménye, hogy több zsír is rakódik le.

Nem beszélve arról, hogy várandósság alatt nyilván csökkenteni kell a testedzések intenzitását. Az egészséges súlygyarapodás a 30. hétig 9-11kg. Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és folyamatosan mozogsz, nem okoz majd nagy gondot a szülés után a tested eredeti állapotának elérése.

A székrekedés is általános velejárója az áldott állapotnak. Rost tartalmú ételek fogyasztásával segíthetsz ennek leküzdésében. Fogyassz görögdinnyét, babot, mazsolát, barna rizst, korpát, de nagyon jól segít a kiwi, 2 szem reggelente, vagy sok szőlő magostúl.

Akkor lehet nemhiába kezdtem most kicsit többet enni
és kezdett a súlyom is nőni?

A lényeg, hogy Panka jól érzi magát!!!:D

Megjegyzések

  1. Nyugi, Te már kövér kismama nem leszel :) Gyönyörű kismama vagy, és a szülés után seperc eltűnik ami feljött;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény