Erről írnom kell!:)

Bár az életmód blog szünetel, úgy érzem, erről írnom kell.:)

Sok levelet kapok, de ma valamiért nagyon sok levél érkezett hozzám: tanácsot kérnek tőlem, segítséget, kis biztatást.:) Többen írták ma, példakép vagyok sokaknak...nekem ez sokat jelent.

31 hetes lettem ma Pankával :) és 9,5 kg-nál tartok, ez sok vagy kevés?

Őszinte leszek, nem kevés. De mindennek két olvasata van.

Az egyik, hogy Kismama vagyok, egy kis Élet fejlődik bennem, aki most azt tesz a testemmel, amit csak szeretne.:))) A másik, hogy mi lenne, ha nem figyelnék oda? Akkor mennyi lenne az annyi???


Ebből látszik, hogy nem igaz mikor sokan mondják nekem: neked könnyű, te tudod tartani a súlyodat, hisz lefogytál, tehát tudod a módját, az életed része a mozgás, stb. Ez így van, pontosan tudom, mit ehetnék...de állapotos vagyok és bizony halandó.:) Én is kívánós vagyok, én is először fenékre hízok, én is átformálódtam és bizony nekem sem könnyű, sőt!

Hízásra hajlamos vagyok és bizony ha nem figyelnék, akkor már dupla ennyi kg lennék. Néha nehéz...néha azt mondom nem érdekel, de néha eszembe jut, mennyire boldogabb voltam 60 kg-san, mint 80 kg-san és mennyivel jobb lenne, nem megint több 10 kg-t fogyni, hanem "csak" mondjuk 8-10 kg-t a szülés után.

Igen, szerencsés vagyok, mert a mozgás az életem része lett és tudom állapotosan is gyakorolni, illetve ez az amivel foglalkozni is szeretnék.:))) Ez a vágyam, remélem teljesül. Mert ezzel másoknak is tudnék segíteni.

De visszatérve mi a garancia, hogy a szoptatás alatt nem hízok...semmi. A garancia talán annyit, hogy megpróbálok tudatos lenni, mert hiszek valamiben, ami lehet sokaknak túlzás, de én tudom, hogy ezzel csak adok a gyerekeimnek és magamnak is, mert az egészségnél nincs fontosabb a világon.

Még vizesedhetek és lehet magas a vérnyomásom, hisz egy 40 kg-s Anyukánál is előfordulhatnak ezek a problémák. De amíg Amival ilyenkor már vérnyomás problémáim voltak és vizesedtem, 91 kg voltam, pedig tél volt, most nem is vizesedek, a vérnyomásom is rendben van, pedig nyár van, tény alig 70 kg vagyok.

Én nem azért mondom és vallom, hogy Egészséges Életmód, mert egy guru vagyok. Én egy hétköznapi Anyuka, feleség és nő vagyok. Én is hízok, én is kívánós vagyok, én is ember vagyok...hanem azért vallom, amit vallok, mert érzem mi a különbség!!! És a különbség nagyon sok. Egy dolog, hogy megdicsérnek, tanácsot kérnek, segítséget és jól esik, de hogy jól is érzem magam, boldog vagyok, tele energiával...

Nekem megéri ma este dinnyét falatozni a tv előtt fagyi helyett, pedig higgyétek el, csúszna a fagyi is, nagyon is, kis tejszínhabbal...egész nap fagyit ennék megállás nélkül és tudjátok van, hogy meg is eszek jó pár gombócot. De egyik nap szabad, másik nap bizony odafigyelek. Mert csak így lehet, tudatosan. Nekem sem könnyű, sokan azt hiszik. Hááát NEM... nálam jobban kevesen szeretnek ám enni!!!!:)

Egy szó, mint száz: Élvezzük az életet, de okosan!:))

Megjegyzések

  1. Imádom minden szavad Nonó!Nekem is példakép vagy ám!:)

    VálaszTörlés
  2. És milyen igazad van! Amúgy mikor már elmúlt a hányingerem én is örökké fagyit ettem volna. A magnum volt a mindenem:-))
    Csinos vagy és semmi az a 10kg!
    Puszika

    VálaszTörlés
  3. Köszi Mary.:)))

    Ismerős Onikim, ezek a csajok állandóan fagyit ennének.:))) Köszönöm.:)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény