3 év telt el...

Hihetetlen számomra is, de 3 év telt egy a nagy döntésem óta! A nagy döntés, ami sok mindenben megváltoztatta az életemet. Igazából egy újrakezdés egy újjászületés....ugyan úgy számon tartom, mint a névnapomat, születésnapomat, mert 2009.06.13 fontos dátum nekem. Ezen a napon úgy döntöttem változtatni fogok, egészséges, csinos, fitt nő leszek és LE FOGOK FOGYNI!:))



"2009.06.13...most mikor pár napja ráálláltam a mérlegre, 98 kg  voltam.:((((( Nagyon sírtam:( Utálom magam, kismama nadrágban járok, mindenki terhesnek néz, gratulálnak hogy jön a következő baba, helyett, hogy Amit dícsérnék!! Hiába mondja a Férjem, félek nem lát már szépnek. Belenézek a tükörbe és nem az a lány mosolyog már vissza. Hiányzik a telt Nono, aki jókedvű és jól érzi magát. Hiába mondják, majd lemegy majd lemegy...addig én belebetegszem és ezt nem szeretném. Ezért tenni fogok ellene. De én most kövér vagyok. Bánt. Egy ruha sem jön rám. Anyukám ruháit hordom:( Még szoptatok, ugyhogy nem diétázok még. Bár már csak napi egyszer. 

Norbi duci tréninget megszerezte nekem a Férjem arra fogok tornázni:))) Mert az arra van ami nekem kell, zsírt bombáz:) És ekkora súllyal is végezhető:) Rubint Rékát akartam, de egy kedves ismerős szólt, az alakformáló, semmi értelem 90 kg felett. Enni eszek amit főzök, de édességet egyáltalán nem, helyette gyümölcs. Abban is van cukor tudom, de az mégsem egyenértékű a csokival. Kenyeret még eszek. És este 6 után minnél könnyebbet, de kenyeret, nasit nem. Amit még tudni kell nagyon nagy maradt a hasam, ezért a plusz minden napi hasizom gyakorlat...szeretném ha szépen lemenne. Remélem lefog!!!!! Ettől félek, sok hasonló hölgyet láttam itt, mint amilyen nekem lett és félek hogy nekem is plasztikáztatni kell majd. De erre nem gondolok, el szeretném mindenáron kerülni, elég volt nekem a császár! 

Ádussak megbeszéltük adok magamnak minimum 1 évet, ha akkor is lesz hasam hiába fogyok le, akkor átbeszéljük ezt a témát. Minimum 20 kg kell fogynom. Ma reggel 97 kg voltam. A célom 75, de a lényeg le 80 alá. De a legboldogabb 75-el lennék:) SZVAL 22 KG KELL FOGYNOM, ÉS JÓ LENNE KARÁCSONYIG!!!!"

Belevágtam...istenem olvasom vissza és mintha tegnap lett volna. Eltökélt voltam és tudtam, hogy meg fogom tudni csinálni...annyira akartam. Annyira de annyira fájt a valóság, változtatnom kellett!!!

Mindent nap tettem azért, hogy elérjem a célomat, mindent nap ezzel keltem és feküdtem. Szerettem volna, hogy mire Amica olyan idős lesz, hogy emlékei legyenek, már egy egészséges és csinos Anyukára emlékezzen, aki odafigyel mit eszeik és sportol minden nap. Nagyon fontos a szülői példa!

Utam közben, 80 kg-val:



Alakultam, egyre jobban éreztem magam a bőrömben és Karácsonyra túlszárnyaltam az első célomat, 75 kg helyett, mert 70 kg lettem....nagyon sírtam, de most már a boldogságtól.:)

2009. december 26. -  25. születésnapom!:)


Nem volt megállás, már nem számoltam kalóriát és szénhidrátot, de odafigyeltem és minden nap tornáztam, így értem el a számomra is hihetetlen, 62 kg-s súlyt a fogyásom első évfordulójára:

"Egy éve, mikor sétáltam a nyaralónál az utcán...ma ugyan ott sétáltam...a Kisbabám, fecsegő Kiscsaj lett, én egy másik ember. Akkor ott azt kértem a Jó istentől, jövőre ha itt sétálok lehessek egészséges, csinos Anyukája a Lányomnak. Akire büszke lehet! Akire majd felnézhet! Lehet nagyképűen hangzik, de olyan boldog vagyok. Azt hiszem....elértem!:)) Elértem az álmomat! Elértem amiért akkor ott elsírtam magam, mert azt hittem SOHA nem sikerülhet. Elértem, mert ANNYIRA NAGYON AKARTAM!!!!!!!! :) (Most is érzem azt a kilátástalan érzést, most is sírással küzdök, ezt csak azt tudja milyen, aki átélte már... nagyon nehéz volt ez akkor!!) Szerintem mindenki érezte a fenti sorokból (tavalyi) az elkeseredettséget...a félelmet, mi lesz ha nem sikerül??? Mi lesz, ha nem lehetek az aki lenni szeretnék???

 Nagyon nehéz, ÉN TUDOM!!!! De meg tudod csinálni Te is, Én is...mindenki. MERT AKI NAGYON AKARJA, AZ ELÉRI AZ ÁLMÁT. ELÉRI, TUDOD MIÉRT? Mert addig egy percig sem adja fel, harcol az álmáért, küzd keményen!!! Ne feledd el soha, a csodaszer Te magad vagy. Mondhat bárki bármit, az álmodat tényleg csak te magad érheted el, kő kemény munkával! És marhára nem könnyű, de egy biztos: MEGÉRI!!!:)) Én tudom, sokan elvetemültnek tartanak. És ez így is van. De higgyétek el nekem, ezt csak így lehet. Nem 5-10 kg leadásáról beszélünk (az sem könnyű, ne értsétek félre!), de 30-40-50 kg leadásához, bizony keményen rendbe kell tenni a dolgokat fejben is. Ré kell állni, gőzerővel, koncentrálni, fegyelmezetten, kitartóan, nagyon keményen kell nyomni! Én ezen a héten 7 szer tornáztam...miért? Mert szükségem van rá, mert jól esik, mert nekem az a feltöltődés, a kikapcsolódás. Volt, hogy 20 percet, volt hogy 30 percet...de nekem ennyi kell. Persze vannak napok mikor nem tornázok. De nagy átlagban, nekem már a napjaik része a mozgás.

 Egy szó mint száz, SOHA NEM HITTEM VOLNA 1 ÉVVEL EZELŐTT, HOGY MA 62 KG-T FOG MUTATNI A MÉRLEGEM. Álmomban sem, még remélni sem, még vágyakozni sem mertem. Hisz mindig azt mondta 70, 68 kg az már nagyon az álomsúly. Jelentem, 62 ( néha 63) kg vagyok, boldog, egészséges. Azt hiszem mondhatom sportos Nő...aki azt hiszem jókor vágott bele, mert most örülök, hogy ehetek a fagyit a Lányommal, örülök, hogy majdnem egyforma miniszoknyát hordhatunk, örülök, hogy tudok vele szaladni akár egész nap.

 És... itt köszönöm Ádusnak...lehet közhely, de nem érdekel, mert én tudom, hogy így van: NÉLKÜLED NEKEM EZ SOHA DE SOHA NEM SIKERÜLT VOLNA. Mert te voltál az aki biztatott, segített, imádott, és hiába voltam 98 kg, úgy is mindennél jobban szeretett. Mindig kiállt mellettem, lelket öntött belém mikor bántottak, mindig dicsért, megette amit én (nem mindig kellett külön főznöm, mert nem hepciáskodott, hogy az neki nem jó!) bármikor elintézte, és elintézni, hogy tornázni tudjak...szóval mindezzel segítette nekem azt, hogy az lehessek, aki azt hittem soha de soha nem lehetek! KÖSZÖNÖM NEKTEK, AZ A SOK KEDVESSÉGET, ERŐT, FIGYELMESSÉGET, SEGÍTSÉGET, AMINT ADTATOK NEKEM. Sokszor volt nehéz, de veletek mindig átlendültem minden nehézségen!:))))"

Megint előtörtek az emlékek, olyan hálás vagyok Ádusnak, a családomnak, nektek, annyira segítettetek nekem...többek között ezért lett nekem ez már egy misszió, hogy ezt vissza adhassam nektek, hogy itt legyek és segítsek bárkinek, akinek megerősítésre, bátorításra, tanácsra van szüksége.:)

Boldogan, 62 kg-val:


És elérve a hőn áhított 60 kg-t, Pancival való áldott állapotom előtt 1 hónappal készült a kép:



Igen, tudom nagy változásom mentem keresztül, kívül és belül. Kipróbáltam a rövid hajat is, élveztem, hogy más lehetek, mint aki eddig voltam.:))

Majd állapotos lettem az én drága kisebbik Kincsemmel. 
2 évvel a nagy fogyásom kezdetekor:

"2009.06.13-án azt mondtam: ELÉG!!!! Kövér vagyok és ez nagyon bánt. Nem fogom leélni az életemet egy börtönben! Változtatni akarok és fogok is! Addig küzdök, harcolok, ameddig el nem érem a célomat... És ez így is volt, küzdöttem...nem adtam fel. Néha nehéz volt, néha kő kemény, de tudtam mit akarok és csak előre néztem, csak az lebegett a szemem előtt, amit el akartam érni!

 Eltelt 2 év... Lefogytam, egészséges, kiegyensúlyozott Kismama, Anyuka, Feleség, Nő vagyok, telis-tele tervekkel, álmokkal továbbra is, amiket elérek, mert tudom, mindent, de mindent elérhetünk az életben. Megtanultam, hogy nincs lehetetlen. Mindenért meg kell harcolni, de mindennek eredménye is van.:))) Soha ne adjátok fel...mert néha még a távoli álmok is bekopogtathatnak az ajtótokon!!!:)"

 Higgyétek el, hogy képesek vagytok változtatni az életeteken. Mert, ha hisztek magatokban, olyan erőre tesztek szert, amit senki és semmi nem vehet el tőletek! 

28 hetes Kismamaként:


Szülés előtti utolsó kép:


Boldog, csodálatos áldott állapotom volt Pancival.:) Két gyermekes Anyuka lettem, ami nem könnyű, de legszebb csoda az életemben.:))

Odafigyeltem hogy a Picinek és nekem is tökéletes 9 hónapunk legyen. Híztam, de módjával és a szülés után fél évvel újra 62 kg voltam.:)


Pankám lassan 10 hónapos lesz, felül, feláll, lassan elindul...elszaladt az idő. Amicám már 3 éves, ovis Nagylány...eszméletlen és hihetetlen, hogy már ekkorák. Nagyon nagyon boldog Anyuka, Feleség és Nő vagyok. Nem vagyok tökéletes, sem kívül, sem belül...tudjátok, nem is akarok az lenni. Hűs vér ember vagyok, szeretek enni, élni, nevetni, néha sírni...köszönöm a Jóistennek, hogy ilyen csodálatos családom van, mert általuk az tudok lenni, aki lenni szeretnék.:)))

Célom, minél több embernek segíteni elérni az álmát. Köszönöm a sok szeretet, amit kapok tőletek, nagyon sokat jelent nekem ez nap, mint nap!:))

Ne feledjétek el soha...az életben az álmaikat helyettünk senki nem fogja elérni...csak mi magunk.:) Mindenért meg kell dolgozni, de megéri!!! Ne hagyjátok, hogy az életetek elmenjen mellettetek, éljetek úgy, ahogy szeretnétek, az élet minden területén!:))

Nonó napjainkban...:)


Megjegyzések

  1. Elsírtam magam. Igen el lehet érni, eszméletlen nagy Példa Vagy számomra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbara, leírtad amit én akartam :D
      Már egy ideje olvasom a blogodat Nonó, és ennek a hatására kezdtem el életmódot váltani 83 kilósan, már 5 kiló lement :)
      Végig sírtam a bejegyzésedet. Érezni az írásodból, hogy mennyire boldog vagy és büszke a teljesítményedre. Gratulálok neked és remélem nekem is sikerülni fog.

      Törlés
  2. ez igen, le a kalappal!!!! mint Barbi is mondta a példa!!!

    VálaszTörlés
  3. nagyon buszke lehetsz magadra, nagyon sok kitartasod volt

    VálaszTörlés
  4. Én idősebb vagyok Tőled jóval, de példakép vagy számomra. Lenyűgöz a kitartásod, erőt meríteni járok ide, meg az örök optimizmusért, amit sugárzol.
    Üdv.!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény