Hogy is volt...3. rész

Sok visszajelzést kaptam, hogy örülnek, hogy leírom, hogy is történt, hogy is életem meg a fogyásomat...sokan már olvasták, viszont sokan még nem. Az újaknak remélem segítség, a régieknek remélem újabb löket lehet...:)

"Karácsonyra, 6 hónap alatt (2009.12.24), 29 kg-t sikerült fogynom! Vagyis 70 kg lettem!:D

Elmondhatatlanul boldog voltam. Bevallom büszke is, de leginkább boldog, boldog és boldog. Mert sikerült, mert akartam, tettem érte és igenis helyettünk a céljainkat soha senki nem érheti el, csak mi magunk!

De úgy gondoltam, akkor ott a következő cél, az álomsúly, amit úgy szerettem, a 68 kg. Elértem az is. Itt már kezdtem megismerni és elmerülni a teljeskiőrlésű gabonák, tészták, kenyerek durumtészták, természetes édesítőszerek, diabetikus édességek, zsírszegény tejtermékek, köles, barnarizs és egyéb egészséges ételek világában. Miközben ízlelgettem az új, finom ízeket, a súlyom tovább csökkent, 65…62, végül 2010. októberében már 59 kg voltam, vagyis 40 kg-t fogytam… itt éreztem, hogy ez már elég lesz.

Nem baj, hogy ennyire fogytam, hisz tudtam szeretnék még egy Kisbabát és inkább az ideális súlyom alatt legyek picivel. Így is lett, végül kereken 60 kg-val, 2011. decemberében, azonnal, ahogy szerettük volna, újra teherbe estem. Elkezdődött egy teljesen más áldott állapot, étkezés, mozgás és odafigyelés terén, de egy ugyan olyan csodás 9 hónap Pankával a pocakomban, mint anno Amirával.

A hízás a terhesség velejáróra, ennek ellenére nem kötelező 15-20 kgt- hízni. De nem vagyunk egyformák, sok mindentől függ ez. Függ az adottságtól, genetikától,  persze az akaraterőtől illetve attól is, hogy ideális súllyal esünk-e teherbe. A nagyobbik Lányommal, Amirával, mint írtam 80 kg-val lettem terhes (172 cm vagyok) és 96 kg-val mentem szülni, 92 kg-val jöttem haza a kórházból, úgy hogy Amira 3555g volt. 3 hónappal később 98 kg voltam már. A kisebbik Lányommal 60 kg-val lettem terhes és 75 kg-val mentem szülni. A kórházból 69 kg-val jöttem haza, úgy, hogy Panka 2750 g-al született. 3 hónappal a szülés után 66 kg voltam.

Áldott állapotban sem kell mindent megennünk, nem kell kettő helyett ennünk, ennek ellenére is vannak dolgok, amiket nem tudunk és nem is szabad befolyásolni, mert egy természetes folyamat. Átalakul a testünk, mások vagyunk, van aki sokat, van aki kevesebbet hízik. Egy a lényeg, okosan és egészségesen táplálkozzunk, ha kell számoljuk akkor is a kalóriákat és szénhidrátot, együnk sok rostot, vitamint, adjunk meg mindent a Picinek, ami fontos.

Mozgás! Akinek szabad, az mozogjon! Nekem annyira jól esett végig az áldott állapot alatt is. Ahogy megtudtam, hogy állapotos vagyok, rögtön áttértem a Kismama tornákra, Rubint Rékával. Tartottam az 1-2-3 trimeszteres tornákat. Én nem mertem mást tornázni, de ezt mindenki maga dönti el, mit mer bevállalni. Őszinte leszek, heti 3-4 szer, néha 5-ször, jól esett és elég is volt. Nekem kellett, hogy jól érezzem magam. Szülés előtti napon is tornáztam még. Amirával nem tornáztam, magam vérnyomás volt, vizesedtem, a terhesség végét már nehezen viseltem (tény túl is hordtam, Panka előbb érkezett 2 héttel!).

A szoptatás fontos és kell hozzá megfelelő minőségű és mennyiségű étrend. De nem szabad mindent megenni, hogy legyen tejünk. Ez is típus kérdése. Amirával kevés tejcim volt, sokat ettem, hogy minél több legyen, nagyon megviselt az első három hónap, küzködtem, hogy sok tejem legyen és csak híztam és híztam. Az evésből nyertem energiát, legalábbis ezt hittem. Pankánál más okosabb voltam, egészségesen táplálkoztam, nagyon megválogattam, hogy mit eszek meg. Minőségi táplálékot vettem magamhoz, nem mennyiségre ettem többet. Sokkal több tejcim is volt (sajnos nála sem tartott ki csak pár hónapig a tejcim) és energiát a tornából nyertem, amit 5 héttel a szülés után elkezdtem. Mert így is lehet, hát akkor miért ne??? Persze Norbi, Duci tréninggel kezdtem, szépen, óvatosan.:)

Összességében ugyan annyit híztam a két terhesség alatt…de 4 kg helyett 6 kg ment le a második szülésem után, úgy hogy Panka majdnem 1 kg-val kisebb volt, mint Amira. A szoptatás alatt nem, hogy híztam volna, mint anno Amiránál 6 kg-t, most fogytam 3 kg-t. Tele voltam végig energiával, energiabomba voltam. Az első terhességem is csodálatos volt, imádtam, az egyik legszebb dolog a világon ez az állapot. De Pankával a pocakomban valahogy még nőisesebbnek éreztem magam, talán jobban, mint valaha..."


Holnap folytatom...

Megjegyzések

  1. rozskenyér vagy teljes kiőrlésű? nem tudok dönteni, nagyon jó, hogy leírtad,összesítetted a történeted, mert akármennyire is szeretném végigböngészni a blogod, baromi sok cikk van, de így legalább képben vagyok:)

    VálaszTörlés
  2. :) Szerintem teljeskiőrlésű.:))) örülök, ha segít neked.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény