A reggeli fontossága...

Úgy vettem észre erről írnom kell egy bejegyzést, 
mert sokak tévhitek szerint élnek és étkeznek.

Azt majdnem mindenki tudja, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Tudom, tudom, az emberek nagy százaléka nem szokott és nem szeret reggelizni. Hàt meg kell tanulni. Én régen soha nem reggeliztem és napi max. 1 l folyadékot ittam meg. Mára ez a mennyiség 3-4 l, mert megtanítottam inni magam. Reggelizni is...fontos.

Reggel szüksége van az agyadnak és a testednek is a szilárd ételre, kell az energia a naphoz, amit innen merítesz. Ezért fontos az is, hogy mit eszünk...

Tegnap a suliban dumcsiztunk erről pár lánnyal és mondtàk, hogy van aki egy müzli szeletet reggelizik, mert az javasolta neki valaki, de utána olyan hamar éhes lesz. Sajnos nem ő az egyetlen, aminek ilyen szuper ötleteket adnak... A müzliszelet legfeljebb egy tízórainak felel meg.

Reggel tk. vagy rozs vagy tönköly pékàrut (2 kis szelet kenyér, (5 dkg), 1 zsemle, 1 kifli) jó enni, felvágottal (sonka, párizsi) vagy sajttal (light vagy mozarella), tojást bármilyen formában, körözöttet, sok sok zöldséget, tejterméket (kefir, natúr joghurt) esetleg virslit. Enni kell, nagyon fontos. Hozzà 3-4 dl folyadékot meginni, én mentes vizet szoktam.

Ma reggelire, cornspitzet ettem, pici vajjal, 2.sz sonkát, 2.sz mozzarella sajttal. Tízórai ki is marad, olyan jól laktam és ilyen guszta volt. Ezt egy egészséges, kiadós és finom reggeli.:) Zöldséget nem kívántam, de általában azt is szoktam enni.



Tessék enni reggelit...higgyétek el nekem, ha napi ötször esztek, rendesen reggeliztek, jól ebédeltek és okosan vacsiztok, akkor gyönyörűen és egészségesen le fogtok fogyni!!!;)

Tévedés, hogy akkor fogsz, ha nem eszel!!!! Akkor fogsz, ha egészségesen, rendszeresen és megfelelően táplálkozol!!!;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény