November, november...

Eljött ez a hónap is, pedig még nemrég a nyárra készülünk.:) Most pedig már a Karácsony közeledik. Imádom a Karácsonyt, főleg mióta Édesanya vagyok.:)) A legszebb Ünnep...:D Hisz nincs is fontosabb annál, hogy örömet szerezzünk azoknak, akik fontosak nekünk, főleg a Gyermekeinknek.:)

Na, de van itt más is...már nem egész 2 hónap és jön a nagy evés, ivás.:) Sokan tartanak emiatt a Karácsonytól, pedig ekkor is lehet mértéket tartani és olyan ételeket készíteni, amik egészségesek, de erről majd a későbbiekben.:)

Mi Amival már kitaláltuk, hogy habcsókot, mézeskalácsot, kókuszgolyót, tiramisut és csokis kalácsot fogunk sütni.:) Amit tudunk cukormentesen, amit nem azt cukorral, de azok meg alapból díszítésre lesznek.:) Náluk a bejglit mindig Anyukám csinálja.:)

Több helyen olvastam, hogy idén a diétájuk miatt nem sütnek, ILYET NE TEGYENEK...hisz egy évben egyszer van Karácsony, minden előkészületével és szépségével együtt. Különben meg a családtól miért is vennénk el a készülődés varázsát és a finom ízeket? Inkább készítsünk egészséges finomságokat vagy ha cukrosat csinálunk is bele kell, hogy férjen 1-1 szelet süti. Nem ilyenkor kell napi 1200-1400 kcal-n élni, azt az év többi napjain.:)

De komolyan... Odafigyeléssel és okosan még a súlyunkat is meg tudjuk tartani és a család is megkapja azokat az ízeket és hangulatot, amit ez az Ünnep megérdemel.:)

Húúúú most nagyon beleéltem magam a Karácsonyba...vissza, vissza Nonó...azért az még messze van. Addig itt még sokan 5-6-8 kg-kat is leadnak.:)))

Szép napot nektek.:))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény