Ma is tanultam okos dolgokat...

...nem hiába járok suliba. Ezt szeretem.:) 

Ma edzéselméletem volt és a versenyzés illetve doppingról volt szó. Nagyon durva, mi kell ahhoz, hogy valaki élsportoló legyen. 
Mennyi munka és hány év. 

Őszinte leszek, nem szeretném, ha a Lányaim azok lennének. De az én dolgom persze az, hogy támogassam őket ha úgy döntenek a sport lesz az életük. Ez majd ők döntik el. Ami részemről és számomra fontos, hogy rendszeresen sportoljanak és ezáltal egészségesek legyenek, legyen egy jó alap izomzatuk és állóképességük. Amica 4 éves lesz, heti két torna, egy táncra jár, ami szerintem teljesen jó és elég is.:) Ez az Ő választása, semmit nem erőltetünk rá.

Illetve, hogy milyen sok káros szer van, miket használnak az emberek.:( Nagyon durva dolgok mennek a versenyvilágban.:( Nekem a mozgás hobbi, a lényeg, hogy általa egészségesebb és fittebb, természetesen csinosabb (nő vagyok!:)) is legyek illetve, hogy erre, akit tudok rávegyek és rávezessek.:) Persze, mindenkinek más a célja...

Ma megkérdeztem az L-carnitinről a Katát és azt mondta zsírégető, igazából a szervezetünk is termeli, vagyis ha sokat használjuk, akkor a szervezet úgy értelmezi nem kell termelnie, vagyis, mikor már nem használjuk az L-carnitint akkor már nem biztos, hogy rendesen termelődni fog a szervezetünkben. Én úgy döntöttem, néha egy kis l-carnitin belefér, de nem fogom minden edzés előtt alkalmazni. A vitamint nyomom és néha edzés utána a fehérjét.

Megint csak beigazolódott hogy a rendszeres, okosan felépített mozgással és az ésszerű, minőségi táplálkozással érhetjük el a céljainkat úgy, hogy tartósan egészségesek legyünk.:)

Persze, nem kell ezzel egyet érteni feltétlenül, ezeket azért mondom el mindig, mert nekem is ezek "új" információk, amik lehet nektek is hozzátesznek a diéta és edzésetekhez.:) 

Holnap edzéselmélet folyt köv.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény