Meg lehet szeretni...???

Sok levelet kaptam az elmúlt napokban, mely arról szól, hogy jó olvasni, hogy én ennyire megszerettem a mozgást, de ezt tényleg így meg lehet szeretni? Tényleg a napi tevékenységünké válik, kikapcsolódás lesz és nem egy kötelező teher? Igen, igen, igen!!!! Csak az odáig vezető utat végig kell járni...

98 kg-val nekem sem a napjaim csúcspontja volt a mozgás, sőt. Előre féltem attól a 30-max. 40 perctől. Sokszor alig tudtam rávenni magam, mindig akartam találni valami kifogást, de eszembe jutott csak magammal fogok akkor kiszúrni. Mert, hogy akarok én majdnem 40 kg-t fogyni mozgás nélkül? Mert tény, az étkezésen van a hangsúly, de azért 25-26 évesen igenis fontos, hogy szép legyen a bőröm, a testem, ne csak kiszaladjon a zsír és az a kevés izom a bőröm alól.

Átlag heti 3-4 szer tornáztam anno és tényleg nem volt egyszerű. De, ahogy menni kezdtek a kilók ezáltal (is) megjött a kedvem a mozgáshoz, tudtam, hogy ezzel segítem és gyorsítom a folyamatot. Ahogy az étkezést, ezt is fejben kell helyre tennünk!

Aztán azt vettem észre, már nem diétázom, már nem számolom a kalóriákat, de már napi szinten tornázok, ha többet nem is, de 20 percet mindig.:)) Jól esett, kellett. Nekem a mozgás az energia, a kikapcsolódás, ad egy pluszt a mindennapokhoz.:)

Amíg nem jártam suliba, addig heti 5-6 szor 20-40, nagyon ritkán 60 percet mozogtam itthon, vagyis átlag 240 perc körül. Mióta sulizok, van 2x 60 perces dupla órám, vagyis 4X60 perc, heti egy óralátogatásom (ami ugye lassan kiesik) és mellette itthon az órákra való felkészülés kb. 40 perc 2-szer és ha úgy adódik, akkor még tornázok minden félét, nézegetek új DVD-ket, új anyagokat, hogy színesítsem vele majd a saját óráimat is. Összesen majdnem 400 perc mozgásom megvan. 

És mégis, azt érzem, hogy tovább kell növelnem az edzettségemet, az álló, főleg az erőállóképességem nem az igazi, vagyis nem olyan, mint szeretném, úgyhogy kezdődik a futás. Célom, gyors gyaloglásból eljutni a megfelelő pulzuson való futáshoz. A pulzus a mérvadó, az fog vezetni. Heti kétszer szeretnék az óráim mellett futni. Úgy érzem, az úgy már elég lesz.:))

Mindig kellenek új célok, de itt sem szabad átesni a ló túloldalára, nem kell minden nap 120 perceket edzeni. Nekem adott bizonyos napokon, mert órát vezetek, de akkor másnap csak finoman, mint ma is 40 perc alakformálás...nem sok, mert volt benne bemelegítés, kis cardio, felsőtest, csípő (utóbbi kettő a csütörtöki órákra) és nyújtás a végén.:) Holnap a csütörtöki edzés második fele, vagyis a popsi és hasizom erősítés lesz porondon.

Össze lehet szépen állítani, akár úgy is, ha valakinek az alakformálás a cél, minden nap más izomcsoportot dolgoztasson meg 20-30 percben vagy heti 3-4 szer, de akkor 60 perc legyen meg. Ha cardio mozgásra van szüksége, az viszont inkább legyen heti 3-szor, de akkor 60 perc, mint 4-5-ször, de csak 30 perc. Mert a zsírégetés 40 perc után kezdődik meg.

Ismerjük meg a testünket és figyeljünk oda, mire, hogy reagál. Vigyázzunk az egészségünkre, a tornánk amellett persze, hogy szebbé tesz minket, mindig legyen preventív.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény