Kakaós csiga...by Barbi, a'la Nonó

Őszinte leszek, nem nagyon olvasok blogokat, egyszerűen arra már nincs időm. Viszont most találtam egy olyan szuper kis gasztro blogot:Barbi konyhája.:) Nem szeretem a hosszadalmas elkészíthető, alaphangon 30 dkg porcukrot használó, leginkább kelt tésztás, tízszer hajtogatós, nagyon olajos vagy zsíros sütiket és ételeket. Barbinak viszont szemet kápráztató, nem bonyolult és olyan finom (most már mondhatom is, hogy kipróbáltam) ételek vannak a tarsolyában vagy kerültek éppen az útjába, amit nekem is meg kell, kellett próbálnom. Így kezdésnek az én, de leginkább Ádus kedvence: a Kakaós csiga.:)

Persze én azért változtatok a recepten, 
de fenti linkre kattintva megtaláljátok az eredetit.:)

Hozzávalók:

25 dkg félzsírós túró
25 dkg tönkölyfehér liszt
50 ml 1,5%-os tej
5 evőkanál olívaolaj
10 dkg eritrit
csipet só
fél cs. sütőpor

Töltelékhez:

kb. 1 evk. olívaolaj a töltelék alá (tészta kenéséhez)
4 evk. eritrit, 2 csapott evk.  Holland zsírszegény kakaópor



Elkészítés: 
Robotgéppel a túrót és az eritritet (vagy bármilyen édesítőszert) összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Lisztezett felületen, kinyújtjuk és olívaolajjal átkenjük. A kakaós eritrit keverékkel egyenletesen megszórjuk, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük Előmelegített sütőbe 170 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálaláskor ízlés szerint, porcukorral hintjük.

Összesen: 1923 kcal/195 cm
Nekem 17 darab lett.
Egy csiga: 113 kcal/11,4 ch 

Szerintem nem rossz, tény kisebb, mint egy átlagos csiga, de ha kettő eszünk belőle akkor is 22,8 ch. Egy átlagos, Pékségben vásárolt kakaós csiga 65-70g ch-t tartalmaz!

Én reggelire, tény melegen, de egyet tudtam megenni. Hozzáteszem ebédre is ettem egyet a főétel után, és hidegen még finomabb, mert a külső rész ropogós, belül pedig puha.:))) ISTENI!!!!!!!!!!!!!!!:D


Megjegyzések

  1. Csodaszépek lettek, úgy örülök, hogy sikerült és szerintem ezt biztosan megtartod! Csak kipróbált és nagy sikert aratott recepteket teszek fel, úgyhogy eddig még csak pozitív visszajelzéseket kaptam ami nagyon jólesik! Köszönöm Nono! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény