Nagy Diéta teszt - Utolsó nap és összegzés...


Reggel: Túléltem nagy nehezen a 4. napot…kemény volt, tényleg baromi éhes voltam. Korán ágyba bújtam a túlevés után. Most fogok indulni futni…
Reggeli súlyom: 66,0 kg (-1,5)

Alulevés:
3 tejeskávé (1-1 dl tej, 1-1 tk. eritrittel)
dinnye (2,5 kg), 1 őszibarack, 1 kisebb alma, 1 paradicsom, fél paprika, marék mandula

Regeneráló evés: (futás után)
edzés után: 1 banán
rá egy órára: sült tojás (minden nélkül) 2 kisebb, 1 paradicsom

Túlevés:
egy adag rántott borda, párolt rizibizi és uborkával
diabetikus narancsos- trüffel torta (kis szelet)

Véleményem, tapasztalatom:
Edzés: 6,15 km futás, majd felsőtest és comb erősítés a szabadban, összesen 55 perc. Őszinte leszek 6-7 km között terveztem, de nem ment több…energiáim asszem híján vannak már.
Este: Ma is éhes voltam, napról napra éhesebb vagyok. Egyre inkább nézem az órát és keresem, mit ehetek. Lehet ez múlna idővel, ha átszoknék…de ez nem cél…mármint átszokni, hisz ez csak egy teszt. De most már kitartok…életemben nem tartottam 5 napig egy (fix) diétát sem. A kalória és ch számolás az nem diéta szerintem, ott soha nem éreztem amit az ember egy diéta alatt érez: éhség, fáradékonyság, lelassultság, fásultság.

Az 5 nap összegzése:
Az első három nap szuper volt…éreztem, hogy tisztulok, pörgött az anyagcserém, jól bírtam. De az utolsó 2 nap iszonyat nehéz volt. Annyira éhes voltam!!!!! Ami pozitív nekem ebből: lement 1,5 kg, sok gyümölcsöt ettem, méregtelenítettem, nagyon vág az agyam (viccen kívül, bárkivel beszélgetek észrevettem), szép lett a bőröm. Negatív, hogy 2 napja éhes vagyok (mint egy farkas), de nagyon, már a túlevésnél sem tudok jól lakni, két napja lelassultam, álmos vagyok nagyon.

Nem mondom, hogy ez egy rossz diéta, meg lehet csinálni akár hetekig-hónapokig is, de egész nap gyümölcsöt enni és este túlenni sem hiszem, hogy egy életen át működő elv lehet. Továbbá aki sokat mozog, annak sem feltétlenül ajánlom, mert az 5. napra tényleg „elfáradtam”.  Viszont, ami még pozitív, hogy megtudtam képes vagyok elélni gyümölcsön, vagyis képes vagyok hetente vagy kéthetente egyszer gyümölcs napra, ami tudjuk, hogy jót tesz a szervezetnek.:)

Mindenki döntsön belátása szerint…én még mindig a kalória és szénhidrát számolásra esküszök!:)

Még annyi, hogy ma a 6. napon is gyümölcsöt ettem reggel és délelőtt: dinnye, banán, fokozatosan kell visszaállni szerintem… ebédre viszont roston husit, salival.:) Jól esett ebédelni. Viszont estére mindent kívántam volna…annyira ehetnékem volt, mert 5 nap alatt hozzászoktattam magam (legalábbis kezdtem) hogy este ehetek, ami valljuk meg azért nem feltétlenül a legjobb. Tény utána 20 órát böjtölsz. Na, de én este már csak gyümit ettem egy kicsit és délután is…az eredmény +1 kg reggelre. Hááááááát…hamar visszasétált. Persze ezt az étrendet nem 5 napra találták ki, ha hosszabb ideig csinálod, akkor lehet nem repülnek így vissza a kilók. 

Azóta eltelt már pár nap, hétfő reggel, úgy, hogy odafigyeltem a hétvégén mit eszek és rengeteget mozogtam (futás, kirándulás, Állatkert) 30 dkg-val voltam kevesebb a teszt előtti súlyomnál…háááát nem sok.

Szerintem, ha valaki dolgozik, mellette könnyebb ezt az étrendet tartani, egyrészt lefoglalja magát egész nap, nem kell főznie, családnak reggeli-tízórai-ebéd-uzsi adnia, bevásárolnia, látni, érezni az ételeket, illatok…szóval nem könnyű. Még akkor sem, ha nekem nem kellett a héten főznöm, ettől jött az étel délben és kívántam. Ha valaki dolgozik, akkor munka után hazaér és ehet egy jót. De így, hogy itthon vagyok, közös reggelik, ebédek (még ha módjával is, de mégis érdemben eszek!) 3 nap után nekem óriási kihívás volt.

Nem hiába volt 5 nap az 5 nap…több volt a terv…de vágytam az étkezésre, az ízekre…hiányzott a reggeli, az ebéd.:) Én ezt életmódszerűen nem tudnám csinálni, 5 nap elég volt. Lehet, hogy ha tartom 2 hétig (ennyi az átállás…), akkor a világ végig ment volna, de annyira nem tartom hosszútávon egészségesnek sem, hogy hónapokig így táplálkozzak. Ráadásul én nagyon szeretek enni!!!

A diéta befejezése után (péntekről szombatra fejeztem be), vasárnap reggelre a súlyom 67,0 kg volt…vagyis a 67,5-ból lett 66 kg, majd egy nap alatt, amikor is csak ebédeltem egy könnyűt, utána csak kevés dinnyét és barackot ettem, semmi mást, visszaszaladt a nagyja.:( Vagyis ezek szerint sokkal inkább csak a víz ment ki belőlem. Az 5 nap ilyen szempontból kevés…de nekem elég is volt. Maradok a jól bevált tudatos és egészséges étkezésnél.

De, ahogy mondani szoktam, ahány ember, annyi féle…mindenkinek más és más jön be.:) Egy próbát megér, esetleg neked ez lesz a legjobb. De én azt mondom, nem találom jobbnak, mint a 90 napost vagy bármelyiket. Én azt mondom, ahol az ember kínlódik és éhes az nem megfelelő. Most nevetsz, kérdezed, akkor hogy fogysz le? Én 40 kg-t fogytam szenvedés nélkül (persze volt nekem is mélypont, de az inkább lelki dolog) nem éheztem, volt energiám…így végig lehet csinálni 10 hónap „diétát”, de ilyen módszerrel, módszerekkel szerintem nem.


Tény belátásod szerint, de szerintem ha tartós eredményt szeretnél, akkor megnézed mikor mit és kis mennyiségeket eszel, kerülöd a cukros, fehérlisztes ételeket, sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz, eszel minden nap főtt ételt, mozogsz rendszeresen és hidd el, le fogsz fogyni!:)

Megjegyzések

  1. Azért nem működött ez nálad,mert amit te műveltél,az minden volt,csak nem harcos étrend.Gyümölcsök kilószám,zabkása,tojás,mag???Mit vártál?
    Esélyt nem adtál a szervezetednek,hogy átálljon a nappali böjtre,mert ez nem volt böjt.
    Biztos voltam benne,hogy valamennyire leminősíted,majd a következő diétádat amit tesztelsz,tartsd már be normálisan,olvass utána rendesen,mert egy idióta blog alapján belefogni nagy butaság.
    Előre félek,mi lesz,ha a paleo táplálkozást fogod tesztelni...és majd a sok követőd megy a hülyeséged után.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom mennyire válna be nálam ez a diéta. Mondjuk sokszor van olyan, hogy napközben nem is kívánok semmi kaját. Függetlenül attól, hogy főzök három félét, mert a három gyerek nem eszi meg ugyanazt. És olyankor estére kívánok meg valamit. Viszont ez nem menne minden nap nálam sem. Éppen ezért tarthatatlanok számomra is ezek a szigorú rend szerinti diéták. Én akkor böjtölök, ha nem érzem tehernek. Előfordul néha. Van, hogy csak iszom egész nap (ez sokkal ritkább), van, hogy csak gyümölcsöt eszem. De azt észrevettem, hogy ha egy kilónál több dinnye fogy el egy nap alatt, akkor hízom. Nagyon sok benne a cukor.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény