Teljeskiőrlésű tönköly zsemle
Sajnos el vagyok maradva sok sok recepttel...de a laptopom tökre ment.:( A rajta lévő összes fájl sérült...így mindenem oda.:( Még jó, hogy itt a blog, a csoport, a Nonó oldala, mert így sok minden megvan ott is. Fel a fejjel!!!!:D
Ma nagyon finom teljeskiőrlésű tönköly zsemlét sütöttem. A NonóFintesz zsemle is finom, de a lenmagliszt miatt elég tömör és másnapra picit már morzsálódik, így sok sok zsemle receptet elolvastam és elkészítettem egy Nonó féle, másfajta zsemlét.
Hozzávalók:
280g Bio teljeskiőrlésű tönkölyliszt
155 ml víz
20g kókuszzsír
6g cukor és 6g eritrit
7g só
6g instant élesztő
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet adjuk hozzá. Kanállal jól összekeverjük, majd simára összegyúrjuk. 5 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, és sütőpapírra egyenlő távolságra rakjuk őket. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és a sütőben 50 fokon duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, kivesszük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A zsemlék tetejét megkenjük tejjel és kb. 22 percig sütjük.
Isteni finom lett...de tény az értékek elég magasak...
Viszont egy egészséges reggelibe belefér.:)
Összesen: 1189 kcal és 188 ch
Egy zsemle: 237 kcal és 37,6 ch!
Egy zsemle: 83 g!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése