Kossuth kifli...nagy kedvencem.
Nagyon régen ettem és mikor megláttam a receptet, tudtam, hogy egyik nap biztosan megcsinálom, mert egyszerű és Amica nálunk imádja a diót.:)
Ma este gondoltam legyen valami cukormentes nasink, így összedobtam.:)
Eredeti recept itt olvasható: Magdolna kifli
Nonó féle Kossuth kifli (mi így hívjuk.:)
Hozzávalók :
10 dkg kókuszzsír
20 dkg darált eritrit
(és egy pici pluszban még a szóráshoz)
(és egy pici pluszban még a szóráshoz)
4 db tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
20 dkg tönköly fehérliszt
45 dkg durvára vágott dió és 30 dkg szeletelt mandula
(azért ennyi, mert ennyi volt itthon!:)
csipetnyi só
kb. 0,5 dl tej
Elkészítés:
A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A kókuszzsírt az eritrittel habosra keverjük majd egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a citrom héjat és a sót. Felváltva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tojáshabot. (Nekem nagyon egybeállt a tészta, így egy kis tejjel fellazítottam.) Egy kisebb sütőformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és a mandulával. 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Mikor kihűl, egy 6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval (nekem nagyobb volt) félhold alakokat szúrunk ki belőle. Darált eritrittel megszórva tálaljuk.
Egyébként igazi karácsonyi finomság...nagyon egyszerű, szívből ajánlom mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése