Áttört bennem megint valami...


Nem tudom ti, hogy vagytok vele, én régebben egyedül szerettem futni. Néha örültem, hogy élek, nem hogy még beszélgessek valakivel vagy éppen lássa valaki, milyen nehezen megy egy-egy nap a futás. Ráadásul nekem meg kellett tanulnom futni, tudatosan figyeltem a mozgásomra, a levegővételemre. Így végülis örülök, hogy régebben egyedül futottam, most pedig annak örülök, hogy csapatban futok.:)

Eszméletlen erőt ad az érdi Futó csapat nekem...ritka az olyan közösség, ahol nők és férfiak közösen, jó hangulatban, jókedvvel művelnek egy sportot. Nem versengenek egymással, hanem a cél egymás segítése és önmagunk fejlesztése. 

Én ma megfutottam a rekordomat, 10,7 km....de ez nem sikerült volna sok ember nélkül. Azzal, hogy ott voltak, szóval tartottak, erősítettek. Átszakadt bennem valami 6 km és 8 km környékén is. Aki nem szeret futni vagy nem fut, nem tudja milyen érzés ez.

Én sporttal foglalkoznom, aerobik edző vagyok, de egy aerobik edzést nem lehet összehasonlítani egy futással, nekem minden a kettő sokat ad, de teljesen máshogyan. 

Kell a kitartás a futáshoz, tudatosan kell csinálni, szépen lassan hozzálátni és felépíteni. Nekem ez vált be. Én például nem futottam nagyobb súlyfelesleggel, nem kezdtem egyből több kilométerrel...szépen fokozatosan, terv szerint haladtam. Ma 10,7 km-t futottam....én...ha ezt az Általános Iskolai Tesitanárom olvasná.:)))

Egyik Futótársam mondta, hogy a gyerekét most rontják el az iskolában, mert büntetésnek használják a futást és a gyerekben már most 11-12 évesen kialakult, hogy a futás rossz és ő nem szereti. Szörnyű dolog ez...de példát kell mutatni. Ez a mi (szülő) felelősségünk. Egy biztos, semmit sem szabad erőltetni, de példát mutatni KELL!

Mi a cél? FM esetleg? Aki fut, azok közül ha nem is mindenki, de a többség vágyik egy félmaratonra szerintem...de én nem vagyok egy kapkodós fajta, ismerem a határaimat...egyszer az is lesz, ha megérek rá!:)

Ésssss a héten 27,5 km-t futottam...ez is rekord.:)) Jeeeeeeeeeeeeee

Megjegyzések

  1. Kezdő futóknak tudnál tippet adni?
    Hogy lehet fokozatosan hozzászoktatni a szervezetet a futáshoz?
    Próbálkoztam vele, de két problémám is van: az egyik egy hasi műtét (fokozatosan sportolhatok), a másik hogy utána menni alig tudtam olyan izomlázam volt.
    Köszi előre is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény