Teljeskiőrlésű tönkölykeksz

Egy újabb finom és egészséges keksz, amit lehet enni reggelire 
vagy akár tízórai tea vagy kávé mellé.:)



Hozzávalók: 
-15 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 8,5 dkg kis szemű zabpehely 
- 8 dkg kókuszzsír 
- 5 dkg eritrit és 5 dkg xilit darálva 
- 2 ek. tejföl 
- 1 tk. vanília aroma 
- 1 tk. fahéj (elhagyható)
- 1/2 cs. sütőpor
- 6,8 dkg (ennyi volt itthon!!) diab. étcsoki reszelve
- mehet még bele asztal gyümölcs is vagy mandula

 A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzátesszük a kókuszzsírt, majd a tejfölt, a vanília aromát, a reszelt csokit és készre gyúrjuk. Kis gombócokat készítünk, majd mikor a sütőpapírra tesszük egy evőkanállal vagy kézzel nyomjuk szét a gombócot. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ne ijedjünk meg, mikor kivesszük még puha, de ahogy hűl, úgy lesz megfelelően kemény.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény