2014. február 25., kedd

Magos, mascarponés-sajtos batyu

Saját találmányunk most ez a finomság.
Amicával ketten vettük szemügyre, hogy mi van itthon és abból mit lehet kisütni!:)

Így született:


Hozzávalók:
25 dkg mascarpone krémsajt
25 dkg tönköly fehérliszt
10 dkg kókuszzsír
ízlés szerint só
bármilyen sajt (nálunk füstölt)
magok: lenmag, napraforgó és szezám
1 tojás sárgája a kenéshez

Először is, tésztát gyúrtunk a krémsajt, liszt, zsír és sós keverékből. Nagyon örültünk, mert szépen összeállt, jó állagú tészta lett. Utána 10 felé csipkedtük, kis gombócokat csináltunk (nagyjából 6 dkg lett egy). Kilapítottuk, beletettünk egy vékony szelet sajtot (ízlés szerint mehet bármi bele!), feltekertük, megkentünk tojás sárgájával, megszórtuk a magkeverékkel és betoltuk előmelegített sütőbe 200 fokra, ahol 20 perc alatt csodaszépen megsült. Ennyi volt, nem kell sok hozzávaló, egyszerű, gyors és finom!:)

Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: