Így edzenek nálunk a gyerekek...

Amica úgy döntött, hogy a torna mellett el szeretne kezdeni járni karatézni is. Természetesen támogatom, hiszen számomra is sokat jelentett és meghatározó sport volt a karate, gyerekkoromban.

Ma itthon voltak a gyerekek, Amica és Dávid kint játszottak. Aminak torna versenye lesz és készül a karatére is, így úgy döntöttek edzeni fognak. Pont tergettem és csak figyeltem őket. Elállt a szavam...milyen módszeresen és teljesen természetesen végeznek gyakorlatokat hosszan és ügyesen, hozzáteszem fáradhatatlanul.:)

Büszke vagyok rájuk...hogy fontos-e a példa? Igen, úgy gondolom fontos. De a mozgás igénye ilyen korban még természetesen bennük van, ezt nem szabad elrontani nekünk szülőknek. Egyrészt nem rájuk hagyni, például, hogy ha van kedve megy edzésre (legyen az bármilyen mozgásforma) ha nincs kedve nem megy illetve hogy ne verseny centrikus legyen az egész. Persze, legyen neki megmérettetés néha, kell, készüljön, ismerje meg azt a világot, de ha lehet ne akarjuk élsportolót faragni a gyerekből. Ha az az útja, úgy is úgy alakul majd a kis élete, amikor is ott  a helyünk mellette, hogy támogassuk! 

Addig egy dolgunk van, hagyni, hogy örömből mozogjon!:)


Igen, a futásnál lebuktam, hogy fotózok.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény